Η πιο αποτυχημένη μεταγραφή της σεζόν

Οι συντάκτες του Menshouse βγάζουν τα… φτυάρια και «βραβεύουν» τη χειρότερη μεταγραφή στη φετινή Super League

Είναι ένα είδους ξέσπασμα. Να τα βγάλεις από μέσα σου, να τα πεις, να ξεθυμάνεις. Καθότι είναι άσχημο πράγμα η ματαίωση, η απογοήτευση. Να περιμένεις πράματα και θάματα και να μην παίρνεις τίποτα σε ανταπόδοση. Η συντακτική ομάδα του Menshouse μπήκε σε mode «Χρυσό Βατόμουρο» και ψήφισε για την πιο αποτυχημένη μεταγραφή της σεζόν στην Super League.

Λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία της ποδοσφαιρικής χρονιάς, το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο ώστε τα συμπεράσματά μας να είναι ασφαλή, δίκαια. Ποιο ήταν συνεπώς το πιο αποτυχημένο deal της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας για την αγωνιστική περίοδο 2024-25; Ποια μεταγραφή θα θυμόμαστε μελλοντικά ως «να ‘ναι καλά το παιδί, ήταν το “παλτό” μας εκείνο το χειμώνα»; Ιδού πώς το είδαμε εδώ στο Menshouse. Υπεύθυνα, εμπεριστατωμένα, με επιχειρήματα και ντοκουμέντα.

Η πιο αποτυχημένη φετινή μεταγραφή στη Super League: Τι ψήφισαν οι συντάκτες του Menshouse

Νικόλας Ακτύπης

Αν το όνομα του Φίλιπ Μαξ δεν σας… θυμίζει πολλά, δεν φταίτε εσείς. Βλέπετε ο Γερμανός (3 φορές διεθνής μάλιστα) μετράει όλες κι όλες 11 συμμετοχές φέτος με τον Παναθηναϊκό, εκ των οποίων μόλις 2 ολόκληρα 90λεπτα. Αυτή ήταν η συνεισφορά του στα συνολικά 43 ματς των πράσινων που απέκτησαν έναν παίκτη με καλό βιογραφικό που έκανε πολλούς να φαντασιώνονται τον «νέο Μινχ», αλλά τελικά είδαν μόνο τον άλλο αριστερό μπακ του τριφυλλιού, Φίλιπ Μλαντένοβιτς, να προσπαθεί να μην… πεθάνει στο γήπεδο, καθώς έχει πάρει επ’ ώμου τα πάντα. Και ακούει και γκρίνια για την απόδοσή του από πάνω…

Γιώργος Μαραθιανός

Δεν είναι ότι λέγεται (Φίλιπ) Μαξ και δεν έδωσε (ούτε) το μίνιμουμ. Δεν είναι ότι δημιούργησε απορίες αν έχει έρθει στην Ελλάδα ο παίκτης με τις 482 συμμετοχές, τα 47 γκολ και τις 80 ασίστ ή έχει στείλει κάποιον… ξάδερφό του. Είναι ότι εξαιτίας του ο Μλαντένοβιτς ξέχασε τι θα πει ρεπό. Και οι φίλοι του Παναθηναϊκού ξέχασαν (λόγω της ανυπαρξίας του) ότι η ομάδα τους έχει κι άλλον αριστερό μπακ!

Βαγγέλης Χαντζής

Όσο και αν φαίνεται περίεργο η χειρότερη μεταγραφή της σεζόν ήταν μία μεταγραφή που δεν έγινε. Μια μεταγραφή σε μία από τις προτάσεις, κάπου ανάμεσα στα 17 και 27 εκατομμύρια όπως γράφτηκε, για τον Φώτη Ιωαννίδη ώστε να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Αυτό οδήγησε στην ανανέωση του συμβολαίου του, σαν μια εσωτερική μεταγραφή θα λέγαμε. Έτσι ούτε ο παίκτης πήγε κάπου να ανανεωθεί και να ξεφύγει από ένα τοξικό περιβάλλον φιλάθλων που τον έχουν μοναδικό στόχο, ούτε ο σύλλογος είχε ένα μεγάλο ποσό να διαχειριστεί για να βρεθεί αντικαταστάτης του.

Μάνος Ανδρουλάκης

11 συμμετοχές, 499 αγωνιστικά λεπτά και… αντίο. Ο λόγος για τον Γουίλιαν, ο οποίος, σύμφωνα με το Athletic, λάμβανε 118.000 ευρώ την εβδομάδα και, κατ’ επέκταση, 472.000 ευρώ τον μήνα.

Θύμισε την περίπτωση του Μαρσέλο, όπως επίσης του Χάμες Ροντρίγκες, με τη διαφορά ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι κάτοχος του Conference League και όχι ένα κλαμπ που παλεύει για μια ευρωπαϊκή πρόκριση.

Γιώργος Καραχάλιος

Τόσες μαζεμένες κακές μεταγραφές όσες έκανε φέτος ο ΠΑΟΚ δύσκολα συναντάς. Λάθος ανάγνωση των αναγκών του ρόστερ, των ανθρώπινων και αγωνιστικών δεδομένων. Η χημεία έμεινε απλά και μόνο… μάθημα στο σχολείο, ο πρωταθλητής απέτυχε να βρει ξανά αυτή τη συνοχή που τον χαρακτήριζε πέρυσι, παγιδεύτηκε στον αρνητισμό, στις παθογένειες του.

Μεταξύ των πολλών νιόφερτων που απέτυχαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στην Τούμπα, ο Τιεμουέ Μπακαγιόκο προβάλλει ως ένα πολύ καλό (ή κακό, όπως το δει κανείς) worst of. Ειδικά καθώς μετά τη θητεία του στη Λοριάν έδειχνε να έχει βρει ξανά το κέφι του. Αποδείχτηκε αναλαμπή. Είναι φοβερό το πόσο «πρώην» φαντάζει ένας ποδοσφαιριστής που κάποτε, όχι πολύ παλιά, ήταν στην ελίτ του αθλήματος, με θητεία σε Μονακό, Τσέλσι, Μίλαν, Νάπολι.

ΝΙΚΗΤΗΣ: Με 2/5 ψήφους, ο Φίλιπ Μαξ «κερδίζει» στη ψηφοφορία μας. Φανταζόμαστε ΔΕΝ θα εμφανιστεί να παραλάβει το βραβείο του. Καμία έκπληξη. Δεν είναι άλλωστε πως έκανε και ιδιαίτερα φανερή την παρουσία του φέτος, ίσα ίσα…