Το έχουμε ξαναγράψει σε παλαιότερο κείμενό μας, επιμένουμε. Τα καλά άλλωστε πρέπει να τονίζονται (όπως και τα κακά). Ο Στέφανος Κοτσόλης μπορεί κάλλιστα, σε βάθος χρόνου, να αποδειχθεί η πιο εύστοχη κίνηση του Γιάννη Αλαφούζου από πλευράς στελέχωσης του οργανογράμματος του Παναθηναϊκού. Σαν έτοιμος από καιρό, καλύπτει με πληρότητα τα «πρέπει» και τα «θέλω» του ρόλου του ως γενικού δερβέναγα της ομάδας. Λειτουργώντας σε αγαστή σύμπνοια με τον προπονητή.
Έχει μεγάλη σημασία, πρακτικά και σημειολογικά πως ο Έλληνας παράγοντας το έκανε ήδη 4 φορές. Με Ετιέν Καμαρά, Στέφαν Ντε Φράι, Βίκτορ Κρίστιανσεν και Ρικ Φαν Ντρόνγκελεν. Τι δηλαδή; Έκλεισε την πρώτη επιλογή του Τζέικομπ Νίστρουπ. Κι αν καταφέρει και φέρει τα πράγματα σε αίσιο φινάλε και με τον Ματίας Γένσεν (ο δίαυλος επικοινωνίας έχει ανοίξει ξανά), τότε θα μιλάμε για ένα ονειρεμένο 5/5. Δομημένο σε αυστηρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, διανθισμένο με διαπραγματευτική πειθώ και ισχύ.
Τις τελευταίες ώρες, παρεμπιπτόντως, ακούγεται δυνατά και το όνομα του Αζεντίν Ουναϊ για τη θέση του «8» στο Τριφύλλι. Ως όνομα, ο Μαροκινός κάνει προφανώς μεγάλο «γκελ» στους οπαδούς της ομάδας και ενδεχόμενη επιστροφή του, επικοινωνιακά, θα συνιστά σούπερ κόλπο. Έκανε και πολύ καλό Μουντιάλ. Όμως αυτό ακριβώς εκτόξευσε την τιμή του, κάτι που κάνει μάλλον ασύμφορο οικονομικά ένα ενδεχόμενο deal. Και δεν εξαντλείται εκεί. Η αλήθεια είναι πως όσο παιχταράς κι αν είναι ο 26χρονος, δεν φαίνεται να κάνει «τικ» σε όλα τα ζητούμενα που θέτει ο Νίστρουπ στη θέση. Σε αντίθεση με τον Γένσεν, που είναι 100% αυτό που ψάχνει και θέλει ο Δανός κόουτς, αμυντικά και επιθετικά. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, έχουμε να κάνουμε με ένα δίλημμα… πολυτελείας. Δηλαδή αν είναι τελικά ένας από τους δύο το πολυπόθητο 8άρι (Γένσεν ή Ουναϊ δηλαδή), το «όλα καλά όλα ανθηρά» θα έρθει αυθόρμητα κατά νου ως περιγραφικό της κατάστασης.

Και στα στόπερ; Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός; Αρκεί ο Ρικ Φαν Ντρόνγκελεν; Ο Ολλανδός ήταν στο ραντάρ και πριν από τον τραυματισμό του Ίνγκι Ινγκασον. Το σοβαρό πλήγμα με τον Ισλανδό έκανε «απλώς» πιο επιτακτική την απόκτησή του. Το θέμα είναι πως πιθανότατα η ομάδα χρειάζεται ακόμα έναν κεντρικό αμυντικό για να είναι κομπλέ καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Δεν είναι πρώτη προτεραιότητα, αλλά δεν είναι και ελάσσονος σημασίας.
Περιμένοντας, η Πάκσι πλησιάζει, την Πέμπτη (23/7) είναι το πρώτο ματς για τον 2ο γύρο του Conference League. Το ερώτημα είναι το ποιος θα πλαισιώσει τον Ντε Φράι στην καρδιά της άμυνας. Ο Αχμέντ Τουμπά δεν είναι μία επιλογή που γεννά ασφάλεια, κακά τα ψέματα. Ακόμα περισσότερο καθώς ο Αλγερινός με τον Ολλανδό δεν ταιριάζουν, δημιουργούν ένα αρκετά soft και αργό δίδυμο. Ο Φαν Ντρόνγκελεν από μεριάς του, μόλις ήρθε, μοιάζει πρόωρο και ρισκαδόρικο να μπει απευθείας 11άδα κόντρα στους Ούγγρους. Η πιο σωστή επιλογή, στην παρούσα φάση και με τα διαμορφωθέντα δεδομένα, είναι το ζεύγος Ντε Φράι – Γιώργος Κάτρης. Είναι συμπληρωματικοί μεταξύ τους, έχουν τη χημεία που απαιτείται. Είναι το πιο λογικό σενάριο, δεν είναι;
