Το καλοκαίρι της ακρίβειας: Τα 4 νησιά που μπορείς ακόμα να βρεις ξενοδοχείο κάτω από 50 ευρώ το βράδυ
Βρείτε μας στο

Ότι το καλοκαίρι του 2022 θα ήταν ένα πολύ γεμάτο τουριστικά καλοκαίρι για την Ελλάδα, το ξέραμε, το περιμέναμε. Ότι πολλοί θα προσπαθήσουν να ρεφάρουν τη χασούρα των περασμένων ετών με αυξημένες τιμές και παροχές, το περιμέναμε επίσης. Αλλά πλέον κάποια νησιά είναι άπιαστα.

Αν δηλαδή η τσέπη σου αντέχει να δώσει μέχρι 50-60 ευρώ το βράδυ, η πιθανότητα να βρεις κάτι αξιοπρεπές και να είναι κοντά στα μέρη που θα βγαίνεις το βράδυ για να μη φαγωθείς στις μετακινήσεις με αμάξι, είναι τόσες όσες να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να παντρευτούμε τη Μπελούτσι.

Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, ακόμα και νησιά όχι ιδιαίτερα δημοφιλή, έχουν κατά βάση δωμάτια με 150 ευρώ τη βραδιά και άνω και βρίσκεις πολύ λίγα με κάτω από 100 για την καυτή περίοδο του Αυγούστου.

Ας πούμε, για ένα 4ήμερο από τις 5 ως τις 9 Αυγούστου, το 85-90% των καταλυμάτων στα ελληνικά νησιά είναι ισάξια με πολυτελή βίλα. Μια τρύπα 25 τετραγωνικά μπορεί να κοστίζει 700 και 800 ευρώ στην καλύτερη.

Όχι παντού όμως. Τουλάχιστον όχι ακόμα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά μια Φουρέιρα,  να τραγουδήσει για ένα αγοράκι λαίμαργο κάπου αλλού εκτός της Φολεγάνδρου, και να ανεβάσει τον τουρισμό και τις τιμές.

Μετά από πολλές, πάρα πολλές ώρες ψάξιμο, βρήκαμε 4 νησιά που έχουν να προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία σε παραλίες, σε μέρη για να φας, σε μια κάποια διασκέδαση, σε κόσμο αλλά δίχως να τιγκάρουν και που είναι και σχετικά πιο εύκολα προσβάσιμα.

Δεν γίνεται να βάλουμε στα ραντάρ δηλαδή νησιά σαν την Ψέριμο, τους Φούρνους, τη Σαμιοπούλα ή την Πλάτη Αλοννήσου. Όλες οι διαθέσιμες επιλογές συγκεντρώνονται εκεί στα Δωδεκάνησα και στο Βόρειο Αιγαίο.

Κάλυμνος

Στην Κάλυμνο που βρίσκεται στα Δωδεκάνησα, ο Πάνορμος είναι μια επιλογή που προσφέρεται για νορμάλ οικονομικά διαμονή. Μπορείς να τσεκάρεις το ξενοδοχείο Mela Studios ή το Mary Popi, ή το Voula Ilias Studios, επιλογές που δεν υπερβαίνουν ιδιαίτερα τα 200 ευρώ και προσφέρουν και πισίνα. Υπάρχει και το Aeolos στο Καμάρι.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο: Στο νησί που έχει τα πάντα σε λίγα τετραγωνικά αν πας μια φορά, θα γυρνάς κάθε καλοκαίρι (Pics)

Κως

Η Κως κάνει κάπως την έκπληξη, καθώς ως το 2ο μεγαλύτερο νησί στα Δωδεκάνησα, θα περίμενε κανείς να είναι απλησίαστη. Κι όμως δεν είναι κρατάει τα μπόσικα. Μπορείς να τσεκάρεις το Antonis Hotel, το ξενοδοχείο Katherina ή το ξενοδοχείο ΑθηνούλαΚαι τα τρία βρίσκονται στην περιοχή Κέφαλος.

Κάρπαθος

Ένα νησί που δεν έχει τιμηθεί όσο πρέπει, παρά την μεγαλοπρέπεια και την ιστορία του. Η αλήθεια είναι πως τα mainstream μέρη του δεν είναι ιδιαιτέρως προσιτά, αλλά έχει γραφικές περιοχές με πολύ καλές επιλογές για πιο εναλλακτικές διακοπές. Όπως είναι η Όλυμπος, όπου θα μπορέσεις να απολαύσεις και τις γυναίκες με τις παραδοσιακές φορεσιές και φυσικά τους εορτασμούς για τον 15Αυγουστο.

Τσέκαρε στην Όλυμπο το Kalliopis Studio, το Blue Horizon στην περιοχή Λευκός και τον Νίκο στο Διαφάνι που είναι ακόμα πιο βόρεια και μακριά από τη χώρα. Εκεί θα έρθεις πιο κοντά στη φύση και την απομόνωση.

Τσέκαρε και τον περσινό μας οδηγό.

Σάμος

Η Σάμος ίσως και να είναι η μεγάλη νικήτρια. Αν έπρεπε να ποντάρουμε σε κάποιο νησί από τα Δωδεκάνησα ή του Βορείου Αιγαίου, πως θα είναι φθηνό, η Σάμος δε θα ήταν στις πρώτες επιλογές. Κι όμως στην πράξη αποδεικνύεται ότι έχει μια χαρά τιμές. Στο Κοκκάρι θα βρεις το Blue Sky και το Gregory Studios, στο Καρλόβασι την Hesperia και την Erato και στον Όρμο Μαραθόκαμπου το Gaia Apartments και το Jimmy’s Place.

Παρέες, οικογένειες, ζευγάρια: Το νησί με 100% πληρότητα ως 1/9 κυριάρχησε με τον νέο τύπο διακοπών που προσφέρει