86% πληρότητα ήδη: Το νησί που σαρώνει Μάιο-Ιούνιο είναι το νο1 στην Ελλάδα για τριήμερες αποδράσεις (Pics)
Βρείτε μας στο

Αν είσαι παιδί των 90’s, τότε θα έμαθες την Ύδρα από τα δύο τελευταία επεισόδια του Κωνσταντίνου & Ελένης. Αν είσαι πιο παλιός, τότε θα έμαθες το νησί από τον Λέοναρντ Κόεν που έζησε αρκετά χρόνια εκεί και λάτρεψε την Ελλάδα.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ έκανε ξανά την Ύδρα να ακουστεί γιατί διέμενε εκεί και είχε γίνει κόκκινο πανί για τη Νέα Δημοκρατία μετά τις ερωτήσεις της στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα pushbacks προσφύγων.

Κάτι άλλο που έχει ακουστεί πολύ για την Ύδρα, είναι πως έχει πρόβλημα με τις κατσαρίδες. Ή ότι οι παραλίες της είναι πρακτικά ανύπαρκτες, άρα δεν έχει να προσφέρει κάποιο beach fun στους επισκέπτες της.

86% πληρότητα ήδη: Το νησί που σαρώνει Μάιο-Ιούνιο είναι το νο1 στην Ελλάδα για τριήμερες αποδράσεις (Pics)

Unsplash

Κι ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω και θεωρητικά θα έπρεπε να μιλάμε για ένα νησί μαραζωμένο, με ελάχιστον τουρισμό το καλοκαίρι, η Ύδρα είναι απίστευτα δημοφιλής και το επιβεβαιώνει διαρκώς.

Αποτελεί ένα αρχοντικό νησί, κουβαλάει μια παράδοση, ήταν από τις σημαντικές περιοχές της Επανάστασης του 1821, «γέννησε» πολλούς καπετάνιους και είχε εύπορες οικογένειες να την κατοικούν. Αυτά όμως ίσχυαν μέχρι τα μέσα του 190ου αιώνα.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Παρόλα αυτά, το νησί έχει καταφέρει να διατηρήσει το υψηλό του class και να πουλιέται ακριβά σε κάθε τομέα. Κι ας κακοποιούν συστηματικά γαϊδάρακια στο συγκεκριμένο νησί. Αλλά ο μέσος τουρίστας δε νοιάζεται γι΄αυτά. Προτιμάει να δίνει λεφτά σε εγκληματίες που έπρεπε να μπουν στη φυλακή, παρά να προτιμήσει άλλα μέρη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Best Greece Pictures (@bestgreecepictures)

Είναι ένα νησί ιδανικό για διήμερο-τριήμερο, δεν έχει να σου προσφέρει την τρελή ζωή ή την απόλαυση της θάλασσας, αλλά συρρέει αρκετός κόσμος εκεί τον Μάιο και τον Ιούνιο, καθώς οι αέρηδες και τα χρώματα της διεγείρουν την ψυχή.

Γι΄αυτό και ήδη για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος παρουσιάζει πληρότητα στο 86% και ως το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχει πάει πάνω από το 95%.

Αυτός ο αριθμός είναι τεράστιος αν αναλογιστεί κανείς πως πολλά δωμάτια δεν κοστίζουν λιγότερο από 150-200 ευρώ τη βραδιά κατ΄άτομο. Φυσικά αν κάποιος κάνει τον προγραμματισμό του σωστά και νωρίς θα βρει και εξαιρετικές, οικονομικές επιλογές για όλα τα βαλάντια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris D -Tourist Κραβαρίτ 😜 (@varasovas)

Αν πας στο νησί τέλη Ιουνίου θα συμμετέχεις και στα Μιαούλεια, μια εορταστική εκδήλωση για τον Ανδρέα Μιαούλη, οπλαρχηγό και εφοπλιστή που γεννήθηκε εκεί. Στο Μεγάλο Καμίνι μπορεί κανείς να δει και να περιπλανηθεί στο σπίτι του

Οι παραλίες της είναι ουσιαστικά δύο, το Μπιστί και ο Βλυχός, αλλά μη φανταστείς κάτι το τρελό. Οι περισσότεροι προτείνουν τον Έρωτα, το γνωστό βουνό του νησιού με την υπέροχη θέα.

Αυτά είναι πάνω κάτω όσα λέει κανείς για την Ύδρα. Είναι παράξενο αυτό το νησί. Όταν το περιγράφεις, δεν εντυπωσιάζεσαι. Όταν όμως το περπατάς και το ζεις, αλλάζουν όλα εντελώς.

Κι όπως είχε πει για την Λέιλα ο Έρικ Κλάπτον, θαυμαστής του νησιού, έτσι και η Ύδρα «she’s got me on my knees, i beg her down and please».

* Φωτογραφία: Unsplash/Mauricio Muñoz