Τρομερό φαγητό, πολυτελή δωμάτια σε νορμάλ τιμές: Το ελληνικό νησί που μπορείς να κλείσεις σήμερα για τον 15αύγουστο
Βρείτε μας στο

Το φετινό καλοκαίρι οι τιμές για ακτοπλοϊκά και διαμονή σε ελληνικά νησιά, είναι ένα αστείο καλύτερο κι από τις τιμές στα καύσιμα. Αν μάλιστα τα συνδυάσεις, όπως στα μαθηματικά πλην και πλην κάνει συν, έτσι κι εδώ αστείο και αστείο θα πει σκέτο δράμα.

Για τα ακτοπλοϊκά δεν υπάρχει κάποιο lifehack. Θα τα πληρώσεις ακριβά. Κι αν κάνεις το λάθος να πάρεις αμάξι στο νησί που θα καταλήξεις, θα πονέσεις λίγο παραπάνω.

Δεν ακούσαμε…Τι; Δεν έχεις κλείσει πουθενά για διακοπές γιατί όταν άρχισες να κοιτάς, τα βρήκες όλα πανάκριβα; Κι εμείς τι κάνουμε εδώ; Σου έχουμε τη λύση.

Ας θεωρήσουμε πως είναι μια νορμάλ τιμή να δώσεις 100 ευρώ για το δίκλινο τη βραδιά κι ας επιλέξουμε το πιο hot διάστημα, δηλαδή 10-15 Αυγούστου. Υπάρχει νησί που να το αντέχει η τσέπη σου και να μπορείς να κάνεις τώρα κράτηση; Κι όμως υπάρχει.

Υπάρχουν 4 για την ακρίβεια, δηλαδή οι Βόρειες Σποράδες. Είναι όμως η Σκόπελος αυτή που ενδείκνυται περισσότερο. Γενικά, οι Βόρειες Σποράδες έχουν μείνει χαμηλά και δίχως μεγάλη πληρότητα, ακριβώς γιατί για τους περισσότερους Έλληνες, δηλαδή το 50% που ζει στην Αθήνα, η πρόσβαση εκεί απαιτεί και μεταφορά με όχημα προς τον Άγιο Κωνσταντίνο ή άλλα λιμάνια που εξυπηρετούν.

Σκόπελος νησί

Αυτό σημαίνει βενζίνες και διόδια. Άρα πολλοί απέφυγαν να κοιτάξουν προς τα εκεί. Κι όσοι το έκαναν, θα προτίμησαν το αεροπλάνο για να πάνε στη Σκιάθο. Αυτό άφησε κυρίως τη Σκύρο και τη Σκόπελο με πληθώρα επιλογών για διαμονή σε καταλύματα που δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από 4αστερα και 5αστερα ξενοδοχεία.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Είτε στο κέντρο της Χώρας της Σκοπέλου είτε σε απόσταση πολύ μικρή από τη χώρα, θα βρεις στο Booking επιλογές από το πάνω ράφι.

Το Sun Accomodation που βρίσκεται 800 μέτρα από το κέντρο, έχει δίκλινο δωμάτιο στα 574 ευρώ. Το ξενοδοχείο Ιωνία, στα 200 μέτρα από το κέντρο, είναι στα 628 ευρώ. Το Amalia Hotel στα 510. Το White Lilly στα 425 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω είναι το κατάλληλο τυράκι για να πας στο νησί. Ναι, τα δύο άτομα θα δώσουν ένα κατοστάρικο στη βενζίνη πήγαινε-έλα, συν ένα 40άρι στα διόδια. Αλλά η διαμονή το εξισορροπεί. Και ακόμα περισσότερο το κάνει πιο ελκυστικό το ίδιο το νησί.  Από την άλλη, μπορείς να πας αεροπορικώς στη Σκιάθο και να πάρεις το καράβι για Σκόπελο. Δε θα είναι τεράστια η διαφορά, ίσως να σου βγει πιο φθηνό.

Τρομερό φαγητό, πολυτελή δωμάτια σε νορμάλ τιμές: Το ελληνικό νησί που μπορείς να κλείσεις σήμερα για τον 15αύγουστο

Σε παραλίες και νερά η Σκόπελος δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες Σποράδες. Η παραλία Καστάνη είναι η κορυφαία και σε κερδίζει γιατί περιβάλλεται από δάσος, άρα είναι όντως έντονη η αίσθηση κάποιας τροπικής χώρας, κάποιου εξωτικού προορισμού. Είναι φυσικά η παραλία όπου γυρίστηκε το Mamma Mia.

Μετά, υπάρχουν η Μηλιά και ο Στάφυλος, όχι διαφορετικές από την Καστάνη, το υπέροχο Καστρί και η δική μας αγαπημένη by far, οι Αντρίνες. Πρόκειται για μια διπλή παραλία, για δύο κολπίσκους που έχουν ένα βαθύ μπλε νερό να συνδυάζεται με το πιο πράσινο κοντά στην ακτή.

Η Σκόπελος φημίζεται για τα εστιατόρια της, για το τρομερό της φαγητό κι αυτό δεν το λέμε μόνο γιατί θυμόμαστε τον Πρόδρομο Καθηνιώτη από το Big Brother 1 να το λέει διαρκώς και τελικά να ανοίγει δικό του εστιατόριο εκεί.

Αγνάντι, Άννα, Olivo, Κοράλλι, Ανατολή, Μούσες και το εστιατόριο του ξενοδοχείου Adrina, είναι υπεραρκετές επιλογές για να βάλεις τουλάχιστον μία σε κάθε ημέρα της διαμονής σου στο νησί.

Τρομερό φαγητό, πολυτελή δωμάτια σε νορμάλ τιμές: Το ελληνικό νησί που μπορείς να κλείσεις σήμερα για τον 15αύγουστο

Αν μέχρι εδώ δεν έχεις πειστεί, τότε μάλλον δε θες γενικά να πας διακοπές. Ειδάλλως, θα πρέπει ήδη να τσεκάρεις επιλογές για ξενοδοχεία και να ετοιμάζεσαι να ολοκληρώσεις κράτηση πριν καν να φτάσεις να διαβάζεις τούτες τις γραμμές.