Περνάς καλύτερα τώρα: Το νησί που θα δεις σε όλα τα στόρι στο instagram ξεπερνάει και τη Μύκονο τον Σεπτέμβρη (Pics)
Βρείτε μας στο

Έχει βγει τα τελευταία χρόνια αυτό το τσιτάτο πως η Αθήνα τον Αύγουστο είναι πιο ωραία έτσι άδεια και πως τις καλύτερες διακοπές τις κάνεις Σεπτέμβριο. Αν και δεν μπορούμε αυτές τις ψευδαισθήσεις, πιστεύουμε πως βγήκαν εξαιτίας νησιών όπως η Ανάφη.

Γιατί αν είναι να πας στην Ανάφη, τότε σίγουρα αξίζει να έχεις κοτσάρει την άδεια σου τον Σεπτέμβριο και να αφήσεις τους συναδέλφους στο γραφείο αρχές καλοκαιριού να παίζουν Hunger Games για το ποιοι θα λείψουν τον 15αύγουστο.

Είναι με διαφορά το νησί που θα δεις πιο συχνά σε στόρι στο Instagram εκεί προς τα τέλη Αυγούστου και θα αναπτύσσει ταχύτητα σαν τον Μπολτ στα τελευταία 50 μέτρα, ήτοι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, λίγο πριν αρχίσει αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της θερινής σεζόν.

Μιλάμε για ένα νησί με 250-300 κατοίκους που Ιούλιο και Αύγουστο υπερφορτώνει και γι΄αυτό όσοι το ζουν τότε, το επισκέπτονται ξανά του χρόνου Σεπτέμβριο για να καταλάβουν πως είναι άλλη η αίσθηση.

Ο Ρούκουνας, η πιο διάσημη παραλία του νησιού και μια από τις 5 πιο περιλάλητες στο Αιγαίο, τιγκάρει και δε βρίσκεις που να απιθώσεις την πετσέτα σου καθώς ο γυμνισμός παίζει πολύ εδώ, όπως και το ελεύθερο κάμπινγκ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anafi Island, Cyclades, Greece (@anafisland)

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Εμείς πάντως θα σου προτείνουμε να μην σπαταλήσεις πολύ χρόνο στον Ρούκουνα και να φυλάξεις τις καλές σου μέρες για να πας στο Κλεισίδι και το Κατσούνι και τον Μέγα Ποταμό που είναι η πιο απολαυστική παραλία, γιατί έχει λευκά βότσαλα πάνω σε μπρονζέ αμμουδιά.

Γενικά η Ανάφη έχει κυρίως χρυσαφένια άμμο στις παραλίες της, 10 στα νότια και 4 στα βόρεια που είναι προσβάσιμες με βάρκα. Όπως, δε θα βρεις ξαπλώστρα ούτε για δείγμα στην Ανάφη. Όλες οι παραλίες ανοργάνωτες. Ωραίο, αλλά οργανώσου κι εσύ, μην καείς ή μη σε φάει το βότσαλο.

Το καλό με την Ανάφη είναι πως έχει πολύ λίγα σημεία όπου μαζεύεται ο κόσμος κι έτσι ξέρεις πως θα δεις τους πάντες όπου και να πας.

Όπως κι ότι έχεις την ευκαιρία να περπατήσεις το νησί χωρίς να μπλέκεις με οδήγηση, με εξαίρεση 2-3 παραλίες. Έχει αρκετά πεζοπορικά μονοπάτια που καταλήγουν και σε ωραίες θέες όπως αυτό που οδηγεί στον μονόλιθο του Καλάμου ή στην αρχαία πόλη της Ανάφης, το Καστέλι, που χρονολογείται στον 8ο-7ο αιώνα π.Χ.

Ο μονόλιθος αξίζει γιατί είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της Μεσογείου μετά του Γιβραλτάρ και προστατεύεται ως περιοχή NATURA.

Μετά τις παραλίες, θα πας για φαγητό στο Αρμενάκι ή το Λιοτρίβι και θα έχεις δοκιμάσει ό,τι έχει να σου δώσει το νησί, που δεν παίρνει και το άριστα ή το σούπερ ουάου στο φαγητό, αλλά δεν είναι και Σίκινος.

Το μπαρ Χάντρες είναι το hotspot του νησιού, συνήθως 31 Αυγούστου κατεβάζει ρολά, αλλά φέτος, με την επιμήκυνση και της τουριστικής σεζόν, ίσως να λειτουργήσει και παραπάνω.

Αν πάλι δε λειτουργήσει, δεν τρέχει τίποτα, υπάρχουν σοκάκια όπου οι ντόπιοι και οι τουρίστες, γεμίζουν τα ποτήρια τους, βάζουν μουσική και αράζουν μαζεμένοι και ντυμένοι με τα καλοκαιρινά τους ρούχα, δροσεροί και αεράτοι.

Το μόνο κακό με την Ανάφη είναι πως θα αναγκαστείς να πας με αυτή την αργοκαρούτα τον Πρέβελη, που κάνει 13 ώρες, άρα αναγκαστικά θα πρέπει να κλείσεις είτε στο πήγαινε είτε στο γύρνα μια καμπίνα για να την παλέψεις, ήτοι, μάνι μάνι, 111 ευρώ τα ακτοπλοϊκά για μία διαδρομή.

Δεν πειράζει όμως. Όπως έλεγε και ο Λάζαρος από το Είσαι Το Ταίρι Μου, για την αγάπη σου θα τα ξεπεράσεις όλα. Το πιο τρομακτικό είναι το Πειραιάς-Χίος!