Τέταρτο σε όλη την Ευρώπη: Το ελληνικό νησί με τους περισσότερους τουρίστες παραμένει ασφυκτικά γεμάτο
Βρείτε μας στο

Το απόλυτο… χιτ του φετινού καλοκαιρού έχει γίνει η Ρόδος που είναι ασφυκτικά γεμάτη από παραθεριστές, ενώ αναμένεται να παραμείνει έτσι ακόμη και το φθινόπωρο.

Πρόσφατα τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι η φετινή προσέλευση στο νησί έχει ξεπεράσει όχι μόνο κάθε προσδοκία αλλά και κάθε προηγούμενο, καθώς οι αφίξεις άγγιξαν τους 1.800.000 επισκέπτες και το νούμερο αυτό θα φτάσει στα 2.300.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς!

Όμως οι… διακρίσεις για την Ρόδο δεν σταματούν εδώ αφού πρόκειται για ένα εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων σε όλη την Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια.

Η απόδειξη έρχεται και μέσω μιας σχετικής έρευνας της Holidu, με αναφορά στη θερινή σεζόν του 2019, η οποία συγκρίνει τον αριθμό των τουριστών σε κάθε περιοχή, με τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά τα στοιχεία η Ρόδος προσελκύει 21 τουρίστες ανά κάτοικο.

Μια επίδοση ιδιαίτερα εντυπωσιακή η οποία της χαρίζει την 4η θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας (36 τουρίστες ανά κάτοικο), την Βενετία και το Μπριζ. Στην πρώτη δεκάδα πάντως υπάρχει ακόμη μία ελληνική παρουσία, με το Ηράκλειο να φιγουράρει στην 7η θέση με 13 τουρίστες ανά κάτοικο.