Ρηχή, σκιερή, με ζεστά νερά: Η μοναδική παραλία στην Ελλάδα που πας με ασανσέρ δεν έχει ποτέ κύμα (Pics)
Βρείτε μας στο

Ως ιδανικός ενναλακτικός προορισμός των νησιών αναδείχτηκε (ιδίως) το περυσινό καλοκαίρι για τους Έλληνες παραθεριστές η Πελοπόννησος.

H εξοικονόμηση σε χρήμα με την αποφυγή του κόστους των ακτοπλοϊκών (αλλά και των… νησιώτικων τιμών), σε συνδυασμό με την πολυτέλεια των τόσων καλών και εξαιρετικών παραλιών, έχουν φέρει για πάρα πολλούς στην κορυφή της προτίμησης τις πελοποννησιακές ακτογραμμές.

Και τι δεν έχει ο μπαξές… Από τον Σίμο της Ελαφονήσου, που θεωρείται από τις πιο εξωτικές παραλίες της χώρας, έως τη μοναδική (ανόθευτη) Βοϊδοκοιλιά και από την Καλογριά της Στούπας με καταγάλανα νερά έως τα κρυστάλλινα της κορυφαίας βοτσαλωτής παραλίας Άμπελος στη Μάνη.

Το Γιανισκάρι της Αχαΐας, το Φωκιανό της Αρκαδίας και η απέραντη Αμμουδιά της Φοινικούντας στη Μεσσηνία αποτελούν άλλες τρεις top επιλογές, αλλά όταν μιλάμε για Πελοπόννησο ο… κατάλογος των παραλιών παίρνει μόνο άνω τελεία.

Παραλία Περούλια - Mythical peloponnese

Πέραν των διάσημων τέτοιων, υπάρχουν (αναμενόμενα) και κάποιες άλλες όχι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό, που μπορεί να μην έχουν το όνομα, διαθέτουν όμως ανάλογη χάρη.

Μία εξ’ αυτών βρίσκεται επίσης στη Μεσσηνία και πέρα από καταγάλανα, καθαρά νερά έχει το πλεονέκτημα της έντονης βλάστησης, αλλά και ένα τεχνολογικό χαρακτηριστικό που δεν συναντά κανείς σε άλλη ελληνική παραλία.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Για να φτάσει κανείς στα Περούλια, περί ων ο λόγος, θα πρέπει στο δρόμο Καλαμάτας – Κορώνης, να κάνει μια μικρή παράκαμψη στο χωριό Βουνάρια και μετά από λίγο να ακολουθήσει έναν ιδιαίτερα στενό δρόμο, όπου σε κάποια σημεία δεν χωράει πάνω από ένα αυτοκίνητο.

Περούλια: Μια παραλία στη Μεσσηνία με πεντακάθαρα ζεστά νερά και πρόσβαση με ασανσέρ | travel.gr

Η όποια δυσκολία στην πρόσβαση της παραλίας «αποζημιώνεται» από το θέαμα που αποκαλύπτεται.

Μία χρυσαφένια αμμουδιά, έκτασης περίπου 1300 μέτρων, διανθισμένη από φυτά και δέντρα – ανάμεσα τους κυπαρίσσια και φοίνικες – που μοιάζουν να θέλουν να «εισβάλλουν» στα κρυστάλλινα νερά.

Τα Περoύλια έχουν ένα μεγάλο οργανωμένο κομμάτι με beach bar και ξαπλώστρες. Διαθέτουν όμως και αρκετά μεγάλη αμμουδιά, που επιτρέπει αυτοσχέδιο στήσιμο ομπρέλας, ενώ οι πιο πρωινοί τύποι επωφελούνται από την καλύτερη επιλογή: τη φυσική σκιά από τα δέντρα, κυρίως στο αριστερό μέρος της παραλίας. 

Ρηχή, σκιερή, με ζεστά νερά: Η μοναδική παραλία στην Ελλάδα που πας με ασανσέρ δεν έχει ποτέ κύμα (Pics)

Τα νερά είναι εξαιρετικά ζεστά και ρηχά, κάτι που καθιστά την παραλία ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά. Και η πρωτοτυπία εδώ είναι ότι δεν χρειάζεται καν να κατέβουν τις σκάλες που ενώνουν την παραλία με το δρόμο. Η μοναδικότητά της έγκειται στο ότι για την κατάβαση υπάρχει και η επιλογή του… ασανσέρ (!), μέσω του εστιατορίου που έχει χτιστεί πάνω στο βράχο.

Η παραλία με τον… «high tech» χαρακτήρα δεν έχει σχεδόν ποτέ κύμα, καθώς προστατεύεται από (τους βόρειους κυρίους) ανέμους – ακόμη ένας λόγος για να θέσεις κάποιο καλοκαίρι ως ορμητήριο των διακοπών σου (ακόμα και αν δεν έχεις μπάρμπα εκεί…) την Κορώνη.