Μακριά από το άγχος της πόλης: Το νησί με την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ελλάδα είναι το αντίθετο της Αθήνας
Βρείτε μας στο

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τους την αγχώδη, πολλές φορές στα όρια της τρέλας, ζωή της πρωτεύουσας και να αναζητήσουν μια πιο ανθρώπινη ζωή μακριά από την Αθήνα.

Επί δεκαετίες η αστυφιλία γιγάντωνε την Αττική δημιουργώντας το σημερινό «έκτρωμα» και καθιστώντας την Αθήνα ένα μέρος με χαμηλή ποιότητα ζωής, παρά την ψευδαίσθηση ότι στην πρωτεύουσα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά και διασκέδαση.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που εκείνοι οι οποίοι κάνουν το βήμα και εγκαταλείπουν το «κλεινόν άστυ» διαπιστώνουν ότι και πολλές από τις πόλεις της επαρχίας δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε «επίγειοι παράδεισοι», με αποτέλεσμα να απογοητεύονται από τις συνθήκες που συναντούν εκεί.

Αυτό, πάντως, δεν μοιάζει να ισχύει για την Κω. Το νησί του Αιγαίου το οποίο σύμφωνα με το numbeo.com είναι το καλύτερο μέρος της Ελλάδας για να ζει κανείς.

Τα δεδομένα αυτής της μέτρησης προέρχονται από ερωτηματολόγια τα οποία συμπληρώνουν οι ίδιοι οι χρήστες της πλατφόρμας,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται και  ουσιαστικά η βαθμολογία καθώς και η ανάλογη κατάταξη προκύπτει με βάση συγκεκριμένους δείκτες.

Ειδικότερα βαθμολογούνται διάφοροι τομείς της καθημερινότητας, όπως η ασφάλεια (σχετικά με την εγκληματικότητα), η υγειονομική περίθαλψη, οι τιμές, η αγοραστική δύναμη (η οικονομική δυνατότητα των κατοίκων), το κυκλοφοριακό, η ρύπανση και οι τιμές ακινήτων σε σχέση με τα εισοδήματα.

Από αυτούς τους 7 δείκτες προκύπτει και η τελική βαθμολογία η οποία για την Κω φτάνει στους 251, κατατάσσοντας την πόλη στην πρώτη θέση στην Ελλάδα, με τα Χανιά να ακολουθούν με 203 μονάδες. Στον αντίποδα, δηλαδή στην τελευταία θέση βρίσκουμε την Αθήνα, με μόλις 82, ενώ ο μέσος όρος για την χώρα είναι 133 μονάδες.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας