100% πληρότητα: Η ελληνική πόλη της καινοτομίας που θα βουλιάξει από κόσμο τα φετινά Χριστούγεννα
Βρείτε μας στο

Είναι αναμφίβολα η πιο ταχύρυθμα αναπτυσσόμενη ελληνική πόλη σε τουριστικό επίπεδο, εκτός της εποχής του καλοκαιριού. Και υπάρχουν σοβαροί λόγοι για αυτό.

Τα Τρίκαλα έχουν αλλάξει άρδην φυσιογνωμία τα τελευταία χρόνια και είναι πια από τις πιο φιλικές στον επισκέπτη (δεν το συζητάμε για τους κατοίκους της) πόλη, ξεχωρίζοντας για την αισθητική τους, τη διάθεση για καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, τα… ποδήλατα και φυσικά τον Ληθαίο ποταμό που τα διασχίζει.

Και μόνο τη στολισμένη με πολύχρωμες ομπρέλες οδός Απόλλωνος, στο εμπορικό κέντρο, να δει κανείς, αντιλαμβάνεται τη βούληση των Αρχών να συστήσει ξανά και υπό ένα άλλο πρίσμα τα Τρίκαλα τόσο στους ντόπιους όσο και στους ταξιδιώτες.

Οι πεζόδρομοι με τις καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης στο κέντρο, η κεντρική γέφυρα (κατασκευασμένη το 1886 από Γάλλους μηχανικούς) που συνδέει τις δύο όχθες και ξεχωρίζει από μια δεκάδα τέτοιων, η παρόχθια βλάστηση με τα ψηλά πλατάνια να ρίχνουν τη σκιά τους στο νερό και ο παραδοσιακός οικισμός Βαρούσι με τα πλακόστρωτα σοκάκια αρκούν για να «ρουφήξει» κάποιος και το τελευταίο λεπτό από μια τριήμερη απόδραση.

Αν προσθέσουμε σε αυτά ξακουστά hot spot, όπως Μετέωρα, την Ελάτης και το Περτούλι, καθώς και τις πολυάριθμες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με «ναυαρχίδα» τον περίφημο Μύλο των Ξωτικών, τότε φτάνουμε στο προκείμενο.

Ο Μύλος των Ξωτικών είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας και ένας από τους λόγους που τα τελευταία χρόνια επικρατεί στη θεσσαλική πόλη το αδιαχώρητο την περίοδο των χειμερινών εορτών. Φέτος η τάση έχει… αποκρυσταλλωθεί ακόμα νωρίτερα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα «trikalavoice.gr», οι κρατήσεις μέσα στην πόλη για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αγγίζουν το 100%. Τα δωμάτια που δεν έχουν διατεθεί σε ξενοδοχεία και Airbnb είναι ελάχιστα και όπως όλα δείχνουν το φαινόμενο θα παραταθεί έως την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, καθώς η αργία των Θεοφανίων πέφτει φέτος Παρασκευή, δημιουργώντας ένα ακόμη τριήμερο, πέραν εκείνου από τις 24 έως τις 26 Δεκεμβρίου.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Αν δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα την περιοχή θα σας λέγαμε να «σπεύσετε», αλλά θα ήταν σαν να ξύναμε πληγές. Αρχές Δεκέμβρη είναι σαφές ότι χρειάζεσαι… μπάρμπα στα Τρίκαλα για να τα επισκεφτείς τέλος του μήνα.