social media
Βρείτε μας στο

Απ΄το απόγευμα της Δευτέρας, Facebook-Instagram-Whatsapp τέθηκαν ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, αφού δεν υπήρχε ανανέωση ροής σε αυτά τα 3 social media και η αποψή μας απ΄αυτά, ξύπνησε έναν άλλο κόσμο. Έστω και για λίγες ώρες.

Υπήρξαν αυτοί που πάντοτε θα βρουν κάτι το θετικό όταν πέφτουν τα social media, αλλά υπήρξαν πάρα πολλοί, πιο…σκληροπυρηνικοί, που δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ευχηθούν οριστικό τέλος για το Facebook και τα συμπράγκαλα του.

Καθώς η πτώση αυτών των τριών ήρθε ένα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις της πρώην executive, αλλά και των Pandora Papers, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να ευχηθούν τα social media να εξαφανιστούν, γιατί αυτά έχουν καταστρέψει τον άνθρωπο.

Χάρη στα social media έχουμε γίνει παθητικά όντα, αποφεύγουμε την επαφή, δεν απολαμβάνουμε τη στιγμή και όλα αυτά τα κλισέ που ακούγονται στην παραμικρή αφορμή που θα δοθεί.

Η άλλη όψη του νομίσματος βέβαια, ποτέ δεν φωτίζεται. Πρέπει να φωτιστεί ότι το Facebook έχει συλλέξει στοιχεία μας και παραχωρεί τα δεδομένα μας όπου του το ζητήσουν.

Ναι, αν έχετε σβήσει όλα τα προφίλ στα social media ή δεν κάνατε ποτέ, με γεια σας με χαρά σας. Όταν όμως το διατυμπανίζετε με περίσσα κομπορρημοσύνη, τότε μάλλον ο λόγος που δεν τα έχετε, είναι γιατί δεν θα παίρνετε πολλά likes και νιώθετε ανασφαλείς. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για κάποιον που βγαίνει να περηφανευτεί που ο ίδιος δεν είχε ποτέ social media…

Είναι σαν όλες τις κοπέλες που φλερτάρω. Όσες δε με θέλουν, είναι λεσβίες ή τις διώχνω αφού με διώξουν, για να μπορώ να λέω ότι τις έδιωξα.

«Εγώ δεν έχω social media, μακάρι να κλείσουν, πείτε μου μπράβο που είμαι αντισυμβατικός»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Όσο υπάρχουν εικόνες σαν αυτές στην συναυλία του Πάριου στην Θεσσαλονίκη…

Μόνο influencers ζουν από τα social media;

Θέλει να τιμωρήσει ο μέσος άνθρωπος τους influencers που παίρνουν τόσα λεφτά το ποστ. Λες και τους τα έκλεψαν.

Θέλει να τιμωρήσει όσους δηλώνουν ως επάγγελμα το influencing, γιατί στο δικό του το μυαλό είναι κάτι εύκολο και δεν κρατάει πάνω από 15-20 λεπτά δουλειάς σε μια ημέρα. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε, έλεγε ο Πιραντέλο.

Μαζί με τα χλωρά όμως, καίγονται και τα ξερά. Να κλείσουν τα social media να μη βγάζει η influencer 1.500 ευρώ την ανάρτηση. Και μετά, επειδή σίγουρα είναι τεμπέλα και δεν παίζει να δουλεύει, θα μείνει άεργη και άνεργη να τρώει από τα έτοιμα.

Δεν σκέφτεται ο μικρόνοος ότι εκτός από τις influencers, τα social media είναι βασικό αντικείμενο εργασίας για ανθρώπους που δουλεύουν στο digital marketing και στη διαφήμιση.

Δε σκέφτεται ο κοντόφθαλμος ότι στα social media έχουν βασίσει την επιβίωση της επιχείρησής τους, όχι μόνο μεγάλες αλυσίδες και πλούσια brands, αλλά και βιοτεχνίες, οικογενειακές επιχειρήσεις.

Δεν σκέφτεται ο αφελής ότι δε θα υπάρχει άλλη πηγή ενημέρωσης εκτός από τα κανάλια. Ξέρετε, αυτά τα κανάλια που τα βρίζει, αλλά ταυτόχρονα βρίζει και τις ιστοσελίδες και τα περιοδικά και τις εφημερίδες. Γιατί είναι προφανές πως χωρίς Facebook ή Instagram, οι περισσότερες ιστοσελίδες θα χάσουν το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού τους.

Αυτοί που πανηγύριζαν για την ήττα του e-food, χαίρονται που έπεσαν τα social

Δεν βλέπει ο κουτός ότι χάρη στα social media έγινε αυτό που έγινε με το e-food που τόσο το πανηγυρίζατε επαναστάτες. Τα social media έχουν ενώσει ανθρώπους κάτω από κοινωνικούς αγώνες. Τα social media έσωσαν τόσο κόσμο στις πυρκαγιές, με την ενημέρωση που γινόταν. Περιμένετε εσείς να είχε υπάρξει τέτοια κινητοποιήση μόνο από την τηλεόραση ή από ταχυδρομικά περιστέρια και σήματα Μορς.

Το φημισμένο γαλακτομπούρεκο της Πελοποννήσου: Τρως μπουκιά και λιώνει η κρέμα στο στόμα

Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαθαίνει κανείς τις κυβερνητικές αβελτηρίες και τις άβολες αλήθειες που δε λένε τα κανάλια που βρίσκονται στην υπηρεσία της κυβέρνησης. Από τα μέσα δικτύωσης άλλαξε, έστω και πρόσκαιρα, η αστυνομική αυθαιρεσία και κατάχρηση εξουσίας που είδαμε τον Μάρτιο με τα περιστατικά στη Νέα Σμύρνη και όχι μόνο.

Τα σκέφτονται άραγε όλοι αυτοί οι Ζορό, οι εκδικητές των influencers; Όχι. Είναι εύκολο να ευχηθούν, είναι εύκολο και υπεραπλουστευτικό να πουν πως τα social media φταίνε για την αποξένωση.

Ναι, δεν φταίει ο άνθρωπος, τα social media του αλλοίωσαν το DNA. Από δω το πάμε σε αυτή τη χώρα, από κει το πάμε, πάντα στην αλλοίωση DNA καταλήγουμε. Μια αλλοίωση από δω, μια αλλοίωση από κει, κάπου θα ρεφάρει το πράμα και θα έρθουμε στα ίσια μας.

Μέχρι τότε θα τραβάμε τα πάντα στα άκρα, θα καταφεύγουμε στο λιμάνι της υπερβολής και θα πουλάμε την αντισυμβατικότητα μας, το ότι πάμε κόντρα στο ρεύμα.

* Φωτογραφία: Pexels/Tracy Le Blanc