αθηναϊκή ριβιέρα
Βρείτε μας στο
Ελλάδα

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα «καράβι εδάφους» με 30.000 το τετραγωνικό χτίζεται στη Γλυφάδα

Εκεί όπου το τέλος αυτής της δεκαετίας θα βρει τις μεγαλύτερες επενδύσεις και τις ακριβότερες κατοικίες

Είναι ξεκάθαρο πια πως η αθηναϊκή ριβιέρα βρίσκεται στον προθάλαμο να γίνει το Μονακό της Ελλάδας. Σε μια υπερβολική έκφραση, θα μπορούσαμε να πούμε ότι γίνεται το Ντουμπάι και παίρνει τη σκυτάλη από τη Μύκονο.

Την ώρα που η επένδυση στο Ελληνικό εξελίσσεται με όχι ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς, η αθηναϊκή ριβιέρα έχει ήδη να επιδείξει τον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου δεσπόζει το 4 Seasons, έχει τον Αστέρα Γλυφάδας, έχει την αναμορφωμένη Μαρίνα Αλίμου και σε 2 χρόνια το αργότερο θα έχει ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα στην περιοχή του Καβουρίου.

Εκεί υπάρχει ένα οικόπεδο 1.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου κάποτε βρισκόταν μια πολυκατοικία με διαμερίσματα. Μετά την αγορά του οικοπέδου από τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Μανσούρ Αμέρ, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό το χτίσιμο και η ανέγερση μιας σύγχρονης πολυκατοικίας ενεργειακής κλάσης Α+ στην Ωκεανίδα στο Καβούρι, όπου κάθε διαμέρισμα θα αγοράζεται με 30.000 ευρώ. Όχι ολόκληρο. Αλλά το κάθε τετραγωνικό.

Δεδομένου ότι τα διαμερίσματα αυτής της πολυκατοικίας δεν θα είναι μικρότερα από 150 τετραγωνικά, με απλά μαθηματικά μιλάμε για σπίτια των 4.5 εκατομμυρίων ευρώ το ένα. Συγκεκριμένα, ο 1ος όροφος των 120 τ.μ. πωλείται 3.600.000 ευρώ, ο δεύτερος όροφος των 180 τ.μ. 5.400.000 ευρώ, ενώ ο τέταρτος στην τιμή των 9.900.000 ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr.

Η αθηναϊκή ριβιέρα ανεβάζει κατακόρυφα τις τιμές των κατοικιών

Η σχεδίαση από τον αρχιτέκτονα Παύλο Χατζηαγγελίδη και το 314 Architecture Studio έχει θέσει ένα οικιστικό κόσμημα στο εγγύς μέλλον της περιοχής, με το σχήμα του κτηρίου να μοιάζει με κρουαζιερόπλοιο. Η κατασκευη βρίσκεται στη φάση έκδοσης της οικοδομικής άδειας, άρα στα τέλη του 2023 θα είναι έτοιμο το κτήριο. Ήδη πάντως ο τρίτος όροφος έχει πωληθεί, άγνωστο σε ποιον.

Εκτός από το «καράβι» του Μανσούρ Αμέρ, υπάρχουν κι άλλα σημεία από τη Γλυφάδα και πιο κάτω, όπου εντυπωσιακά διαμερίσματα θα εμφανιστούν στη θέση οικοπέδων και παλιών κτηρίων. Για παράδειγμα, στη Διαδόχου Παύλου έχουν πωληθεί τρία οικόπεδα. Εκεί υψώθηκαν μοντέρνα κτήρια με πισίνες και ευμάρεια χώρου.

Στην περιοχή του γκολφ στη Γλυφάδα, πωλήθηκε οικόπεδο 1.600 τ.μ., όπου σήμερα στεγάζονται διαμερίσματα 150 τετραγωνικών και άνω, με τιμή τετραγωνικού στα 10.000 ευρώ. Λέγεται πως ο Βαλμπουενά του Ολυμπιακού αγόρασε έναντι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ σπίτι εκεί.  Μερικά χιλιόμετρα πιο νότια, στη Βάρη, η Ελένη Φουρέιρα και ο Μποτία φέρονται να αγόρασαν σπίτι 600 τ.μ. με πισίνα για 1.7 εκατομμύρια ευρώ.

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Η τιμή των 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό φαίνεται πως θα είναι η φιξ τιμή στην περιοχή της Γλυφάδας, στο κέντρο της, στα επόμενα χρόνια. Όταν θα έχουν ολοκληρωθεί κάποια από τα έργα που περιλαμβάνει η αναμόρφωση στην αθηναϊκή ριβιέρα και η επένδυση στο Ελληνικό, όσοι διαθέτουν σπίτι εκεί, θα έχουν μεγάλες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.

Πηγή φωτογραφιών: 314 Architecture Studio