Μπάνιο ανεκτίμητης αξίας: Η ελληνική παραλία με το κόκκινο ιαματικό νερό που είναι ιδανικό για 6 παθήσεις (Pics)
Βρείτε μας στο

Μολονότι δεν φείδεται αριθμού τέτοιων, η Λάρισα για κάποιο λόγο δεν φημίζεται για τις παραλίες της. Δεν αποκλείεται ωστόσο σε λίγα χρόνια μία συγκεκριμένη της περιοχής να έχει αποκτήσει διεθνή φήμη και να είναι μία από τις πιο… περιζήτητες της Ελλάδας για τα τουριστικά γραφεία!

Ο λόγος για την παραλία του οικισμού Κόκκινο Νερό, που βρίσκεται στα παράλια του δήμου Αγιάς του νομού Λάρισας, στη σκιά του Κισσάβου.

Το Κόκκινο Νερό είναι ένας παραλιακός οικισμός χτισμένος μέσα σε ρεματιές και αποτελεί επέκταση του ορεινού χωριού Καρίτσα. Απέχει 19 χλμ. από τον Αγιόκαμπο και 70 χλμ. από τη Λάρισα.

Το όνομα είναι κυριολεκτικό. Στην περιοχή υπάρχουν ιαματικές πηγές που αναβλύζουν κόκκινο νερό, λόγω των μεταλλικών αλάτων που περιέχει. Σύμφωνα με τις μελέτες, το νερό αυτό αναγνωρίστηκε ως ιαματικός φυσικός πόρος για λουτροθεραπεία και ποσιθεραπεία. Έχει ευεργετικές επιδράσεις για παθήσεις γαστρεντερικού και ουροποιητικού συστήματος, ρευματικές παθήσεις, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες και παθήσεις νευρικού συστήματος!

Μπάνιο ανεκτίμητης αξίας: Η ελληνική παραλία με το κόκκινο ιαματικό νερό που είναι ιδανικό για 6 παθήσεις (Pics)

Το σπάνιο εύρημα που ανάγει ως εντελώς ιδιαίτερη τη συγκεκριμένη παραλία και την αναδεικνύει σε πόλο έλξης, ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το Νοέμβριο του 2019, το υπουργείο Τουρισμού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο φυσικός πόρος χαρακτηρίζεται και ταυτοποιείται ως ψυχρός, μεταλλικός, ασθενώς σιδηρούχος, οξυανθρακικός, ισχυρά ανθρακούχος, υποτονικός, ασβεστούχος μαγνησιούχος».

Εύλογα η περιοχή προσελκύει ήδη αρκετούς τουρίστες  ωστόσο αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που προβλέπεται να συμβεί όταν ολοκληρωθούν οι κατάλληλες υποδομές.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Ήδη ο δήμος Αγιάς έχει ξεκινήσει έργα για την αξιοποίηση του νερού κατασκευάζοντας τις γνωστές κολυμπήθρες, όπου ο επισκέπτης θα έχει το δικό του ατομικό χώρο για να νιώσει την εμπειρία της λουτροθεραπείας.

Ο προσανατολισμός είναι να παρέχει ο χώρος αυτός όλες τις ανέσεις – αίθουσα πληροφοριών, αποδυτήρια, τουαλέτες –  σε όσους ενδιαφέρονται για λουτροθεραπεία από τις ιαματικές πηγές.

Ο αντιδήμαρχος πρόσθεσε ότι ήδη καταφτάνουν στην περιοχή αρκετοί επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, κυρίως Πολωνοί, που δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην περιοχή για τις διακοπές τους.

Μπάνιο ανεκτίμητης αξίας: Η ελληνική παραλία με το κόκκινο ιαματικό νερό που είναι ιδανικό για 6 παθήσεις (Pics)

Το Κόκκινο Νερό είναι από τους παλαιότερους οικισμούς της περιοχής σύμφωνα με ευρήματα από ανασκαφές της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Επειδή ο οικισμός διασχίζεται από δυο ρεματιές και είναι κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος διατηρείται αρκετά χαμηλά ακόμα και σε περιόδους καύσωνα. Με το Αιγαίο μπρος τα πόδια του και τον Κίσσαβο στην πλάτη του, το Κόκκινο Νερό αποτελεί πραγματικά ένα ξεχωριστό συνδυασμό βουνού με θάλασσα.

Μάλιστα, το 2020 το Κόκκινο Νερό αναδείχθηκε από τους χρήστες του tripinview, τον πρώτο οπτικό ταξιδιωτικό ιστότοπο στον κόσμο, ως μία από τις τρεις καλύτερες ελληνικές αμμουδιές μαζί με τις Μπενίτσες (Κέρκυρα) και το Πόρτο Κατσίκι (Λευκάδα)!

Μπάνιο ανεκτίμητης αξίας: Η ελληνική παραλία με το κόκκινο ιαματικό νερό που είναι ιδανικό για 6 παθήσεις (Pics)

Ως γνωστόν υπάρχουν και άλλες περιοχές στην Ελλάδα με ιαματικές πηγές και μεγάλη επισκεψιμότητα από συγκεκριμένα target group. Ωστόσο η παραλία της Λάρισας διαθέτει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, που μπορεί να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά τα επόμενα χρόνια και να εξελιχθεί σε σημαντική τουριστική attraction.

Και αυτό δεν είναι βέβαια άλλο ότι προτού αισθανθείς μακροχρόνια τις επιδράσεις αυτού του νερού, μπορείς να διακρίνεις τη μοναδικότητά του χρώματός του.