Βάζει τα γυαλιά στην Αθήνα: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα που αποθεώνεται διεθνώς (Pics)
Βρείτε μας στο

Στο ένα είχαμε ίσως το μεγαλύτερο γλέντι στην Ελλάδα την Κυριακή του Πάσχα. Στο άλλο τα μεγέθη δεν έφτασαν σε αυτό το επίπεδο, αλλά παίρνει με ευκολία την δεύτερη θέση. Αυτά τα 2 νησιά εμφανίστηκαν περισσότερο στο feed μας το 4ημερο του Πάσχα.

Το πιθανότερο είναι πως το πρώτο το έχετε ήδη καταλάβει. Ναι, μιλάμε για την Πάρο, το νησί που διεκδικεί και, λογικά θα κατακτήσει, τα πρωτεία της χώρας. Είναι το δημοφιλέστερο, έχει ξεπεράσει Σαντορίνη και Μύκονο, το δείχνουν τα νούμερα της κίνησης πέρσι, το δείχνουν οι φετινές εκτιμήσεις, το δείχνουν οι ξένες παραγωγές που επιλέγουν το νησί (βλ. One Day).

Στη Νάουσα, το επίκεντρο της διασκέδασης στο νησί (από φέτος εκτιμάμε πως η Παροικιά θα αρχίσει να την κοντράρει διότι προσφέρει μια καλύτερη αισθητική και ομορφιά) είδαμε βίντεο και φωτογραφίες που κατέκλυσαν τα social media, με πανοραμικές λήψεις και ένα πλήθος που άνετα γεμίζει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, για να μην το πάμε ψηλότερα.

Το αδιαχώρητο γινόταν στο Barbarossa και τα γύρω μπαρ που βρίσκονται στο λιμανάκι της Νάουσας, με το γλέντι να ξεκινάει από τις 11-12 το πρωί και να φτάνει μέχρι το βράδυ, κάνοντας όλη την διαδρομή ρεπερτορίου από το νησιώτικο στο λαϊκό και ποπ. Πραγματικά, δεν γνωρίζουμε κανένα άλλο σημείο στο Αιγαίο ή το Ιόνιο και, ίσως, όλη την Ελλάδα, με περισσότερο κόσμο από αυτόν στη Νάουσα.

Βλέποντας τα βίντεο, μας δόθηκε η αίσθηση πως όλο το νησί είχε μαζευτεί εκεί. Κι όμως, δεν ήταν όλο, προφανώς. Οπότε αν είχε τέτοιο πλήθος μόνο η Νάουσα, αντιλαμβάνεται κανείς τι απόβαση έγινε στην Πάρο τη Μεγάλη Παρασκευή. Μπροστάρης σε αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης που σίγουρα αποτέλεσε ατραξιόν.

Εμείς, κάθε δεύτερο στόρι που βλέπαμε, στην Πάρο ήταν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

«Λόγω τιμής»: Το τραγούδι που θα στείλουμε στη Eurovision 2025 πάει καρφί για πρωτιά (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Λόγω τιμής»: Το τραγούδι που θα στείλουμε στη Eurovision 2025 πάει καρφί για πρωτιά (Vid)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Psts.gr (@parianostypos)

Πάμε και στο 2ο από τα νησιά, ένα που από πέρσι έχει κατακόρυφη άνοδο και ανήκει στην κυκλαδίτικη τετράδα νησιών που θα αλλάξει στάτους φέτος – Μήλος, Νάξος τα άλλα δύο. Μιλάμε για τη Σίφνο, ένα νησί που από πιο οικογενειακό, πιο ήρεμο, έχει μπει σε άλλη ρότα από το καλοκαίρι του 2022, την οποία έκανε πιο ξεκάθαρη πέρσι το καλοκαίρι. Φέτος, εκτόξευση.

Η Σίφνος προσφάτως συμπεριλήφθηκε σε αφιερώματα του National Geographic και του Conde Nast Traveler, με βασική αναφορά στην γαστρονομική της υπεροχή σε σχέση με τα άλλα νησιά στις Κυκλάδες και εν γένει στο Αιγαίο.

Κι αυτός είναι ο λόγος που το φετινό Πάσχα ήταν μια από τις τελευταίες ευκαιρίες όσων πάνε στη Σίφνο να απολαύσουν το νησί με ελάχιστα πάνω από το επίπεδο «πληρότητας».

Ούτως ή άλλως είναι κι ένα από τα νησιά που, λόγω της ευκολίας πρόσβασης, της εγγύτητας του από το λιμάνι του Πειραιά, προσφέρεται για πολλά και γι’ αυτό έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδύσεων σε ξενοδοχειακό επίπεδο.