5 στοιχεία φωνάζουν δολοφονία: Η ανεξιχνίαστη υπόθεση του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο ο οποίος είδε αυτό που δεν έπρεπε
Βρείτε μας στο

Στις 25 Νοεμβρίου θα συμπληρωθούν 7 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που βρέθηκε νεκρός ο Νίκος Χατζηπαύλου. Ένα παλικάρι μόλις 21 ετών το οποίο έχασε τη ζωή του στην Κάλυμνο κάτω από συνθήκες που φωνάζουν «δολοφονία». Ωστόσο η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

Ο νεαρός φοιτητής είχε μεταβεί από την Αθήνα στο νησί για ένα Σαββατοκύριακο. Το μόνο που ήθελε ήταν να συναντήσει την μητέρα του η οποία ήταν μόνιμα διορισμένη ως καθηγήτρια στην Κάλυμνο. «Μαμά, πάω μια βόλτα με το ποδήλατο και επιστρέφω» ήταν τα τελευταία λόγια του το μεσημέρι της Κυριακής, 19/11. Έκτοτε δεν έδωσε σημεία ζωής και τελικά η σορός του βρέθηκε ημέρες αργότερα.

Ωστόσο από την αρχή προέκυψαν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την υπόθεση. Τα στοιχεία έδειχναν ότι η πιθανότητα κακόβουλης ενέργειας σε βάρος του δεν ήταν δυνατόν να μην διερευνηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα στο διάστημα που μεσολάβησε ακούστηκαν πολλές θεωρίες. Η πρώτη είχε να κάνει με κάποιο ατύχημα, όμως οι συγγενείς του δεν πείστηκαν ποτέ. Ακόμη κι όταν ο αρμόδιος εισαγγελέας της Κω είχε την πρόθεση να κλείσει τον φάκελο αποδίδοντας το θάνατο σε μοιραία πτώση, εκείνοι επέμεναν…

Σύμφωνα με αυτούς, τα τραύματά του στο κεφάλι, το σώμα και τα χέρια, δεν θα μπορούσαν να αποδοθούν σε ατύχημα. Οι εικόνες που τότε είχαν βγει στη δημοσιότητα, σόκαραν, όπως συνέβη και με την ιατροδικαστική έκθεση.

Βέβαια τότε το πόρισμά της ήταν διαφορετικό, όμως η οικογένεια αποφάσισε να βάλει δικό της πραγματογνώμονα. Τα ευρήματα οδήγησαν τον Σωκράτη Τσαντίρη σε διαφορετικό συμπέρασμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, επισήμαινε τότε: «Αποκλείεται ο θάνατος να συνδεθεί με κακώσεις λόγω πτώσης οποιασδήποτε μορφής. Θα πρέπει οι ανακριτικές αρχές να συνεχίσουν τις έρευνες γιατί άποψη μου είναι ότι έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία. Αν είχε πτώση θα έπρεπε να διαπιστωθούν και εσωτερικές και εξωτερικές κακώσεις».

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας, Γιάννη Γλύκα. «Πρόκειται καθαρά για εγκληματική ενέργεια. Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση είναι εντελώς λάθος. Η δεύτερη μας δικαιώνει γιατί έχει διαφορετικά ευρήματα και η τρίτη μας δικαιώνει πάλι, ότι δεν πρόκειται περί πτώσης», υποστήριζε.

Το Τρίγωνο της Θλίψης: Η ταινία που βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή στο Ertflix δεν ξεκολλάει απ' το νο1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το Τρίγωνο της Θλίψης: Η ταινία που βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή στο Ertflix δεν ξεκολλάει απ’ το νο1

Στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση γινόταν αναφορά σε αργό θάνατο από πτώση. Η δεύτερη κάνει λόγο για κατρακύλισμα και το πόρισμα για βίαιο θάνατο του Νίκου Χατζηπαύλου, ενώ υπάρχει και αυτή του Παναγιώτη Μαδιά. Αυτός αποκλείει την πτώση του φοιτητή στο βράχο Λαγγά, αφού όπως εξηγεί, αν είχε πέσει το σώμα του θα είχε διαλυθεί…

Οι γονείς επιμένουν λοιπόν στην εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας, σε άλλο σημείο του νησιού και στη μεταφορά εκ των υστέρων στο σημείο που βρέθηκε η σορός του Νίκου Χατζηπαύλου. Μάλιστα την συνδέουν με κάτι που ενδεχομένως είδε άθελά του ο νεαρός φοιτητής. Πιθανότατα κάποια παράνομη δοσοληψία, αφού η ευρύτερη περιοχή θεωρείται παραβατική.

Σύμφωνα με τους συγγενείς υπάρχουν 5 στοιχεία που συνηγορούν σε αυτήν την εξέλιξη.

1) Κατάθεση μάρτυρα που υποστήριξε ότι είχε περάσει από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα, αλλά δεν το συνάντησε. Αντίθετα, μάλιστα, κατέθεσε ότι είδε στο ίδιο σημείο ένα μικρό λευκό ή ασημί τζιπ, στο οποίο επέβαιναν ένας άντρας και μία γυναίκα.

2) Στο ίδιο μήκος κύματος και δήλωση εθελοντή πυροσβέστη που έλαβε μέρος στις έρευνες. Ανέφερε ότι από το σημείο ανεύρεσης της σορού είχε περάσει τουλάχιστον 10 φορές, χωρίς να δει οτιδήποτε.

3) Συνάδελφός του κατέθεσε επίσης ότι στην πλαγιά πάνω από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα, είδε ένα σημάδι που έμοιαζε να προέρχεται από παπούτσι. Μάλιστα, μετά από υπόδειξη της αστυνομίας τοποθέτησε ένα κέρμα ώστε να φωτογραφηθεί το σημάδι σε σχέση µε το μέγεθος του κέρματος.

4) Κάτοικος της περιοχής κατέθεσε ότι η μέρα ανεύρεσης του πτώματος ήταν η μοναδική που δεν έγιναν έρευνες στο σημείο. Επιπλέον τονίζει ότι εάν εκεί βρισκόταν ένας νεκρός, λίγα μέτρα μακριά από το μαντρί της, θα είχαν μαζευτεί κοράκια και μύγες και θα είχε γίνει αντιληπτό.

5) Και άλλος μόνιμος κάτοικος που διατηρεί μαντρί στην περιοχή, κατέθεσε κάτι ανάλογο. Ότι θα ήταν αδύνατο να μην έχει αντιληφθεί την ύπαρξη πτώματος, τόσο κοντά… αντιληπτό.

Παρά τα παραπάνω και όλα τα νέα στοιχεία που προέκυψαν στην πορεία, η υπόθεση του Νίκου Χατζηπαύλου παραμένει ανεξιχνίαστη…