Έτσι έπεισε την άχαστη δικηγόρο ότι είναι αθώος: Η ατάκα του Τζονι Ντεπ απ’ το Netflix που άλλαξε τον ρου της δίκης
Βρείτε μας στο

Ήταν η υπόθεση που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της, «επισκιάζοντας», στο μέτρο του lifestyle δυνατού, ακόμα και τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον κορωνοϊό, την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά, την ευλογιά των πιθήκων- ξέρετε τώρα, όλ’ αυτά τα ευχάριστα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο λόγος, φυσικά, για τη δικαστική διαμάχη του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ, η οποία εξελίχθηκε σε πολύκροτο σήριαλ πολλών επεισοδίων, με τους δύο πρώην συζύγους να αλληλοκατηγορούνται.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, ο Ντεπ ήταν εκείνος ο οποίος αναδείχτηκε… νικητής, καθώς  το δικαστήριο ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης πως είναι αθώος απέναντι σε όλα τα ζητήματα που εξετάστηκαν, μ’ εξαίρεση ένα μόνο σημείο.

Η πλήρης δικαίωση του «Τζακ Σπάροου» σε μια εξαιρετικά ψυχοφθόρα διαδικασία που φανέρωσε σε όλο το αποκρουστικό της μεγαλείο το πόσο τοξική ήταν η σχέση του με την πρώην συμβία του, πανηγυρίστηκε από την συντριπτική πλειονότητα, καθώς όσο «προχωρούσε» η δίκη καθίστατο σαφές πως οι κατηγορίες της Χερντ για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση δεν ευσταθούσαν.

Johnny Depp Amber Heard

Είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπήρξε ούτε μία γυναίκα απ’ όσες κλήθηκαν να καταθέσουν που να «ακολούθησε» την γραμμή της περί βίαιης συμπεριφοράς του Ντεπ, με αποκορύφωμα τα όσα είπε η Κέιτ Μος για τον ηθοποιό.

Φυσικά, προκειμένου να φτάσει στην «νίκη» ο Ντεπ, χρειάστηκε η εξαιρετική, όπως αποδείχτηκε, νομική του ομάδα να δώσει τον καλύτερό της εαυτό. Σύμφωνα με τα όσα γράφουν τα ΜΜΕ της Αμερικής (που, εκ των πραγμάτων, γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τους υπόλοιπους το τι ακριβώς έγινε στα της δίκης στην Βιρτζίνια), o Μπέντζαμιν Τσου, η Καμίλ Βάσκεζ και οι υπόλοιποι δικηγόροι  δε μοιράζονταν απλώς μια τυπική επαγγελματική σχέση μαζί του, αλλά είχαν έρθει πάρα πολύ κοντά με τον σταρ του Χόλιγουντ και δεν είχαν την παραμικρή αμφιβολία ότι εν τέλει θα αθωωθεί.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Το πρόσωπο-κλειδί, ωστόσο, που (λέγεται ότι) έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Ντεπ με τις συμβουλές της «πίσω από τα φώτα» για την στρατηγική της υπεράσπισης, δεν είναι άλλη από την Καθλίν Ζέλνερ, η οποία έγινε διάσημη από το δημοφιλές ντοκιμαντέρ του Netflix “Making a murderer”.

Το ζητούμενο βέβαια- κι αυτό που αποδείχτηκε κομβικής σημασίας μετά- είναι το πώς κατάφερε να πείσει την διάσημη Αμερικανίδα δικηγόρο ο (ευρισκόμενος σε κάκιστη κατάσταση, θυμίζουμε, πριν την αρχή της ακροαματικής διαδικασίας) Τζόντι Ντεπ. Τι ήταν αυτό που έκανε την Καθλίν Ζέλνερ να πει το «ναι»; Η απάντηση; Μια ατάκα από το Netflix!

Τζόνι Ντεπ

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο κανάλι YouTube “Law & Crime Network” μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, η δικηγόρος αποκάλυψε πως ο ηθοποιός της τηλεφώνησε ο ίδιος αφότου παρακολούθησε το “Making a murderer”.

«Μου τηλεφώνησε και άφησε φωνητικό μήνυμα στο γραφείο μου. Αρχικά δεν πίστεψα ότι ήταν ο Τζόνι Ντεπ, όμως ακουγόταν σαν εκείνον. Είπε ότι ήθελε να μου μιλήσει και άφησε το τηλέφωνό του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, κατά την πρώτη τους επικοινωνία τους ο Ντεπ της είπε μια φράση που της έδειξε ότι είναι αθώος για όσα (ξυλοδαρμός και σeξουαλική κακοποίηση) τον κατηγορούσε η πρώην σύζυγός του: «Μου είπε “Είδα το Making a Murderer, όπου δήλωσες ότι θα ήσουν το τελευταίο άτομο που θα προσλάμβανε κάποιος αν ήταν ένοχος, επειδή θα το ανακάλυπτες”. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι αυτό ήταν το κίνητρό του για να επικοινωνήσει μαζί μου», είπε η διακεκριμένη νομικός.

Η Ζέλνερ δεν ήταν από την πρώτη μέρα στο νομικό επιτελείο του Ντεπ καθώς είχε αναλάβει μία πολύ σημαντική υπόθεση δολοφονίας, όμως μπήκε στο τιμ στην τελική φάση της διαδικασίας και συνέβαλε αποφασιστικά στο να κερδηθεί η «μάχη».

Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους έχασε η Χερντ, η δικηγόρος εξήγησε ότι απλώς «δεν υπήρχαν ιατροδικαστικές αποδείξεις» για τους ακραίους ξυλοδαρμούς και την κακοποίηση που περιέγραφε. «Ασχολούμαι με ποινικές υποθέσεις εδώ και 30 χρόνια και οι αποδείξεις απλώς δεν υπήρχαν. Δεν υπέστη ποτέ αυτούς τους τραυματισμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ζέλνερ, τονίζοντας ότι ήταν εμφανές πως η Χερντ «δεν έδειχνε να φοβάται» τον Ντεπ. Ένα ακόμη στοιχείο που δημιούργησε δυσπιστία για το πρόσωπό της, σύμφωνα με τη Ζέλνερ, ήταν και το πόσο ακραίοι ήταν οι ισχυρισμοί της σε ό,τι αφορά την σεξουαλική κακοποίηση με αντικείμενα κ.λπ., που ακούγονταν τελείως εξωπραγματικοί σε σχέση με την μέχρι τότε συμπεριφορά του σταρ.

Το γεγονός, λοιπόν, πως ο Ντεπ έβλεπε Netflix ενδεχομένως να τον… έσωσε, καθώς προσέθεσε στην ομάδα υπεράσπισής του τον πιο κομβικό «παίκτη».

Η αθώωσή του ήταν μια επιτυχία (και) της Καθλίν Ζέλνερ…