Τζόνι Ντεπ
Βρείτε μας στο

Ήταν η «κοσμική» υπόθεση που συντάραξε όσο τίποτα τον (διψασμένο γι’ αδηφάγα βλέμματα μέσα από την κλειδαρότρυπα) κόσμο: ένας παγκοσμίου φήμης ηθοποιός ενάντια- εκτός εισαγωγικών…- σε μία επίσης πολύ γνωστή ηθοποιό και στο κέντρο της διένεξής τους λέξεις όπως «κακοποίηση», «ενδοοικογενειακή βία» και πολλές ακόμα αποκρουστικά θελκτικές για τον εξωτερικό παρατηρητή.

Η δίκη Τζόνι Ντεπ-Άμπερ Χερντ επισκίασε κάθε τι άλλο για περισσότερο από έναν μήνα (οτιδήποτε σημαντικό άλλο, όπως πόλεμος στην Ουκρανία, πανδημία, οξεία ηπατίτιδα, ευλογιά των πιθήκων και λοιπά ευχάριστα), καθώς δε δίνεται συχνά η δυνατότητα σ’ εμάς τους κοινούς θνητούς να δούμε σε live μετάδοση δύο σούπερ σταρ να ξεκατινιάζονται σε πρωτοφανή βαθμό.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, πια, ο «Τζακ Σπάροου» ήταν αυτός που κέρδισε τη δίκη, με το… Netflix να παίζει σημαίνοντα ρόλο στην επικράτησή του και την Χερντ να υποπίπτει στη μία αντίφαση μετά την άλλη, χάνοντας την όποια αξιοπιστία της.

Μετά τη δικαίωση στη δίκη: Η κίνηση του Τζόνι Ντεπ που κέρδισε ακόμα και τους εχθρούς του

Πέραν του γεγονότος της (ηθικής) δικαίωσης του Ντεπ, ωστόσο, κατέστη σαφές πως πρόκειται για μία πέρα ως πέρα τοξική σχέση που άφησε ανεξίτηλα, ενδεχομένως, τα στίγματά της στον ψυχισμό και των δύο, οι οποίοι είδαν και την κινηματογραφική τους μετοχή να παίρνει την κατιούσα αλλά και προσωπικά να γίνονται «βούκινο».

Μετά το τέλος της δίκης και την απόφαση του δικαστηρίου που ξεκαθάρισε πως η Χερντ οφείλει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 10.000.000 δολαρίων στον πρώην σύντροφό της, ξεκίνησε μία έντονη φημολογία πως η ηθοποιός δε δύναται να πληρώσει το ποσό μια και δε διαθέτει πια αυτά τα χρήματα.

Φτάνοντας στο σήμερα, ο Τζόνι Ντεπ έκανε- μέσω των δικηγόρων του- μία κίνηση που εξαλείφει, εν πολλοίς, τη μεταλλική γεύση που μας άφησε στο στόμα η ακροαματική διαδικασία και για τον ίδιο. Γιατί ναι, μπορεί να ήταν αυτός που βγήκε κερδισμένος στο τέλος, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι το νούμερο 1 στην κούρσα για τον επόμενο άνθρωπο που θα «χειροτονηθεί» άγιος από την επίσημη εκκλησία.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Ο Μπέντζαμιν Τσου και η Καμίλ Βάσκεζ (οι δύο βασικοί δικηγόροι του ηθοποιού, δηλαδή) μίλησαν στο “Good Morning America” και άφησαν να εννοηθεί  ότι υπάρχει πιθανότητα ο Ντεπ να μην εισπράξει τα 10 εκατομμύρια δολάρια που του επιδίκασε το δικαστήριο.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο παρουσιαστής του σόου, Τζορτζ Στεφανόπουλος, έθεσε το ερώτημα σχετικά με το εάν υπάρχει πιθανότητα ο ηθοποιός να παραιτηθεί από την αποζημίωση, ο Μπέντζαμιν Τσου απέφυγε να απαντήσει μονολεκτικά με ένα «ναι» ή ένα «όχι» και τόνισε ότι τα χρήματα δεν αποτέλεσαν ποτέ βασικό μέλημα του Ντεπ.

Το μόνο που ενδιέφερε τον ηθοποιό ήταν ν’ αποκατασταθεί η ακεραιότητα του ονόματός του, καθώς ήταν σίγουρος για την αθωότητά του: «Αυτό είχε να κάνει με την αποκατάσταση της φήμης του, το έκανε για εκείνον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσου.

Καταλαβαίνει κανείς πως αν πράγματι- που αυτό φαίνεται πως θα γίνει- ο Ντεπ… αποποιηθεί το δικαίωμά του γι΄αυτά τα 10 εκατομμύρια αρκούμενος στο ότι δικαιώθηκε και δε λογίζεται πια από το ευρύ κοινό ως ένα τέρας που κακοποιεί τη γυναίκα του, θα πρόκειται για μία τεράστια κίνηση μεγαλοψυχίας.

Και προτού βιαστεί κανείς να πει πως τα 10 εκ. δεν είναι τίποτα για έναν σταρ του Χόλιγουντ, θα πρέπει να σκεφτεί πως η καριέρα του Ντεπ μετά τους (ψευδείς, όπως αποδείχτηκε) ισχυρισμούς της Χερντ πήρε την κάτω βόλτα με τρομακτικούς ρυθμούς, με πολλά πρότζεκτ του ν’ ακυρώνονται και τον ίδιο να βιώνει μία πραγματικά δύσκολη οικονομική κατάσταση (για τα δικά του, πάντοτε, δεδομένα).

Επομένως, και με καθαρά «στείρους» αριθμούς, ο Ντεπ τα χρειαζόταν αυτά τα χρήματα, μέχρι ν’ αρχίσει να εισρέει εκ νέου στους λογαριασμούς του ζεστό χρήμα από την κινηματογραφική βιομηχανία.

Το Χόλιγουντ, βλέπετε, έχει ταλέντο στο να ρίχνει στον γκρεμό την καριέρα κάποιου πριν καν εξεταστεί αν είναι βάσιμες ή όχι η εις βάρος του κατηγορίες και την ανασταίνει μέχρι να πει κάποιος «Τζόνι».

‘Η, ας πούμε, «Πειρατές της Καραϊβικής»…