1000 ευρώ τον μήνα για 4 χρόνια: Το πρωτοποριακό πρόγραμμα που τελειώνει το Airbnb
Βρείτε μας στο

Έχοντας την ευλογία να γειτνιάζει με το ίσως γνωστότερο και πιο φωτογραφημένο μνημείο στον κόσμο, δηλαδή τον Παρθενώνα, η περιοχή πέριξ της Ακρόπολης συνεχίζει να γεμίζει από επισκέπτες που είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν το «τσουχτερό» αντίτιμο της διανυκτέρευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στην δημοσιότητα οι τουρίστες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Airbnb έχουν μετατρέψει σε ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό την συγκεκριμένη γειτονιά στην οποία η μέση τιμή για κάθε βράδυ έφτανε τα 165,8 ευρώ το 2021.

Μάλιστα καταγράφεται εντυπωσιακή αυξητική τάση η οποία συγκρινόμενη με το 2019 είναι πάνω κατά 84% και σε σχέση με το 2020 κατά 54%, γεγονός που κάνει τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και να ελπίζουν ότι θα διατηρηθεί αυτή η τάση, τουλάχιστον για τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Οι λόγοι της αύξησης των τιμών δεν εντοπίζονται μόνο στην ανεβασμένη ζήτηση αλλά και στην σαφώς μειωμένη προσφορά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το 2021 υπήρχαν 320 διαθέσιμα ακίνητα, δηλαδή κατά 34% λιγότερα σε σχέση με τα 486.

Πάντως η Ακρόπολη δεν είναι η μόνη περιοχή της πρωτεύουσας που βλέπει να αυξάνονται με υψηλό ρυθμό τα μισθώματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αφού αντίστοιχη είναι η εικόνα σχεδόν σε κάθε γειτονιά. Δυστυχώς, όμως, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος καθώς αυτές οι αυξήσεις οδηγούν σε αντίστοιχες και τις τιμές των κλασικών κορφών ενοικίασης διαμερίσματος, κάνοντας σχεδόν άπιαστο όνειρο το να βρουν ένα… κεραμίδι σε λογικές τιμές…