Δε μας τα λέει καλά το Netflix...
Βρείτε μας στο
EXTRAS

Δε μας τα λέει καλά το Netflix…

Ακόμα ένα... ξενέρωμα για τους συνδρομητές του.

Είναι, το ξέρουν ακόμα και 87χρονες γλυκύτατες γριούλες σε ορεινό χωριό της Ελλάδος, ο μεγαλύτερος κολοσσός streaming «αγαθών» παγκοσμίως, με εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως που απολαμβάνουν τα… καλούδια του.

Παρά το γεγονός πως δέχτηκε τεχνολογική «επίθεση» με την πρωτοφανή, τα τελευταία χρόνια, εκτόξευση του ανταγωνισμού (Amazon Prime, Hulu, Disney +, HBO Max κ.α.) διατήρησε με μια σχετική άνεση τα πρωτεία και δεν υποχωρεί από το νούμερο 1.

Ωστόσο, το Netflix (περί ου ο ηλεκτρονικός λόγος) εσχάτως δε μας τα λέει πολύ καλά: πρώτα αύξησε εκ νέου τις τιμές του προκαλώντας μια σχετική δυσφορία στο πιστό του κοινό κι εν συνεχεία «πάτησε» τον κάποτε απαράβατο κανόνα του, επιτείνοντας τον εκνευρισμό των χρηστών.

Πλέον, όμως, τα μαύρα σύννεφα που είχαν εμφανιστεί πάνω από το Netflix αρχίζουν να παίρνουν ελαφρώς το χρώμα του ερέβους, καθώς η πλατφόρμα χάνει ορισμένες από τις πιο αγαπημένες σειρές των φαν δια παντός.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Μαρτίου (και στη χώρα μας) όλα τα σήριαλ που «περιέχουν» χαρακτήρες της χρυσοποίκιλτης Marvel θ’ αποτελέσουν παρελθόν!

Έτσι, αν πατήσετε το play σε κάποιο από τα Daredevil (τηρουμένων των αναλογιών, μιλάμε σχεδόν γι’ αριστούργημα), Punisher (αρκετά καλό), Jessica Jones (συμπαθές), Luke Cage (συμπαθέστερο), Defenders (εχμ…), Iron Fist (επόμενη γραμμή) θα δείτε, ενώ έχει ξεκινήσει να παίζει το επεισόδιο, να εμφανίζεται στιγμιαία πάνω αριστερά στην οθόνη ότι θα είναι διαθέσιμη μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Το πρόβλημα ανάμεσα σε Netflix και Marvel ανέκυψε στα μέσα περίπου του 2018, όταν η Disney έκανε γνωστό ότι θα δημιουργήσει τη δική της streaming πλατφόρμα. Οι πρώτες σειρές που κόπηκαν από το Netflix ήταν το Luke Cage και Iron Fist και ακολούθησε το Daredevil λίγο μετά το φινάλε του τρίτου κύκλου (με την σούπερ πετυχημένη σειρά να μην ανανεώνεται για 4η σεζόν, αν και το φινάλε τις 3ης είναι ξεκάθαρα «ανοιχτό»). Μέχρι και τον Φλεβάρη του 2019 είχαν «κοπεί» όλες.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Βάσει συμφωνίας, η Marvel δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους χαρακτήρες σε δικά της πρότζεκτ για μία διετία, διάστημα που πλέον έχει περάσει. Έτσι, έχουμε ήδη τον Τσάρλι Κοξ να επιστρέφει στο ρόλο του Daredevil στο No Way Home του Spider-Man και τον Βίνσεντ ντ’ Ονόφριο να υποδύεται ξανά τον Kingpin στο Hawkeye του Disney Plus

Στο δια ταύτα: το Netflix χάνει ακόμα δύο εξαιρετικά λαοφιλείς σειρές (Daredevil-Punisher), δύο πολύ καλές (Jessica Jones-Luke Cage) και δύο που δε θα τις κλάψει και κανείς (Defenders-Iron Fist).

Το περιεχόμενό του γίνεται ακόμα πιο φτωχό στον τομέα των σήριαλ (που, μεταξύ μας, δεν σαρώνει ακριβώς και την τελευταία τριετία) και, στον αντίποδα, ισχυροποιείται το Disney+ που είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει κάποιες εξ αυτών στο δικό του κανάλι.

Φαίνεται, εν τέλει, πως ο αδυσώπητος ανταγωνισμός αρχίζει να βάζει δύσκολα στον Βασιλιά του Streaming με άγνωστα, για το απώτερο μέλλον, αποτελέσματα.

Τόσο για το Netflix, όσο και για τους χρήστες του…