Όλοι το τρώνε, ελάχιστοι το γνωρίζουν: Εσύ ξέρεις τους 4 κρυφούς συμβολισμούς του πιο αγαπημένου ελληνικού μπισκότου;
Βρείτε μας στο

Δεν είναι ότι είμαστε κοιλιόδουλοι. Ούτε πως αν ξεκινήσουμε να τρώμε θυμίζουμε αρκούδα που ξυπνάει μετά από τετράμηνη χειμερία νάρκη με το στομάχι στην πλάτη. Μηδέ πως στο κλασικό ερώτημα που απευθύνθηκε στον Τζόι στα «Φιλαράκια» σχετικά με το αν προτιμάει το φαγητό ή το σeξ εμείς θα βάζαμε αυτοστιγμεί τα γέλια πριν απαντήσουμε, εν μέσω χαχανητών, «Ξεκάθαρα το πρώτο».

Δεν είναι τίποτα απ’ όλ’ αυτά. Όχι.

Είναι απλά πως τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι τόσο θεϊκά που κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί (ούτε καν ο Ιησούς από την Ναζαρέτ, για να κάνουμε έτσι μία πρόχειρη και βλάσφημη, για μερικούς, γευστική συσχέτιση).

Όλοι το τρώνε, ελάχιστοι το γνωρίζουν: Εσύ ξέρεις τους 4 κρυφούς συμβολισμούς του πιο αγαπημένου ελληνικού μπισκότου;

Τα έχουμε φάει σκέτα σε βαθμό λιποθυμίας, με σοκολάτα έως ότου να μας στείλει σήματα SOS το στομάχι μας, τα έχουμε βουτήξει στο γάλα μέχρι που παπάριασαν εντελώς, τα βάλαμε σε κρέπα- εν ολίγοις, και για να μην το κουράζουμε το πράγμα, τα γνωρίζουμε κι από την καλή και από την ανάποδη.

Ξέρουμε τι σκέφτεστε τώρα: έλεος ρε menshouse, τελείωνε με τη διαφήμιση. Το παράκανες.

Παιδιά, σας ορκιζόμαστε σε ό,τι έχουμε ιερό (τα συγκεκριμένα μπισκότα, ας πούμε) ότι δεν πρόκειται για διαφήμιση. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση ν’ αναφέρουμε το όνομά τους- τουλάχιστον μέχρι να δουν αυτό το κείμενο από την εταιρία και να μας πληρώσουν αδρά, ούτως ώστε να θυμηθούμε αμυδρά τι (δεν) λέγαμε.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Άλλο είναι το ζήτημα εδώ: μόλις διαβάσαμε ένα tweet στο (μαντέψτε) twitter σχετικά με το συγκεκριμένο προϊόν και μείναμε η πιο γνωστή ελληνική λέξη- ναι, ναι, «σύξυλοι».

Κι επειδή, ακριβώς, μιλάμε για μπισκότα που άπαντες έχουν δοκιμάσει και ξέρουν το σχήμα τους, δε χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Έτσι, απλά σας παραθέτουμε αυτό που διαβάσαμε, το οποίο φοράει τον μανδύα της άχρηστης πληροφορίας της ημέρας αλλά είναι τόσο… ξιπαστικό που εννοείται ότι ανοίξαμε ένα πακέτο και αρχίσαμε να μετράμε.

Και ναι, επιβεβαιώνουμε τους αριθμούς. Είναι πέρα για πέρα σωστοί:

Έχει 52 “δοντάκια” που αντιπροσωπεύουν τις εβδομάδες του χρόνου.

Οι 4 γωνίες αντιπροσωπεύουν τις εποχές.

Το μήκος του μπισκότου είναι 7 εκατοστά, όσες και οι μέρες της εβδομάδας.

Οι 24 μικρές τρύπες ταυτίζονται με τις 24 ώρες της ημέρας.

Ελάτε, παραδεχτείτε το: δεν είχατε την παραμικρή ιδέα κι εσείς, έτσι δεν είναι;