Έσβησε τον ανταγωνισμό: Τι αγοράζουν φανατικά οι Έλληνες απ’ το Temu των τρελών εκπτώσεων
Βρείτε μας στο

To Temu είναι η νέα φρενίτιδα στις διαδικτυακές αγορές καθώς μέσα σε πολύ λίγο χρόνο η πλατφόρμα marketplace κατάφερε να δημιουργήσει έναν κολοσσό πολλών δισεκατομμυρίων προσφέροντας φθηνά προϊόντα, σε απερίγραπτες προσφορές με το shipping να γίνεται σε όλο τον κόσμο απευθείας από την Κίνα.

Η κινεζική εταιρεία μόνο από την Ελλάδα δέχεται καθημερινά περί τις 10.000 παραγγελίες, με τη μέση τιμή αγορών του κάθε καλαθιού να φθάνει τα 25€. Επομένως μιλάμε για έναν τζίρο της τάξης των 250.000€ μόνο από την Ελλάδα σε καθημερινή βάση.

Η πλατφόρμα του Temu διαθέτει σχεδόν ό,τι σκεφτείς και παρότι κάποιες φορές θα αναρωτηθεί μήπως είναι μία online απάτη, από αυτές που πολύ συχνά συναντάς ακόμα και ως χορηγούμενες στα social media, η αλήθεια είναι ότι το Temu λειτουργεί κανονικά, στις τιμές που αναγράφει στις προσφορές του.

Η αυθεντικότητα των προϊόντων, η ποιότητα των υλικών και ο τρόπος που αυτά παράγονται στην Κίνα είναι μία εντελώς άλλη συζήτηση. Παράδοση, προώθηση και όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει η πλατφόρμα γίνονται από την ίδια την εταιρεία Temu, η οποία με σκοπό να εξαπλωθεί σε Ευρώπη και Αμερική ξεκίνησε τη διαφήμισή της από το Super Bowl με δύο διαφημίσεις 30”. Σήμερα τα σποτάκια της μόνο στο Youtube φθάνουν κοντά στα 900.000.000 προβολές.

Σε πολλά προϊόντα, ειδικά τα ηλεκτρονικά, λείπει η πιστοποίηση της Ε.Ε. Σε άλλα η ποιότητα των υλικών και της κατασκευής είναι χαμηλή, ενώ σε άρθρο της ένωσης καταναλωτών της Γερμανίας τονίζεται ότι εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και πολλές παραδόσεις σπασμένων ή προβληματικών προϊόντων στους πελάτες.

Παρόλα αυτά το Temu συνεχίζει να σαρώνει την αγορά εκμεταλλευόμενο τη μη διαχειρίσιμη ακρίβεια σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Τι είναι όμως αυτά που αγοράζουν οι πελάτες της Temu; Ας επικεντρωθούμε στην αγορά από τους Έλληνες που προτιμούν την κινέζικη πλατφόρμα και ας δούμε ποια είναι τα best seller.

Tα περισσότερα από αυτά αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε μία γενική κατηγορία με την ένδειξη Black Friday, ενώ κάποια άλλα είναι με ένδειξη Αστραπιαίας Προσφοράς.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Μία τέτοια αστραπιαία προσφορά βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων της ελληνικής αγόρας. Ένα Φωτιστικό ντουλαπιού με αισθητήρα κίνησης LED, αγοράστηκε τις τελευταίες ημέρες πάνω από 100.000 φορές στην τιμή των 6,11€ από αρχική 10,99€.

Τη δεκάδα στη λίστα με τα best seller συμπληρώνουν τα παρακάτω προϊόντα:

  • Smartwatch Με Βηματόμετρο Κίνησης Θερμίδων στα 14,84€
  • Έγχρωμο μπουκάλι νερού 280ml/750ml στα 2,98€
  • Γυναικεία αθλητικά παπούτσια Casual & Fashion στα 12,98€
  • 3 Σε 1 Σταθμό Γρήγορης Φόρτισης, Αναδιπλούμενη Ασύρματη Βάση Φόρτισης στα 15,79€
  • Έξυπνο Ρολόι 4,65 Cm Πλήρης Οθόνη Αφής στα 29,48€
  • Ρολό πολύχρωμων φωτακίων στα 3,48€
  • Super Bright φακός με δυνατότητα ζουμ στα 3,58€
  • Σετ κάδος σφουγγαρίστρας επίπεδης δαπέδου στα 5,97€
  • Κλασικό Μαύρο Σετ Μανικιούρ Χεριών Ποδιών Προσώπου στα 5,97€