Άλλη μία ταινία-ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατάφερε να διχάσει το κοινό, αυτήν την φορά σε παραγωγή της ψηφιακής πλατφόρμας του Netflix. Από τη στιγμή που ξεκίνησε να προβάλλεται πήγε στην κορυφή, με τις αντιδράσεις να είναι άλλη μία φορά στα άκρα, φτιάχνοντας δύο στρατόπεδα. Λογικό βέβαια αφού μιλάμε για έναν μεγάλο στρατηλάτη με πολλά κενά ή διαφορετικές πηγές για τα προσωπικά του.
Ο Μέγας Αλέξανδρος του Netflix κατάφερε να γίνει ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης στα social media τις τλεευταίες ημέρες, με πύρινα ποστ εναντίον των δημιουργών του και ολόκληρης της πλατφόρμας, να έρχονται από λάτρεις του αρχαίου Μακεδόνα βασιλιά, με αφορμή τις ερωτικές προτιμήσεις του όπως εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μία αλήθεια ότι κάθε ιστορική πηγή αναφέρει κάτι διαφορετικό. Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να δίνονται χαρακτηρισμοί σε ερωτικές επιλογές εκείνης της εποχής, ειδικά σε ένα βασιλιά της δύναμης του Αλέξανδρου που μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει και να έχει όποιον θέλει για σύντροφο, όποια στιγμή το ζητούσε.
Το Menshouse αποφάσισε να φτιάξει 7 εναλλακτικές ταινίες, αντί αυτής του Netflix, που θα μπορούσαν να φτιάξουν 7 Έλληνες σκηνοθέτες, καταξιωμένοι και υπερεπιτυχημένοι, για μία βιογραφική ταινία, ένα ντοκιμαντέρ ή μία ταινία εμπνευσμένη από τη ζωή του Αλέξανδρου.
Δείτε πώς θα ήταν κάποιες από τις αφίσες ή τα πρώτα πλάνα από αυτές τις ταινίες των Ελλήνων σκηνοθετών.
Αν το σκηνοθετούσε ο Γιάννης Οικονομίδης
Πολλές βρισιές, πολλά καντήλια, πολλά σκοτεινά πλάνα από τους λούμπεν χαρακτήρες της αρχαίας Μακεδονίας. Όλοι οι αγαπημένοι ηθοποιοί συνεργάτες του σκηνοθέτη στους κεντρικούς ρόλους να ρίχνουν αρχαιοελληνικά καντήλια ξανά και ξανά σε λούπα.
Αν το σκηνοθετούσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Ο Χριστόφορος στον ρόλο του Άλεξ, γιο του βασιλιά Φίλιππου. Ερωτεύεται τη μητριά του, κάνουν μακεδονικό σεξ, δύο άντρες, πατέρας και γιος θέλουν την ίδια γυναίκα. Ποιον θα διαλέξει; Η Πέμη Ζούνη στον ρόλο της μητριάς και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στον ρόλο του Φίλιππου του Β.
Αν το σκηνοθετούσε ο Γιώργος Λάνθιμος
Ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετεί την ALEJANDRINI, μία τινία βασισμένη στη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Απλά ο κεντρικός χαρακτήρας είναι γυναίκα, κόρη του βασιλιά της Μακεδονίας που ξεκινάει ένα ταξίδι αναζήτησης της γυναικείας της φύσης μέσα από τις υποχρεώσεις της ως στρατηγού και βασιλιά με γυναικεία όργανα. Ένα νέο σύμπαν από τον Γιώργο Λάνθιμο, με πολλά Όσκαρ ήδη κερδισμένα πριν καν ξεκινήσει να γράφει το σενάριο.
Αν το σκηνοθετούσε ο Γιώργος Σμαραγδής
Στον ρόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο Γιώργος «Ντάνος» Αγγελόπουλος. Πολύ προσεγμένο σενάριο και σπουδαίες ερμηνείες. Πιστό στις αρχαιοελληνικές πηγές και όχι αυτές των ξένων ιστορικών που μισούν την Ελλάδα μας. Ο Μέγας Αλέξανδρος όπως πραγματικά ήταν. Μεγάλος στρατηλάτης, μεγάλος χριστιανός, μεγάλος Έλληνας, μεγάλη παραγωγή, θα παίξει και χορηγία Μακεδονικός Χαλβάς κάπου μέσα στην ταινία. Να τον τρώει ο Βουκεφάλας.
Αν το σκηνοθετούσε ο Γιάννης Δαλιανίδης
Μπορεί ο σημαντικός Έλληνας σκηνοθέτης τόσων ταινιών και του Ρετιρέ να μην είναι στη ζωή, αλλά αν ζούσε θα είχε κάνει τη ζωή του Μεγάλου Αλέξανδρου ένα φανταστικό πολύχρωμο μιούζικαλ. Με Βαγγέλη Σειλινό στον ρόλο του Αλέξανδρου, τη Ρένα Βλαχοπούλου στον ρόλο της Ολυμπιάδας, Χρόνης Εξαρχάκος στον ρόλο του Ηφαιστίωνα και Κατερίνα Γιουλάκη στον ρόλου του Δαρείου.
Η κυρία Ελευθερία Καραδήμου σκηνοθετεί, γράφει, πρωταγωνιστεί, κινηματογραφεί, μοντάρει και τραγουδάει στο νέο της πόνημα το «Σημάδι της Βεργίνας». Ένα ημιβιογραφικό έργο για τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου τον οποίο παίζει η κόρη της Νανά. Γεμάτο ανατροπές, γνωστούς χαρακτήρες, ζόμπι, Πέρσες, καλλικάντζαρους, φαντάσματα, γκρέμλινς, στρίπερς, σάρισες και πολλά άλλα ιστορικά στοιχεία όπως τα φαντάστηκε η κυρία Ελευθερία.
Αν το σκηνοθετούσε ο Σειρινάκης
Χωρίς λόγια και περιγραφές, δε θα χρειαζόταν ούτε τρέιλερ. Μόνο το λινκ στείλτε όποιος το έχει.