Οι τηλεθεατές δεν πίστευαν στα μάτια τους: Η πιο «πρόστυχη» 4άδα πιθανών απαντήσεων στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου»
Βρείτε μας στο

Ο «Εκατομμυριούχος» είναι ένα από τα πιο πετυχημένα τηλεπαιχνίδια στον κόσμο. Ουρές κάνει ο κόσμος για να παίξει – και το εννοούμε, οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές, ο χρόνος αναμονής μέχρι να επιλεχθείς, αν επιλεχθείς, από την παραγωγή πολύ μεγάλος.

Τι το κάνει τόσο μοναδικό; Σίγουρα ο τρόπος που είναι στημένο ως σόου, οι ερωτήσεις multiple choice. Μια δοκιμασία που τεστάρει την ανθεκτικότητά σου πέρα από τις γνώσεις σου – μπροστά στις κάμερες δεν έχει καμία σχέση με αυτό που εσύ βιώνεις από την άνεση του καναπέ σου.

Ο «Εκατομμυριούχος», ξεκάθαρα, έχει βρει τη συνταγή της επιτυχίας. Είναι η πρόκληση, το δέλεαρ του να νικήσεις το «τέρας», που το έλεγε άλλοτε στην εν Ελλάδι βερσιόν του ο Σπύρος Παπαδόπουλος (πολλά χρόνια πριν από τον νυν παρουσιαστή, Γρηγόρη Αρναούτογλου). Να φτάσεις έτσι ως το τέλος, ως το απόλυτο έπαθλο, το όνειρο.

Γενικώς το παιχνίδι απολαμβάνει ενός κύρους, μιας αίγλης. Με ερωτήσεις έξυπνες, εύστοχες, συχνά εμπνευσμένες. Τουλάχιστον έτσι το ξέρουμε στα μέρη μας. Γιατί στο εξωτερικό δεν είναι πάντα έτσι. Έχουμε ντοκουμέντα γι’ αυτό, δεν… κατηγορούμε έτσι φόρα αβέρτα.

Για να δείξουμε του λόγου το αληθές θα χρειαστεί να πάμε ένα νοερό ταξιδάκι ως τη Φινλανδία. Λέγοντας εν αρχή πως πρόκειται για μια χώρα (όχι της Σκανδιναβίας παρεμπιπτόντως, όπως λάθος νομίζουμε) με κατοίκους που έχουν μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, εντελώς δικιά τους. Αυτοσαρκάζονται επίσης, τους αρέσει να μην παίρνουν πάντα τον εαυτό τους στα σοβαρά. Είναι ο τρόπος τους, είναι η κουλτούρα τους τέτοια.

Οι τηλεθεατές δεν πίστευαν στα μάτια τους: Η πιο «πρόστυχη» 4άδα πιθανών απαντήσεων στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου»

Και το παρακάτω περιστατικό, αυτό ακριβώς έρχεται να καταδείξει εμφατικά. Συνέβη στην εκεί version του «Εκατομμυριούχου», (Haluatko miljonääriksi, αν αναρωτιέστε πώς το λένε σε εκείνα τα μέρη). Το επεισόδιο προβλήθηκε από τη φινλανδική τηλεόραση τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο παίκτης λεγόταν Χέντρικ Αχόνεν.

Η κορυφαία ερμηνεία στην καριέρα του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: ERTflix, μην κατεβάσεις την ταινιάρα… (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η κορυφαία ερμηνεία στην καριέρα του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ: ERTflix, μην κατεβάσεις το αριστούργημα... (Vid)

Πέρασε άνετα την 1η ερώτηση και έφτασε η ώρα για τη 2η. Ευκολάκι και αυτή. «Ποια είναι η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης;». Όμως ήταν σε αυτό το σημείο που έγινε μεγαλειώδες ή σαν φάρσα, όπως το δει κανείς. Οι απαντήσεις ήταν ίσως οι πιο… πρόστυχες που έχουν υπάρξει ποτέ παγκοσμίως στην ιστορία του παιχνιδιού. Δοσμένες βέβαια με πλάγιο τρόπο, ώστε μόνο οι αγγλομαθείς – που βέβαια κάθε άλλο παρά λίγοι είναι – να καταλάβουν το λογοπαίγνιο, το χωρατό.

A)Bangkok B)Bangdik C) Bangpusi D) Bangtits! Ιδού η 4άδα που έκανε τον παίκτη να κοκκινίσει από ντροπή και αμηχανία. Μάλλον κατάλαβε πως η μοίρα του θα ήταν να συνδεθεί για πάντα με αυτό το σκηνικό. Κάποιος από την παραγωγή πολύ (θα) γέλασε με το ότι το κατά κάποιο τρόπο πρώτο συνθετικό της λέξης Μπανγκόκ (Μπανγκ) είναι ομόηχο με αγγλική λέξη για το «κάνω έρωτα» (ναι, αυτολογοκριθήκαμε ως προς την ακριβή μετάφραση) και το τρόπον τινά δεύτερο (συνθετικό) ομόηχο με μια λέξη για το πέος. Και… έδωσε πόνο.

Οι τηλεθεατές δεν πίστευαν στα μάτια τους: Η πιο «πρόστυχη» 4άδα πιθανών απαντήσεων στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου»

Οι επόμενες τρεις πιθανές απαντήσεις ήταν στο ίδιο (τρελό) μήκος κύματος. Για τα ανδρικά και γυναικεία γεννητικά όργανα το B και το C αντίστοιχα, για το γυναικείο στήθος το D. Μην μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες, φανταζόμαστε έχει γίνει σαφές το άκρως πονηρό και τολμηρό λογοπαίγνιο. Μοιάζει απίθανο πως κάτι τέτοιο παίχτηκε στην τηλεόραση, αλλά στη Φινλανδία ήταν απλώς… ακόμη μια μέρα. Είπαμε, έχουν τη δική τους κοσμοθεωρία, το δικό τους χιούμορ.

Όσο για τον παίκτη; Έχασε στην 5η ερώτηση τελικά, αν απαντούσε θα του επέτρεπε να πιάσει το πρώτο «μαξιλαράκι» και να εξασφαλίσει το μίνιμουμ κέρδος που δίνει το παιχνίδι. Έφυγε έτσι με άδεια τα χέρια. Μικρό το κακό, μπήκε στο Hall of Fame του «Εκατομμυριούχου»!