Δες την προσεκτικά: Οι 2 σκηνές στη «Νεράιδα & το παλικάρι» και τη «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» που δεν παίζει η Αλίκη αλλά η σωσίας της
Βρείτε μας στο

Οι νεότεροι πολύ δύσκολα μπορούν να αντιληφθούν το «φαινόμενο» Αλίκη Βουγιουκλάκη, κρίνοντας από αυτό την πλειοψηφία αυτών που τα media αποκαλούν «celebrities». Η «Εθνική Σταρ» όλους αυτούς δεν τους… έβλεπε καν, σε μια εποχή μάλιστα που τα social δεν υπήρχαν καν ως ιδέα και το αδηφάγο κοινό «καταβρόχθιζε» κάθε λέξη που γραφόταν για εκείνη στις κοσμικές και καλλιτεχνικές στήλες των εφημερίδων.

Κασκαντέρ

Μπορεί εν έτει 2022 η βοήθεια των κασκαντέρ στις «ζόρικες» κινηματογραφικές παραγωγές να είναι δεδομένη, ωστόσο το να μαθαίνεις πως και στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου υπήρξε τέτοιου είδους έμπνευση δεν είναι κάτι που περίμενες.

Και φυσικά, η πρωταγωνίστρια που ζήτησε πρώτη ένα πρόσωπο να τη ντουμπλάρει δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Τότε, μεγάλο μέρος του κοινού δεν γνώριζε την αλήθεια, σήμερα όμως είναι γνωστή η παρουσία της γυναίκας που ήταν…ο κλώνος της Αλίκης σε δύο από τις εμπορικότερες ταινίες της καριέρας της.

Ο λόγος για τη Μήτση Καρρά (το πραγματικό της όνομα ήταν Δήμητρα Καπετανοπούλου), που ήταν μοδίστρα στο επάγγελμα, αλλά είχε συμμετάσχει και στα καλλιστεία, πριν έρθει η στιγμή να ντουμπλάρει την Αλίκη.

Η πρώτη φορά που είδαμε τη Μήτση σε ρόλο… Αλίκης, ήταν το 1969 στην ταινία «Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Η Βουγιουκλάκη ήταν τότε έγκυος στον Γιάννη, κάτι που δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί στο σενάριο.

 

Έτσι, μπορεί στα κοντινά πλάνα να βλέπαμε την Αλίκη, στα μακρινά, όμως, η Μήτση ήταν εκείνη που έβγαλε τη δουλειά.

Δες την προσεκτικά: Οι 2 σκηνές στη «Νεράιδα & το παλικάρι» και τη «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» που δεν παίζει η Αλίκη αλλά η σωσίας της

«Τότε η Αλίκη ήταν έγκυος στο Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας ‘Η Νεράιδα και το Παλικάρι’. Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα.

Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη», είχε δηλώσει η ίδια στην «Απογευματινή».

Κάτι αντίστοιχο συνέβη την ίδια χρονιά και στην ταινία «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά» όπου η Μήτση αντικατέστησε την Αλίκη στη σκηνή με την επίθεση των Ιταλών στο σχολείο, στην οποία βλέπουμε να πέφτει επάνω της ένα δοκάρι. Δείτε για πρώτη φορά τη σκηνή στην οποία δεν βλέπουμε την Αλίκη, αλλά τη Μήτση Καρρά…