«Είχε 1 γυναίκα σε κάθε θύρα»: Ο παίκτης που έδωσε ραντεβού στην Μάρθα Καράγιαννη και σε άλλες 3 ταυτόχρονα
Βρείτε μας στο

Στις μέρες μας το ειδύλλιο και ο γάμος ενός διεθνούς Έλληνα ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού –και μάλιστα με την φήμη του γυναικοκατακτητή- με μια πανέμορφη νεαρή ηθοποιό θα προκαλούσε πάταγο, αλλά και πίσω στην δεκαετία του ’60 συνέβη το ίδιο κι ας μην υπήρχαν σόσιαλ μίντια να προβάλουν το γεγονός.

Βλέπεις ο γαμπρός δεν ήταν άλλος από τον Μίμη Στεφανάκο. Ο θρυλικός αμυντικός των ερυθρολεύκων, με το πράσινο παρελθόν αφού είχε ξεκινήσει τον αθλητισμό από το τμήμα κολύμβησης του Παναθηναϊκού! Ωστόσο παίζοντας ποδόσφαιρο με την ερυθρόλευκη φανέλα κατάφερε να γίνει διάσημος, προκαλώντας το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων όπως η Ίντερ και η Μπαρτσελόνα. Εκείνος, όμως, είχε το… μυαλό του αλλού, σε μια περίοδο που έτσι κι αλλιώς ήταν σχεδόν αδύνατο για Έλληνα ποδοσφαιριστή να πάρει μεταγραφή για το εξωτερικό.

«Είχε 1 γυναίκα σε κάθε θύρα»: Ο παίκτης που έδωσε ραντεβού στην Μάρθα Καράγιαννη και σε άλλες 3 ταυτόχρονα

Μένοντας στην Ελλάδα, έζησε σαν… Έλληνας! Δηλαδή σαν βασιλιάς, περίπου. Γοητευτικός, ευγενικός και σοβαρός, ο Στεφανάκος μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τον μύθο του, αλλά και το σουξέ του στις γυναίκες κάνοντας κι ένα πέρασμα από το σινεμά, συμμετέχοντας σε 7 ταινίες και η μοίρα το θέλησε ώστε από αυτόν τον χώρο, δηλαδή του κινηματογράφου, να προέρχεται και η γυναίκα που παντρεύτηκε αργότερα. Την Μάρθα Καραγιάννη.

Βέβαια η γνωριμία τους δεν έγινε σε κάποιο πλατό ή στούντιο, αλλά σε βραδινή έξοδο, μέσω ενός κοινού φίλου. Πίσω στο 1959 η Καραγιάννη ήταν ακόμη μια νέα, αλλά πολλά υποσχόμενη και ταλαντούχα ηθοποιός η οποία ετοιμαζόταν να δεχτεί ορισμένους από τους ρόλους που αργότερα την καταξίωσαν στη συνείδηση των θεατών ως μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς της δεκαετίας του ’60, αλλά και ως sex symbol της εποχής.

«Είχε 1 γυναίκα σε κάθε θύρα»: Ο παίκτης που έδωσε ραντεβού στην Μάρθα Καράγιαννη και σε άλλες 3 ταυτόχρονα

Στην πρώτη τους συνάντηση υπήρχε μια υπεροψία και από τους δύο κι ένας σνομπισμός, αλλά ήταν ολοφάνερο ότι όλη αυτή η ένταση απλά κάλυπτε τον ηλεκτρισμό που δημιουργήθηκε ανάμεσά τους. Σύντομα, λοιπόν, βρέθηκαν ξανά και δεν άργησε η στιγμή που η σχέση τους προχώρησε. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που λίγο καιρό αργότερα η Καραγιάννη εκμυστηρεύθηκε στον κοινό γνωστό τους ότι όχι μόνο ήταν ερωτευμένη με τον Μίμη της, αλλά και ότι τον θεωρούσε ως τον άντρα της ζωής της. Έκπληκτος, εκείνος, σύμφωνα με τα βιογραφικά αφιερώματα του Μάκη Δελαπόρτα στην Καιημερινή, της αποκάλυψε το κοινό μυστικό που γνώριζαν όλοι οι άλλοι.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

«Μάρθα είσαι σίγουρη; Πρέπει να ξέρεις ότι εκτός από εσένα, ο Μίμης αγαπάει κι άλλες τρεις» της είπε και όταν εκείνη αντέδρασε, την προκάλεσε να του πει πού είχαν ραντεβού οι δυο τους. Αφού η Καραγιάννη του απάντησε ότι θα συναντιόντουσαν έξω από μια θύρα του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αυτός την έβαλε σε αυτοκίνητο και της έδειξε τις άλλες τρεις γυναίκες με τις οποίες ο Στεφανάκος είχε ραντεβού σε ισάριθμες άλλες θύρες!

«Είχε 1 γυναίκα σε κάθε θύρα»: Ο παίκτης που έδωσε ραντεβού στην Μάρθα Καράγιαννη και σε άλλες 3 ταυτόχρονα

Για κάμποσο διάστημα μετά από αυτό η Καραγιάννη τον απέφευγε. Δίχως κινητά τηλέφωνα και σόσιαλ, το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Στεφανάκος ήταν να ξημεροβραδιάζεται έξω από το σπίτι της για να την δει και να ζητήσει μια εξήγηση. Όταν τελικά αυτό συνέβη και έμαθε ότι η Καραγιάννη γνώριζε τα… τσιλιμπουρδίσματά του, ο διεθνής αμυντικός της ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά του και της ορκίστηκε ότι θα είχε μάτια από εκείνο το σημείο και μετά μόνο για εκείνη.

Το ζευγάρι ανέβηκε μαζί τα σκαλιά της εκκλησίας σε αυτό που ονομάστηκε κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Διάσημοι συμπαίκτες του γαμπρού από τον χώρο του ποδοσφαίρου και συνάδελφοι της νύφης από τον χώρο του σινεμά έδωσαν το παρών, με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο προαύλιο του ναού του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη να ξεσπά σε επευφημίες και ζητωκραυγές κάθε φορά που αναγνώριζε τον Λινοξυλάκη, τον Ηλιόπουλο, τον Νεστορίδη, την Μοσχονά, τον Υφαντή κι ένα σωρό άλλους.

Λίγους μήνες αργότερα το ζευγάρι ετοιμαζόταν να ολοκληρώσει την ευτυχία του με ένα παιδί. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά. Επιπλοκές στην εγκυμοσύνη οδήγησα σε πολύ πρόωρη γέννα στους πέντε μήνες μόλις. Το παιδί που γεννήθηκε πρόλαβε να ζήσει μόνο τρεις ημέρες, πριν φύγει τελικά από την ζωή, προκαλώντας τρομερή κατάθλιψη στην Μάρθα Καραγιάννη.

«Είχε 1 γυναίκα σε κάθε θύρα»: Ο παίκτης που έδωσε ραντεβού στην Μάρθα Καράγιαννη και σε άλλες 3 ταυτόχρονα

«Δεν ήθελα κανέναν ούτε να με παρηγορήσει ούτε να μου πάρει τον πόνο. Ούτε καν τον άντρα μου. Αισθάνθηκα ένα απέραντο κενό. Εκείνο που ήθελα εκείνη την περίοδο ήταν να μείνω μόνη μου. Καταλαβαίνω τώρα ότι ήταν μια σκληρή απόφαση τόσο για μένα όσο και για τον Μίμη, αλλά έτσι ένιωσα» δήλωσε σε συνέντευξή της, περιγράφοντας την απόφασή της να χωρίσουν. Κάτι που τελικά έγινε πραγματικότητα λίγο αργότερα.

Εκείνο το παιδί που έχασε σχεδόν μόλις 20 ετών, η Μάρθα Καραγιάννη το χαρακτήρισε ως «μια σκιά που θα την κυνηγά για πάντα». «Μέχρι τα 40 μου ζούσαν με την ελπίδα ενός παιδιού. Ο Θεός δεν μου το έδωσε. Ίσως έτσι να ήταν γραμμένο», είπε…