Ένας πραγματικός ύμνος για την αγάπη και την αφοσίωση, το «Να μ’ αγαπάς», με την μοναδική χροιά της φωνής του αξεπέραστου Παύλου Σιδηρόπουλου, έχει συντροφεύσει τα όνειρα, τις ελπίδες αλλά και τις απογοητεύσεις που φέρνει ο έρωτας –αυτό το συναίσθημα που δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Τουλάχιστον με διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποίησε ο δημιουργός του.
Για πρώτη φορά ακούστηκε το μακρινό –πια- 1979 στην ταινία «Ο Ασυμβίβαστος», με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον «πρίγκιπα» του ελληνικού ροκ. Σε αυτό το φιλμ ξεχωρίζει το υπέροχο «Κάποτε θα ‘ρθουν», σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, αλλά και το «Να μ’ αγαπάς» το οποίο υπογράφει ο ίδιος ο Ανδρέας Θωμόπουλος ο οποίος είχε αναλάβει τόσο το σενάριο όσο και την σκηνοθεσία της ταινίας.
Προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και αγαπήθηκε από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που βρήκαν σε αυτό μια άλλη πλευρά του Παύλου Σιδηρόπουλου ο οποίος την ίδια περίοδο είχε κυκλοφορήσει το πολύ πιο ροκ άλμπουμ «Φλου», με το συγκρότημα Σπυριδούλα. Ουσιαστικά με τον «Ασυμβίβαστο» και τις μελωδίες που ακούστηκαν εκεί, κατάφερε και ο καλλιτέχνης να γίνει ευρύτερα αποδεκτός και να διευρύνει το κοινό του.
Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι ποιο είναι το πρόσωπο που αποτελεί τον αποδέκτη αυτής της μοναδικής ερωτικής «απολογίας» και ταυτόχρονα «δήλωσης» που βγαίνει μέσα από την ίδια την ψυχή του καλλιτέχνη. Ποια ήταν δηλαδή η μούσα του Ανδρέα Θωμόπουλου όταν εκείνος αποτύπωνε στο χαρτί τα συναισθήματά του.
Την ταυτότητά της ή τουλάχιστον το μικρό της όνομα και λίγα στοιχεία για εκείνην, τα αποκάλυψε ο ίδιος ο Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και τραγουδοποιός σε παλαιότερη συνέντευξή του. Σύμφωνα με το εξαιρετικό ogdoo.gr όλα έγιναν για την Ηρώ, μια κοπέλα που του είχε κλέψει την καρδιά και το μυαλό λίγα χρόνια πριν κι αυτός έψαχνε έναν τρόπο να την κάνει δική του για πάντα. Να την πείσει να τον παντρευτεί!
Εξιστορεί, λοιπόν, πώς οδηγήθηκε εκεί και η διήγησή του στο ogdoo μαρτυρά την έκταση και το βάθος των συναισθημάτων του: «Το έγραψα, φουλ ερωτευμένος με την Ηρώ, για να την πείσω να με παντρευτεί. Το 1976, ήμουν για Πάσχα, με μια μεγάλη παρέα, στο σπίτι του Μανούσου, στο Χιλιομόδι Κορίνθου. Η Ηρώ, δεν ήταν εκεί, έκανε Πάσχα με τους δικούς της, αφού μόλις την είχα γνωρίσει. Εγώ, απομονωμένος με μια κιθάρα, Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, ακόμη και την Κυριακή του Πάσχα, ετοίμαζα το τραγούδι, για την Ηρώ… Αργότερα, όταν το ολοκλήρωσα, την πήρα τηλέφωνο, και το έπαιξα»…
Για την ιστορία, η Ηρώ απάντησε «ναι», όπως άλλωστε «ναι» στο ίδιο το κομμάτι είπε και ολόκληρη η Ελλάδα που ακόμη και σήμερα σιγοτραγουδά τις «δεύτερες» κάθε φορά που έστω και τυχαία θα ακούσει την χαρακτηριστική μελωδία από την φωνή και την κιθάρα του Παύλου Σιδηρόπουλου.