«Βάλτε ήχο, είναι καταπληκτικός»: Όταν ο Άντονι Χόπκινς έπαθε πλάκα με τον «Ζήκο»
Βρείτε μας στο

Θεωρείται –και διόλου άδικα- ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς όχι μόνο της γενιάς του αλλά και όλων των εποχών. Ο λόγος για τον Άντονι Χόπκινς ο οποίος ανάμεσα σε άλλα, συνεργάστηκε κάποτε και με Έλληνες ηθοποιούς, όπως ο Γιάννης Βόγλης, η Όλγα Καρλάτου και ο Κωνσταντίνος Τζούμας, με τον τελευταίο πάντως να αποκαλύπτει το θετικό σοκ που έπαθε ο σταρ του Χόλιγουντ όταν είδε τον Κώστα Χατζηχρήστο!

Θα αναρωτηθεί κανείς πώς είναι δυνατόν να συναντήθηκαν αυτοί οι δύο κόσμοι, δηλαδή εκείνος του Χόλιγουντ με αυτόν του ελληνικού σινεμά ώστε ένας παγκόσμιος σταρ του διαμετρήματος του Άντονι Χόπκινς να έρθει σε επαφή με το έργο του Κώστα Χατζηχρήστου; Την απάντηση την είχε δώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Τζούμας, ο οποίος είχε την τύχη να δουλέψει με τον πολυβραβευμένο ηθοποιό στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

«Βάλτε ήχο, είναι καταπληκτικός»: Όταν ο Άντονι Χόπκινς έπαθε πλάκα με τον «Ζήκο»

Αυτό συνέβη κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της μίνι σειράς «Πέτρος και Παύλος» η οποία αφορούσε την ζωή και το έργο των δύο βιβλικών μορφών που θεωρούνται οι θεμελιωτές της χριστιανικής πίστης. Η παραγωγή της «Universal Pictures» για λογαριασμό του CBS έλαβε χώρα εξ ολοκλήρου στο νησί της Ρόδου και σε αυτήν πρωταγωνιστούσαν ο Άντονι Χόπκινς ως Παύλος και ο Ρόμπερτ Φόξγουορθ ως Πέτρος, ενώ σημαντική υπήρξε η συνεισφορά και Ελλήνων ηθοποιών.

Μεταξύ άλλων, συμμετείχε ο Γιάννης Βόγλης στον ρόλο του αποστόλου Ιωάννη, η Όλγα Καρλάτου πριν αφήσει πίσω της την υποκριτική, αλλά και ο νεαρός τότε Κωνσταντίνος Τζούμας που βρισκόταν στα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Απλός, προσιτός και ταπεινός από τότε, ο ηθοποιός που αργότερα βραβεύτηκε με δύο Όσκαρ για τις ερμηνείες του στη «Σιωπή των αμνών» και τον «Πατέρα», ενώ ήταν και άλλες τέσσερις φορές υποψήφιος για το χρυσό αγαλματίδιο, συνήθιζε να περνά τα διαλείμματα με τους συναδέλφους του.

Σε ένα από αυτά κι ενώ βρίσκονταν σε ξενοδοχείο, έτυχε σε μια ανοιχτή τηλεόραση να παίζει μια παλιά ελληνική ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Κώστας Χατζηχρήστος. Σύμφωνα με την διήγηση του Κωνσταντίνου Τζούμα επρόκειτο μάλλον για τον «Μπακαλόγατο» (ή «Της κακομοίρας», όπως είναι ο κανονικός τίτλος) ή για τον «Ηλία του 16ου» Και μπορεί ο Έλληνας ηθοποιός να μην μπορούσε να θυμηθεί ποιο ήταν το φιλμ, αλλά όπως είπε δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεχάσει την αντίδραση του Άντονι Χόπκινς όταν είδε την ερμηνεία του «Ζήκου» και μάλιστα παρά το γεγονός ότι η τηλεόραση έπαιζε χωρίς ήχο!

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

«Βάλτε ήχο, είναι καταπληκτικός»: Όταν ο Άντονι Χόπκινς έπαθε πλάκα με τον «Ζήκο»

«Βάλτε ήχο! Δυναμώστε τον ήχο!» φώναξε και αμέσως μετά ρώτησε ποιος είναι αυτός ο ηθοποιός! Ο Τζούμας του απάντησε ότι πρόκειται για έναν γνωστό Έλληνα κωμικό του οποίου οι ερμηνείες είχαν αφήσει εποχή για να μονολογήσει στην συνέχεια ο Άντονι Χόπκινς το καταπληκτικό σχόλιο: «Τι timing είναι αυτό! Τι timing…! Τι ρυθμός! Αυτός ο ρυθμός… Αυτός ο ρυθμός είναι καταπληκτικός! Τι καταπληκτικός ρυθμός είναι αυτός…», αποθεώνοντας τον τεράστιο Έλληνα κωμικό, με μια ατάκα-υπόκλιση στο υποκριτικό ταλέντο του.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η μίνι σειρά «Πέτρος και Παύλος» η οποία φέρει την υπογραφή του Ρόμπερτ Ντέι στην σκηνοθεσία, προτάθηκε για δύο βραβεία ΕΜΜΥ κερδίζοντας τελικά αυτό για το Καλύτερο Make Up.