«Είσαι χαζή…»: Το τρυφερό μάλωμα του Δημήτρη Χορν στη Μάρω Κοντού όταν δεν κατάλαβε το «δώρο» που της είχε κάνει ο Χατζιδάκις
Βρείτε μας στο

Με σπουδαία καριέρα που διήρκησε πάνω από 35 χρόνια, η Μάρω Κοντού είχε την τύχη να συνεργαστεί με μεγάλους του χώρου, ξεχωρίζοντας ωστόσο εκείνες με τους Μάνο Χατζιδάκι και Δημήτρη Χορν.

Το ευρύ κοινό βέβαια θυμάται την συνεργασία των τριών στην ταινία «Αλίμονο στους νέους», που αποτελεί μια παραλλαγή του μύθου του Φάουστ. Εκεί ο Δημήτρης Χορν, ως ηλικιωμένος, πουλά την ψυχή του στον διάβολο προκειμένου να γίνει ξανά νέος και να μπορέσει έτσι να διεκδικήσει την γυναίκα με την οποία είναι ερωτευμένος, την οποία προφανώς υποδύεται η Μάρω Κοντού!

«Είσαι χαζή…»: Το τρυφερό μάλωμα του Δημήτρη Χορν στη Μάρω Κοντού όταν δεν κατάλαβε το «δώρο» που της είχε κάνει ο Χατζιδάκις

Πραγματικά παράξενη είναι πάντως η πορεία του φιλμ, που δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό στην εποχή του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες στις 30 Οκτωβρίου 1961 και έκοψε μόλις 37.302 εισιτήρια στην α’ προβολή του. Με αυτά τα όχι και τόσο εντυπωσιακά νούμερα, η ταινία κατετάγη στην 16η θέση ανάμεσα στις 68 ταινίες εκείνης της σεζόν.

Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, κέρδισε μια θέση στις καρδιές του κοινού χάρη στις τηλεοπτικές επαναλήψεις, με τον κόσμο να απολαμβάνει αυτή την ιστορία, την οποία μουσικά είχε ντύσει ο Μάνος Χατζιδάκις. Και βέβαια, πέρα από τις ερμηνείες, αξέχαστο έχει μείνει και το τραγούδι που λέμε μαζί οι δύο πρωταγωνιστές: Το υπέροχο «Πες μου μια λέξη»!

Μερικούς μήνες αργότερα ο Μάνος Χατδιδάκις προχωρά στην ιστορική παράσταση «Οδός Ονείρων» που συνδυάζει θέατρο και μουσική και μέχρι τις μέρες μας θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά δρώμενα που έχουν υπάρξει στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές που επιλέγει είναι φυσικά Δημήτρης Χορν και Μάρω Κοντού.

Παρά την τεράστια επιτυχία, η Ελληνίδα ηθοποιός εμφανίζεται δυσαρεστημένη καθώς στην αρχή συμμετέχει στο μουσικό κομμάτι μόνο με ένα τραγούδι, το «Οι αδελφές Τατά», στο οποίο ακούγονται ακόμη οι φωνές των Ζωής Φυτούση, Σούλας Μπάστα, Νίκης Λεμπέση και  Γιώργου Ζωγράφου.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

«Είσαι χαζή…»: Το τρυφερό μάλωμα του Δημήτρη Χορν στη Μάρω Κοντού όταν δεν κατάλαβε το «δώρο» που της είχε κάνει ο Χατζιδάκις

«Δεν σταματούσα να κλαίω όταν, ενώ ήμουν πρωταγωνίστρια πλάι στον Χορν για τρία χρόνια, μου είχε γράψει για τη δουλειά αυτή ένα τραγούδι μόνο. Ενημέρωσα τον επιχειρηματία πως δεν θα μείνω, έφυγα τρέχοντας για να κλάψω και πάλι στο σπίτι μου. Τότε με πήρε τηλέφωνο ο Μάνος, μου ζήτησε να γυρίσω γιατί είχε γράψει κάτι για εμένα», έχει εκμυστηρευτεί σε παλαιότερη συνέντευξή της η Μάρω Κοντού, που αποκάλυψε την συνέχεια.

«Πήγα, τον βρήκα και μου διάβασε από ένα πακέτο τσιγάρα τους στίχους της ‘’Μαύρης Φορντ’’», κομμάτι που ακούμε πιο κάτω:

Ακόμη και μετά από αυτό, πάντως, η Μάρω Κοντού έδειχνε ανικανοποίητη και συνέχισε να έχει παράπονα… Τότε ήταν που ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Χορν, ο οποίος την μάλωσε τρυφερά, βλέποντας πολλά χρόνια μπροστά! «Είσαι χαζή, γιατί αυτά που θα μείνουν από την παράσταση αυτή θα είναι η δική σου ‘’Μαύρη Φορντ’’ και το δικό μου ‘’Ηθοποιός σημαίνει φως’’», της είπε, όπως και τελικά έγινε, με τους τρεις τους να συνδέονται τελικά και με στενή φιλία για τα επόμενα χρόνια και συχνά-πυκνά να εμφανίζονται μαζί έξω, με τα αγαπημένα τους στέκια να βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην ιδιαίτερα ανεβασμένη εκείνη την εποχή, πλατεία της Φωκίωνος Νέγρη!