Την απέρριψαν όλες οι άλλες: Η άκρως τολμηρή σκηνή της Λάσκαρη που θεωρήθηκε σκανδαλιστική για την εποχή
Βρείτε μας στο

Κινηματογραφική ζωή (μεταφορικά και κυριολεκτικά) έζησε η Ζωή Λάσκαρη που μπορεί να έχει φύγει από αυτόν τον κόσμο εδώ και 7 χρόνια, αλλά συνεχίζει να υπάρχει μέσα από τις ταινίες της. Ακόμη και τώρα πολλοί δεν γνωρίζουν μια σειρά από πτυχές του βίου της, ο οποίος ήταν γεμάτος από ανατροπές και εκπλήξεις.

Πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της, η Ζωή Λάσκαρη ξεχώριζε για την πηγαία ομορφιά της και τον αέρα ανωτερότητας και κλάσης που κουβαλούσε σε κάθε βήμα της. Δεν υπήρχε περίπτωση να εμφανιστεί οπουδήποτε και να μην μαγνητίσει τα βλέμματα, κάποιες φορές υποσκελίζοντας ακόμη και πολύ πιο διάσημες συναδέλφους της.

Αποκορύφωμα βέβαια το Φεστιβάλ Καννών του 1967, όπου η Ελλάδα συμμετείχε με το φιλμ «Οι θαλασσιές οι χάντρες». Οι παπαράτσι στόχευαν σε άλλες ηθοποιούς και συγκεκριμένα την Τζίνα Λολομπρίτζιτα που ταξίδευαν με την ίδια πτήση, αλλά όταν είδαν την «Ελληνίδα θεά» να εμφανίζεται με πλατύ χαμόγελο και ένα διχτυωτό φόρεμα, δίχως ίχνος κόμπλεξ, έψαχναν να βρουν έξτρα φιλμ για να την απαθανατίσουν.

Αλκοολικός συλλέκτης όπλων: Όταν η Ζωή Λάσκαρη φυγαδεύτηκε με υποβρύχιο για να μην παντρευτεί τον επικίνδυνο άντρα της

Κι εκείνη, άνετη στο φακό, επιβεβαίωνε τον τίτλο «Μπριζίτ Μπαρντό της Ελλάδας», η οποία δεν τους χάλαγε χατίρι και χαρίζοντάς τους το πιο λαμπρό χαμόγελό της, πόζαρε με ακαταμάχητη γοητεία!

Ωστόσο την καρδιά της είχε ήδη κατακτήσει ο Πέτρος Κουτουμάνος, ο επιχειρηματίας με τον οποίο μάλιστα τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς παντρεύτηκαν στον Άγιο Διονύσιο τον Αεροπαγίτη. Λίγους μήνες αργότερα η Ζωή έφερε μάλιστα στον κόσμο και την κόρη τους την Μάρθα, όμως αυτή η σχέση δεν είχε αίσιο τέλος.

Αλκοολικός συλλέκτης όπλων: Όταν η Ζωή Λάσκαρη φυγαδεύτηκε με υποβρύχιο για να μην παντρευτεί τον επικίνδυνο άντρα της

Κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα: Το μυστήριο για την 1η ελληνική βιντεοταινία ακόμα δεν έχει απαντηθεί οριστικά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Κανείς δεν ξέρει στα σίγουρα: Το μυστήριο για την 1η ελληνική βιντεοταινία ακόμα δεν έχει απαντηθεί οριστικά

Η κοινή τους πορεία κράτησε μόλις μια τετραετία, όταν και έγινε γνωστό ότι οι δυο τους παίρνουν διαζύγιο και παρά τον θυελλώδη έρωτα με τον Τόλη Βοσκόπουλο, όταν υπήρξαν το πιο καυτό ζευγάρι πιθανότατα και στην ιστορία της ελληνικής show biz, η δική τους σχέση ποτέ δεν πήρε επίσημο χαρακτήρα.

Ο δεύτερος γάμος της είναι και εκείνος που γνωρίζουν όλοι, με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Έλαβε χώρα το 1976, με την γνωριμία τους να έχει προηγηθεί μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, εντελώς τυχαία. Παρά τον μεγάλο έρωτα, η ίδια λίγο έλειψε να το… σκάσει την τελευταία στιγμή και να μην εμφανιστεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα, όπου τον περίμενε ο… γαμπρός, ο κουμπάρος, Λευτέρης Παπαδόπουλος και ελάχιστοι καλεσμένοι.

«Την ημέρα του γάμου μας, αποφάσισα τελικά να μην πάω στην εκκλησία. Είχα άσχημες εμπειρίες από τον πρώτο μου γάμο και δίστασα. Εάν δεν με έπαιρνε με το ζόρι ο αδελφικός μου φίλος, ο Χρήστος Νομικός, δεν θα παντρευόμουν εκείνη την μέρα», είχε δηλώσει η ίδια η Ζωή στο περιοδικό «Life and Style».

Αλκοολικός συλλέκτης όπλων: Όταν η Ζωή Λάσκαρη φυγαδεύτηκε με υποβρύχιο για να μην παντρευτεί τον επικίνδυνο άντρα της

Ωστόσο υπάρχει και ακόμη μία επίσημη σχέση, πολύ πριν γνωρίσει τον ποινικολόγο με τον οποίο έμειναν μαζί μέχρι να τους χωρίζει ο θάνατος, φέρνοντας στον κόσμο και την κόρη τους Μαρία-Ελένη.

Πρόκειται για μια σχετικά άγνωστη ιστορία που χρονικά τοποθετείται πίσω στο 1959. Τότε, λέγοντας ψέματα για την ηλικία της ότι είναι 18 ετών προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής, η 16χρονη Ζωή Κουρουκλή (όπως ήταν το πραγματικό όνομά της) με το ψευδώνυμο Αμαρυλλίς αναδεικνυόταν Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία.

Αυτός ο τίτλος στον διαγωνισμό ομορφιάς αποτέλεσε το διαβατήριο της Ζωής Λάσκαρη για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου στις 26 Ιουλίου 1959 θα διεξαγόταν ο αντίστοιχος διαγωνισμός «Μις Υφύλιος». Σύμφωνα με τα Μέσα της εποχής, ούτε εκεί πέρασε απαρατήρητη.

Αλκοολικός συλλέκτης όπλων: Όταν η Ζωή Λάσκαρη φυγαδεύτηκε με υποβρύχιο για να μην παντρευτεί τον επικίνδυνο άντρα της

Και μπορεί να μην κέρδισε κάποια διάκριση, αλλά το παρουσιαστικό και ο αέρας της αποδείχθηκαν αρκετά εφόδια για να υπογράψει συμβόλαιο με εταιρείες όπως η MCA και το CBS, παίζοντας και σε αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις. Παράλληλα έκανε και διάφορες άλλες, εντελώς άσχετες δουλειές, μέχρι τη στιγμή που γνώρισε τον Μόρις Στερν, μέσω Ελλήνων ομογενών.

Ο γοητευτικός Αμερικανός ήταν πλούσιος και επιτυχημένος στον τομέα της ένδυσης, έχοντας στην ιδιοκτησία ένα μικρό εργοστάσιο ετοίμων ενδυμάτων. Όπως αποκαλύπτει ο Μάκης Δελαπόρτας στην βιογραφία της Ζωής Λάσκαρη, οι δυο τους όχι μόνο σύναψαν σχέση, αλλά αρραβωνιάστηκαν κιόλας!

Όμως πολύ σύντομα, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο, η Ελληνίδα ηθοποιός γνώρισε και την άλλη πτυχή του χαρακτήρα του συντρόφου της. Περιγράφεται ως αλκοολικός και μανιώδης συλλέκτης όπλων, με εντάσεις στη συμπεριφορά του.

Όταν η Λάσκαρη αντιλήφθηκε πού ακριβώς έμπλεκε, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. Μάζεψε κρυφά και άρον-άρον όσα περισσότερα μπορούσε από τα πράγματά της και επιβιβάστηκε στο υπερωκεάνιο «Βασίλισσα Φρειδερίκη» και μέσα σε 5 ημέρες από την ημέρα που του ζήτησε να χωρίσουν, βρισκόταν εν πλω με προορισμό τον Πειραιά!