Επικίνδυνος πιστολέρο: Ο stalker που προσπάθησε να μπουκάρει στον ΑΝΤ1 για να αρπάξει την Ελένη Μενεγάκη

Έχουν και οι Έλληνες της σόου-μπιζ τα δικά τους περιστατικά

Η σειρά του Netflix «Baby Reindeer» μας έδωσε να καταλάβουμε καλά τι εστί stalker. Και παρά τις κατηγορίες που υπήρξαν σχετικά με το θέμα, κανείς δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί ότι πρόκειται για τεράστιο ζήτημα, το οποίο γνωρίζουν καλά και οι διάσημοι. Όχι μόνο της διεθνούς αλλά και της εγχώριας σόου-μπιζ.

Στην Ελλάδα το τελευταίο μεγάλο τέτοιο περιστατικό είναι αναμφίβολα αυτό με τον Γιάννη Πλούταρχο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις προηγούμενες ημέρες, μια 47χρονη γυναίκα είχε φτάσει στο σημείο να εμφανίζεται έξω από το σπίτι του. Μάλιστα άφηνε ερωτικά σημειώματα ή ακόμη και καραμέλες. Και πριν βιαστείτε να υποβαθμίσετε το περιστατικό, προσπαθήστε να αναλογιστείτε τις πραγματικές προεκτάσεις ενός τέτοιου θέματος.

Η γυναίκα που έκανε άνω-κάτω τη ζωή του Πλούταρχου

«Γιάννη μου, αγάπη μου. Σε αγαπάω πάρα πάρα πολύ. Σε θέλω πάρα πολύ. Είμαστε αγκαλιασμένοι, ταυτισμένοι, είσαι πάνω μου, είσαι ο άντρας μου, φίλησε με παντού. Σε φιλάω πολύ πολύ παντού. Σε όλο το σώμα στην καρδούλα μου. Αγάπη μου, καρδούλα μου, ανασούλα μου. Πάρε με αγκαλιά, σήκωσέ με πεθαίνω στην αγκαλιά σου… Είσαι πάρα πολύ άρρωστος με την αγάπη μας, το πάθος μας, δεν υπάρχουν λέξεις. Το πάθος μας Γιάννη, πεθαίνω Γιάννη. Περιμένω το τέλος. Πεθαίνω σε θέλω. Σε θέλω πάρα πολύ. Σε αγαπάω πάρα πάρα πολύ. Γ+Ε. Η γυναίκα σου» αναφέρει σε ένα από τα πολλά σημειώματά της η 47χρονη που συνέχισε τη δράση της για 4 ολόκληρα χρόνια… Με ό,τι συνέπειες είχε αυτό στην προσωπική και οικογενειακή ζωή του Γιάννη Πλούταρχου…

Το να έχεις την αίσθηση ότι σε παρακολουθούν διαρκώς και ότι επηρεάζεις τη ζωή ενός ατόμου ενώ δεν τον έχεις γνωρίσει ποτέ στη ζωή του. Ο λαϊκός τραγουδιστής κινήθηκε νομικά και η εκδίκαση μπορεί να αναβλήθηκε, αλλά το θέμα έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Το δράμα των VIP

Ακόμη πιο ανατριχιαστική ήταν η ιστορία με την Άννα Κορακάκη. Τότε ένας 30χρονος Γεωργιανός είχε μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή της. Μάλιστα είχε φτάσει στο σημείο να βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο του συντρόφου της… Κανείς δεν ήξερε πού θα σταματούσε, αν σταματούσε, το διεστραμμένο μυαλό του. Και αυτός είναι και ο λόγος που καμία τέτοια υπόθεση δεν πρέπει να περνάει στα ψιλά. Ακόμη κι αν αφορά κάποιον διάσημο για τον οποίο υπάρχει η αίσθηση ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ανάλογες ιστορίες, μικρότερης ή μεγαλύτερης βαρύτητας, έχουν να διηγηθούν πολλοί «επώνυμοι». Φαίη Σκορδά, Φωτεινή Πετρογιάννη, Έφη Θώδη, Πωλίνα, Ελένη Καρουσάκη, Σάσα Μπάστα, Ελένη Χατζίδου, Πόπη Μαλλιωτάκη, η Αγγελική Ηλιάδη, Σύλβια Δεληκούρα, Ιωάννα Μαλέσκου, ακόμη και η Ελένη Μεγενάκη

Η… αρπαγή της Ελένης

Η διάσημη παρουσιάστρια βρισκόταν ακόμη σχετικά στην αρχή της καριέρας της όταν συνέβη το δικό της περιστατικό. Η ιστορία έγινε γνωστή ως «Επιχείρηση: Αρπαγή της Ελένης», με την Ελένη Μενεγάκη να παρουσιάζει τότε το πρωινό του ΑΝΤ1.

Ήταν η εποχή που πλέον κυριαρχούσε στην τηλεόραση, δημιουργώντας μεγάλο κοινό και φανατικούς θαυμαστές. Ανάμεσα σε αυτούς όμως υπήρχε και μια διαταραγμένη προσωπικότητα.

Ένας πιστολέρο, όμως αναφέρει το ρεπορτάζ, που κάποια στιγμή έβαλε στο στόχαστρό του και την Μενεγάκη. Εκείνη την περίοδο επιχείρησε υπό την απειλή όπλου να εισβάλει στα στούντιο του καναλιού… Στόχος του ήταν να απαγάγει την παρουσιάστρια καθώς θεωρούσε ότι ήταν κτήμα του και του ανήκε.

Σύμφωνα με όσα είπε η ίδια εκ των υστέρων, είχαν ακουστεί και πυροβολισμοί από τον εν λόγω πιστολέρο. Η συγκεκριμένη λεπτομέρεια αμφισβητείται από κάποιους και αποδίδεται στην ταραχή της. Χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει την σοβαρότητα του περιστατικού…