ελληνική σειρά Ρέππας Παπαθανασίου
Βρείτε μας στο

Πήξαμε. Πήξαμε τηλεοπτικά στην καταστροφή και το δράμα. Ψάχνουμε την καλή κωμωδία με το τουφέκι. Γι’ αυτό και η αποκάλυψη που έγινε την Παρασκευή σε εκπομπή, για την κωμική ελληνική σειρά της επόμενης χρονιάς, είναι ένα καλό νέο.

Οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου είναι οι άνθρωποι που λείπουν όλο και περισσότερο από την τηλεόραση. Έχουν περάσει δύο χρόνια από τους Συμπέθερους Απ’ Τα Τίρανα, μια πολύ ωραία κωμική σειρά, και από τότε τίποτα στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Μόνο δράμα και όνειδος και ελάχιστες, μέτριες κωμικές σειρές. Κι οι ίδιοι φαίνεται να είχαν απηυδίσει και είχαν πει τον περασμένο Οκτώβριο στην εκπομπή των Σεργουλόπουλου-Μελιτά ότι «Νομίζω ότι θα έπρεπε με νόμο να απαγορευτεί η καθημερινή μετάδοση ενός σίριαλ. Θα έπρεπε με νόμο τα σίριαλ να είναι μία φορά την εβδομάδα, άντε το πολύ δύο, όχι παραπάνω».

Στο άκουσμα λοιπόν της είδησης της επιστροφής τους από την επόμενη τηλεοπτική χρονιά με μια ελληνική σειρά που θα είναι ένα μιξ γκριλ από τις ένδοξες δημιουργίες τους, πήραμε τονωτικό για να αντέξουμε άλλους 5 μήνες γεμάτους Μάγισσες, Ιουλίες, Ναυάγια, Φαμαγκούστες και Παραλίες.

Όπως ανέφερε ο ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος, τα γυρίσματα για την σειρά ξεκινούν αυτές τις μέρες και η σειρά θα προβάλλεται στον ALPHA, κάτι που επίσης είναι ενθαρρυντικό. Ο λόγος ότι στον ALPHA, από την εποχή του Τατουάζ, έχουν υπερφορτώσει τη δραματουργία και με εξαίρεση την, σε πτώση, Μουρμούρα, και το Σόι Σου που τελείωσε πριν μια τριετία σχεδόν, δεν είχαν βγάλει άλλη κωμωδία.

Το ότι θα έχουν στα βαριά τους χαρτιά μια κωμική ελληνική σειρά, είναι ενθαρρυντικό γιατί δείχνει ότι λαμβάνουν, έστω και πολύ καθυστερημένα, το μήνυμα της τηλεθέασης και πως ξεχείλωσε το ζήτημα. Το Προξενιό της Ιουλίας κάνει 10%, ενίοτε και μονοψήφια, ο Σασμός τελειώνει φέτος με πτωτική τάση, ο Παράδεισος των Κυριών δεν απασχολεί κανέναν.

Στα της σειράς των Ρέππα-Παπαθανασίου, ο τίτλος θα είναι «Η Εκδίκηση της Τζέλας Δελαφράγκα», κάτι που προδίδει ότι θα μιλάμε για μια spin-off σειρά από τη θρυλική τους ταινία «Το Κλάμα Βγήκε Από τον Παράδεισο».

Η αγαπημένη τους Μαρία Λεκάκη λέγεται πως θα έχει έναν εκ των πρωταγωνιστικών ρόλων, η Βίκυ Σταυροπούλου τον έτερο και, εκτός του Πάνου Σταθακόπουλου, εικάζουμε πως θα δούμε αρκετούς από την φρουρά ηθοποιών στους οποίους έχουν χαρίσει φανταστικούς ρόλους οι δύο σεναριογράφοι

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν στέλνει πολλά μηνύματα στα κανάλια σε επίπεδο τηλεθέασης, με την prime time ζώνη να είναι το πιο κραυγαλέο ζήτημα, όπου βλέπουμε καθίζηση και στα ριάλιτι (το Survivor πεσμένο, το MasterChef θα πέσει κι αυτό μόλις μπουν στο σπίτι), οι δραματικές δεν πάνε πάνω από το 15% και μόνο ο Αρναούτογλου με τον Εκατομμυριούχο και οι Αρβύλα πιάνουν τα 20άρια.

Οι Ρέππας-Παπαθανασίου είναι οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να παρασύρουν τη μυθοπλασία σε μια ισορροπία, όπου κωμωδία και δράμα θα ισορροπούν και δε θα φτάνουμε στο ένα ή το άλλο άκρο. Άλλη δυναμική θα έχει η Μάγισσα αν υπάρχει ένα αντίστοιχο Safe Sex κι άλλη φέτος που βρίσκεται στον βάλτο της οδύνης των πάντων.

Περιμένουμε, επομένως, με θετική πλησμονή την ελληνική σειρά των δύο κωμωδιογράφων.