Δεν το πίστεψε ούτε η ίδια: Η παίκτρια του «Τροχού» που έχασε, ενώ έλυσε τον πιο δύσκολο γρίφο

Γιατί καλό μου κορίτσι δεν το φώναξες με σιγουριά;

Τελικά δεν αρκεί να ξέρεις κάτι, πρέπει να το φωνάζεις, να το δείχνεις εμφατικά ότι είσαι σίγουρος πως το γνωρίζεις αλλιώς μπορεί να μην πείσεις αυτούς που πρέπει ότι πράγματι είσαι γνώστης. Συμβαίνει συνέχεια γύρω μας, ήταν μαθηματικά σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα το βλέπαμε και στην τηλεόραση, σε κάποιο τηλεπαιχνίδι γνώσεων ή επίλυσης γρίφων. Κάποια στιγμή κάποιος ή κάποια θα γνώριζε τη σωστή απάντηση, θα τη σιγομουρμούρισε, θα έδειχνε όμως αναποφάσιστος και θα έχανε τη μεγάλη ευκαιρία να ανταμειφθεί. Μία τέτοια στιγμή ζήσαμε σε πρόσφατο επεισόδιο του «Τροχού».

Η Βαλεντίνα ήταν η παίκτρια που έφτασε στον τελικό του επεισόδιο του Τροχού της Τύχης που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 08/10/2024 στο Sta. Ο Πέτρος Πολυχρονίδης ζήτησε από τη Βαλεντίνα να λύσει τον γρίφο, ο οποίος ήταν στην κατηγορία ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ, ώστε να διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο του τηλεπαιχνιδιού. Η μοίρα όμως θα έπαιζε ένα άσχημο παιχνίδι.

Η Νατάσα Κουβελά αποκάλυψε στον πίνακα τα γράμματα Λ, Π, Σ, Τ, Α τα οποία θα βοηθούσαν την παίκτρια. Η Βαλεντίνα από την πλευρά της επέλεξε τα Ρ,  Κ, Ν, ενώ για φωνήεν επέλεξε το Ο. Το Ο δεν εμφανίστηκε, οπότε η παίκτρια δεν πήρε έξτρα βοήθεια από το φωνήεν της. Δεν ήταν όμως αυτός ο λόγος που δεν κατάφερε να κερδίσει το έπαθλο.

Η Βαλεντίνα είχε 10” να βρει τον γρίφο του Τροχού και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα είπε «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ… ΟΧΙ ΖΩΩΝ», χωρίς όμως να το κλειδώσει αφού το ενδιάμεσο ΟΧΙ ήταν αυτό που την έκανε να συνεχίσει μαντεύοντας τελικά ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΝΕΩΝ. Το οποίο φυσικά δεν είναι επάγγελμα! Αυτό ήταν, η Βαλεντίνα είχε χάσει τη μεγάλη της ευκαιρία.

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης τη ρώτησε ποια ήταν η απάντηση που έδωσε στην αρχή, για να σιγουρευτεί και αυτός ότι είχε ακούσει το ίδιο πράγμα. Πράγματι η παίκτρια είχε πει ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΖΩΩΝ, η οποία αποκαλύφθηκε τελικά ότι ήταν η σωστή λύση στον γρίφο του «Τροχού». Αυτή που θα της έδινε το έπαθλο. Αυτό το ΟΧΙ όμως, ανάμεσα στις δύο λέξεις του γρίφου, ήταν για τη Βαλεντίνα πιο ηχηρό χαστούκι και από εκείνο που δέχτηκε ακούγοντας ένα άλλο «όχι» ο Ιταλός πρέσβης από τον Ιωάννη Μεταξά.