Άρση περιορισμών από Δευτέρα: Το μέτρο που παρά τις πιέσεις παραμένει όσο η Όμικρον καλπάζει
Βρείτε μας στο

Η κυβέρνηση βλέποντας την ακρίβεια να αποτελεί ανοιχτή πληγή είναι πλέον βέβαιο ότι επιθυμεί το πλήρες άνοιγμα της οικονομίας προκειμένου να πάρουν μια ανάσα οι επιχειρήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τον βραχνά της αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες.

Οι επιστήμονες απ’ την άλλη δέχονται ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση της πανδημίας στην Ελλάδα σε καμία περίπτωση όμως δεν θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι όλα έχουν τελειώσει, την ώρα που η Όμικρον προελαύνει ακόμα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και ο πολίτης διαβάσει την άρση των μέτρων ως επιστροφή στην προ κορωνοϊού κανονικότητα, τότε είναι δεδομένο ότι θα χαλαρώσει και θα έχουμε ένα νέο, επώδυνο πισωγύρισμα.

Γι’ αυτό οι επιδημιολόγοι δέχονται κάποιες από τις προτάσεις της κυβέρνησης (Να αυξηθεί το ποσοστό πληρότητας στα γήπεδα στο 50%, να επιτρέπονται ξανά οι σχολικές εκδρομές, να επιτραπούν με μέτρο κάποιες καρναβαλικές εκδηλώσεις) όμως δεν συμφωνούν με την άρση του μέτρου της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Ας μη γελιόμαστε. Αν κάνει κάποιος μια βόλτα έξω θα δει ότι επί της ουσίας 8 στους 10 δεν φοράνε μάσκα. Τότε προς τι η πρεμούρα των επιστημόνων να μην αρθεί ένα μέτρο που η ίδια η πραγματικότητα το έχει καταργήσει, θα ρωτήσει κάποιος και με το δίκιο του. Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Αν η επιτροπή δεχτεί να αρθεί η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους τότε είναι σαν να στέλνει το μήνυμα στους πολίτες ότι όλα έχουν τελειώσει. Ο κόσμος θα το εκλάβει ως μήνυμα τέλους της πανδημίας, θα χαλαρώσει και το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθούν ξανά τα κρούσματα και οι νοσηλείες λίγο πριν το καλοκαίρι.

Γι’ αυτό οι επιδημιολόγοι θέτουν (για την ώρα) βέτο στην άρση του συγκεκριμένου μέτρου. Και ίδια στάση αναμένεται να τηρήσουν μέχρι η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων να είναι τέτοια που θα τους επιτρέπει να πουν ότι έχουμε αφήσει πλέον τα δύσκολα πίσω μας. Και το σίγουρο είναι ότι η χώρα απέχει τουλάχιστον έναν μήνα από το να βρεθεί στο συγκεκριμένο σημείο…

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…