«Ανακοινώνουμε χιλιάδες κρούσματα αλλά...»: Ο κ. Γουργουλιάνης εξηγεί τα 3 λάθη που οδηγούν την Ελλάδα στον γκρεμό
Βρείτε μας στο

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ακρίβεια έχουν σχεδόν εκτοπίσει από τα δελτία τον κορωνοϊό. Στα σποραδικά ρεπορτάζ που βλέπουμε πλέον κυριαρχούν τα κρούσματα και οι ειδήσεις για τις περιοχές όπου το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί δραματικά.

Ποια είναι όμως η πραγματική κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα; Η χαλάρωση των μέτρων και η επιστροφή στην κανονικότητα πρέπει να μας φοβίζει, ειδικά τώρα που πλησιάζουμε στο Πάσχα και οι επαφές του κόσμου θα πυκνώσουν;

Ο καθηγητής Γουργουλιάνης, την άποψη το οποίου σέβονται ακόμα και οι αρνητές του εμβολίου με μια ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook τα είπε όλα. Πίσω από τις μαύρες ειδήσεις, υπάρχει μια πραγματικότητα που διαφέρει από εκείνη που ζήσαμε όλοι στις αρχές της πανδημίας.

Ο ιός έχει πλέον αλλάξει, το ίδιο και τα όπλα στη φαρέτρα της επιστήμης. Διαβάστε τι έγραψε ο καθηγητής και για ποιο λόγο είναι αισιόδοξος:

«Οι σημαντικές αλλαγές στην πορεία της πανδημίας

Σε μια πρόσφατη δημοσίευση φαίνονται στο επάνω γράφημα τα προηγούμενα πανδημικά κύματα που χαρακτηρίζονταν από παράλληλη αύξηση των διαγνώσεων, των εισαγωγών και των διασωληνώσεων.

Στο κάτω γράφημα φαίνεται η σημερινή κατάσταση σε νοσοκομεία της Αμερικής που είναι ακριβώς ίδια με την Ελλάδα και βέβαια το νοσοκομείο μας. Καθώς αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί , έχουμε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία μας, πολύ λιγότερους ασθενείς με πνευμονία και βέβαια διασωληνώσεις. Αυτά τα δύο χρόνια άλλαξε ο ιός που δεν φαίνεται να προκαλεί τόσο σοβαρή νόσο, αλλάξαμε και σχεδόν όλοι εμείς που είμαστε περισσότερο προστατευμένοι. Φαίνεται ότι “συνηθίσαμε” να ακούμε μόνο τα άσχημα νέα της πανδημίας, και χάσαμε την ικανότητα να παρατηρούμε την πορεία της».

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

«Άλλαξε ο ιός»: Ο καθηγητής Γουργουλιάνης δείχνει με 1 εικόνα τι στ’ αλήθεια συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τον covid στην Ελλάδα