Κίνηση υψηλού ρίσκου: Η ημερομηνία που καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο

Όπως έχουν καταλάβει όλοι η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό βιάζεται να κλείσει το μέτωπο του κορωνοϊού δίνοντας το σύνθημα επιστροφής στην κανονικότητα. Μόνο που ο ιός είναι ακόμα εδώ και η εμφάνιση της Όμικρον 2 σε συνδυασμό με την άρση των περιορισμών εκτοξεύει ξανά τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ο αντίλογος απ’ την πλευρά της κυβέρνησης λέει ότι απ’ τη στιγμή που υπάρχει το όπλο του εμβολίου διαθέσιμο και η Όμικρον δεν προκαλεί σοβαρή νόσο η χώρα πρέπει να προχωρήσει μπροστά γιατί δεν αντέχει άλλους περιορισμούς που πλήττουν την οικονομική ζωή της.

Έτσι, σε λίγες μέρες θα δούμε το τέλος ενός ακόμη μέτρου, στο οποίο οι επιδημιολόγοι στήριζαν πολλά. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού καταργείται και επιστρέφουμε έτσι και με τη βούλα στην προ κορωνοϊού ζωή. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στην ΕΡΤ έδωσε το σύνθημα της επόμενης ημέρας:

«Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Πλέον μετράμε αντίστροφα για το τέλος του green pass που αναμένεται να συμβεί πριν το Πάσχα:

«Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass. Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του», είπε ο κ. Μαγιορκίνης και συνέχισε:

«Θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων. Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο».

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Ένα κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει βέβαια είναι πώς θα πείσεις έναν μη εμβολιασμένο να εμβολιαστεί και κάποιον που έχει κάνει τις 2 μόνο δόσεις, να κάνει και την 3η, όταν αποφασίζεις να καταργήσεις το πιο σημαντικό του κίνητρο: Το πιστοποιητικό εμβολιασμού…

Σίγουρα πρόκειται για μια απόφαση υψηλού ρίσκου που μένει να φανεί αν θα αποτελέσει την αρχή ενός οδυνηρού πισωγυρίσματος ή όχι…