Η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει το ντροπιαστικό σόου του Αυτιά...
Βρείτε μας στο

Στο γνώριμο για αυτόν και πάντα φιλόξενο στούντιο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Αυτιάς έδωσε ακόμη μία από τις γνωστές «παραστάσεις» του το βράδυ των εκλογών. Πλέον, όμως, όχι ως μαχόμενος δημοσιογράφους του σταθμού, αλλά ως εκλεγμένος (και μάλιστα πρώτος σε ψήφους) ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αναμφίβολα αυτή ήταν μια ιδιαίτερη προσωπική στιγμή για τον Γιώργο Αυτιά και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για την εμφανή συγκίνησή του την ώρα που συνειδητοποιεί τι κατάφερε να κάνει, με την πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων που χάρισαν σε εκείνον την κορυφή και στο κόμμα του την πρώτη θέση.

Η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει το ντροπιαστικό σόου του Αυτιά...

Ωστόσο κάποιοι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν πως μάλλον ξεπέρασε κάπως τα όρια όταν ξεκίνησε ουσιαστικά την πολιτική καριέρα του ακριβώς από το σημείο στο οποίο άφησε (πιθανότατα προσωρινά) την δημοσιογραφική του. Δηλαδή με μια φοβερά και τρομερή επίκληση στο συναίσθημα.

«Ευχαριστώ την Ελλάδα και ευχαριστώ θερμά τους Έλληνες. Ευχαριστώ την Ελλάδα για αυτό που έζησα. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα… Σταματώ εδώ γιατί δεν έχω να πω τίποτα άλλο παιδιά», ήταν τα πρώτα λόγια του και αμέσως μετά την επισήμανση της οικοδέσποινας της βραδιάς Σίας Κοσιώνη ότι τρέμει από την συγκίνηση, ο ίδιος έσπευσε να… αυτοδιαψευστεί, συνεχίζοντας.

«Αυτό που μου είπαν όπου πήγα ήταν: ‘’Συνέχισε εκεί που θα πας, αυτό που έλεγες στην τηλεόραση, αυτό που συζητούσες με τους συναδέλφους σου, αυτά τα οποία πίεζες για την ελληνική κοινωνία. Και μίλα ελεύθερα πια’’! Ό,τι έκανα στη ζωή του το οφείλω σε εσάς. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Αυτό που βλέπετε απόψε είναι η δύναμη του Έλληνα…», είπε ο Γιώργος Αυτιάς, αλλά καλύτερα ας δούμε και το σχετικό βίντεο.

Την ίδια ώρα καθώς και το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την βραδιά των ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του δοκιμάζουν να ερμηνεύσουν το εκλογικό αποτέλεσμα που έδωσε μεν την πρώτη θέση στη Νέα Δημοκρατία, αλλά με μια σημαντική μείωση της δύναμής της, τόσο σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, όσο (ακόμη περισσότερο) συγκρινόμενη με τις εθνικές εκλογές πριν από περίπου ένα χρόνο.

Η πιο υποσχόμενη σειρά που θα δούμε στην τηλεόραση την επόμενη σεζόν
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ούτε Maestro, ούτε Παραλία: Η νέα ελληνική σειρά που θέλει να μαγέψει τους τηλεθεατές απ’ το πρώτο επεισόδιο

Το πιο άμεσο συμπέρασμα έκανε λόγο για συρρίκνωση των ποσοστών η οποία αποδίδεται σε δύο στοιχεία. Στην μεγάλη αύξηση της αποχής και ταυτόχρονα στην ενίσχυση κομμάτων που βρίσκονται στα «δεξιά της δεξιάς», με κορυφαίο παράδειγμα την εντυπωσιακή άνοδο του Κυριάκου Βελόπουλου το κόμμα του οποίου αναδείχτηκε στην τρίτη θέση. Φυσικά στην ίδια κατηγορία ανήκει η ΝΙΚΗ, αλλά και η Αφροδίτη Λατινοπούλου, το ποσοστό και η πορεία της οποίας μέχρι την Ευρωβουλή μαρτυρά πολλά για τον τρόπο με τον οποίο ψήφισαν οι Έλληνες.

Η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει το ντροπιαστικό σόου του Αυτιά...

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν ότι αργά ή γρήγορα οι ψηφοφόροι που επέλεξαν την αποχή ή προτίμησαν ένα πιο δεξιό και αντισυστημικό κόμμα, κυρίως λόγω επιλογών όπως ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών, θα επιστρέψουν στο ρετιρέ της «δεξιάς πολυκατοικίας» το οποίο εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτήν την θέση την ενισχύει αναμφίβολα και η κοινή πεποίθηση ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι κατά βάση πιο χαλαρή και οι ίδιοι άνθρωποι θεωρούν πως αν και εφόσον σε τρία χρόνια οδηγηθούμε ξανά στις κάλπες για να αναδειχτεί κυβέρνηση, αυτοί οι ψήφοι θα γίνουν και πάλι γαλάζιοι.

Υπό αυτή την έννοια, σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία αλλού και όχι στα δεξιά τους οφείλουν να επιχειρήσουν ένα νέο άνοιγμα που θα τους κάνει σίγουρους νικητές για 6η συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει το ντροπιαστικό σόου του Αυτιά...

Μιλάμε φυσικά για τον χώρο του κέντρου ο οποίος φαίνεται ότι παραμένει δίχως… ηγεμονία. Τα πολύ κοντινά μεταξύ τους ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία όμως παραμένουν πολύ μακριά από τη Νέα Δημοκρατία, δημιουργούν μια πολύ μεταβλητή κατάσταση καθώς θεωρείται πως αρκετοί από τους ψηφοφόρους τους, βλέποντας ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πολιτικό αντίπαλο, ενδεχομένως να συστρατευτούν ξανά με την κυβέρνηση, σε μια εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται να έχει και πολύ μεγαλύτερη πόλωση.

Το ερώτημα που βεβαίως προκύπτει πλέον είναι πώς θα καταφέρει να τους πείσει ο πρωθυπουργός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σε θέση να τους εκφράσει πραγματικά εάν ποντάρει σε πρόσωπα όπως αυτό του Γιώργου Αυτιά. Και για να είμαστε δίκαιοι, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κάνει τεράστιο γκελ σε μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού και του εκλογικού σώματος είναι δεδομένο. Σίγουρα, όμως, με τέτοιες εξάρσεις όπως αυτή στο παραπάνω βίντεο είναι δύσκολο να συγκινήσει εκείνο το κομμάτι στο οποίο ποντάρει ο πρωθυπουργός