Μίξερ παράσταση
Βρείτε μας στο
Πολιτισμός

Τα πιο γεμάτα 75 λεπτά: Η κωμωδία της χρονιάς στα θεατρικά δρώμενα

Πολλές φορές, δύο πολύ καλοί ηθοποιοί αρκούν για να φανταστείς έναν ολόκληρο κόσμο

Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις, τραγουδάει ο Πασχάλης Τερζής, αλλά στην περίπτωση της παράστασης Μίξερ, δεν γίνονται σίγουρα τυχαία, για να φτιαχτεί η πιο γεμάτη κωμωδία της χρονιάς στα θεατρικά δρώμενα.

Όταν δηλαδή υπάρχει μια φανταστική πρώτη ύλη, δηλαδή η ιδέα και το σενάριο, που μάλιστα προέρχονται από το μυαλό μιας βραβευμένης θεατρικής συγγραφέως, της Ζέτης Φίτσιου, ξεκινάς με βάση ότι θα δεις κάτι καλό, κάτι που θα σε κάνει να περάσεις, στη χειρότερη, καλά.

Αν σε αυτό προστεθεί ο υπέροχος σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος, δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί με έφεση στο κωμικό στοιχείο (Έλενα Χαραλαμπούδη aka FiveMinutesMum & Αλέξανδρος Σιάτρας) και ένας ικανότατος μουσικός, ο Παναγιώτης Τσιμπούκης, τότε ξεφεύγουμε κατά πολύ από το απλώς «καλά».

Το Μίξερ είναι μια φαντασμαγορία. Κατ’ αρχάς μόνο και μόνο το είδος του, δηλαδή ένα λαϊκό μιούζικαλ τσέπης, σε προδιαθέτει πως θα δεις στοιχεία που εδράζονται στην ελληνική κουλτούρα και παράδοση και θα θυμηθείς τους μεγάλους κωμικούς του παρελθόντος. Όπερ και συμβαίνει.

Είναι επίσης μια παράσταση που δίνει σεμινάριο διαχείρισης του θεατρικού χώρου, της σκηνής, και των props. Μπαίνεις σε μια αίθουσα και βλέπεις μόνο τρεις καρέκλες και μια βαλίτσα. Κι από αυτή τη βαλίτσα γεννάται ένας ολόκληρος κόσμος, λες και πρόκειται για τη Μαίρη Πόπινς. Που η Έλενα Χαραλαμπούδη είναι άνετα Πόπινς.

Στο Μίξερ ο θεατής βλέπει πως με τα ελάχιστα δυνατά υλικά, μπορεί να φτιαχτεί κάτι σπουδαίο. Σαν τις φακές ένα πράγμα που είναι το ωραιότερα απλό φαγητό της ελληνικής κουζίνας.

Μόνο με την ερμηνεία τους, οι δύο ηθοποιοί σε κάνουν να δεις έναν αόρατο κόσμο. Ο Αλέξανδρος με την απίστευτη ικανότητα του σε γκριμάτσες και η Έλενα με την τρομερή της προσαρμογή σε κοντά 35 ρόλους που καλείται να παίξει στη σκηνή.

Στο Μίξερ θα ζήσεις τα πιο γεμάτα 75 λεπτά, θα σου φανούν σαν 2 ώρες, αλλά και πάλι δεν θα σου φτάνει.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Θα εντυπωσιαστείς επίσης από τις αλλαγές ρούχων, η ταχύτητα των οποίων εξασφαλίζεται γιατί το σενάριο και η σκηνοθεσία λειτούργησαν με τόση ευφυΐα, ώστε κάθε επόμενο να έχει μια βάση στο προηγούμενο.

Καταλαβαίνεις στο τέλος της παράστασης ότι μπορείς να εντοπίσεις στο Μίξερ την ουσία της πρόβας, της συνήθειας, της επανάληψης. Είναι ένα έργο που η επανάληψη το κάνει καλύτερο και γι’ αυτό δε βρίσκω λόγο να μην πας σήμερα κιόλας να το δεις.

Λίγα λόγια για το «Μίξερ»

Ένας νέος φέρελπις καλλιτέχνης θέλει διακαώς να ανεβάσει τον Άμλετ. Όμως, λόγω εξαιρετικά χαμηλού μπάτζετ, τελικά αλλάζει το όραμά του και αντί για τον Άμλετ παίζει τον Βαγγέλη, που αντί για τη Δανία, ζει κάπου στην Κυψέλη. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να καταφέρει να ανεβάσει την παράστασή του. Μαζί με μια ακόμη ηθοποιό πρόκειται να παίξουν όλους τους ρόλους του έργου.

Η παράσταση ξεκινά και μπροστά μας ξετυλίγεται η ιστορία του Βαγγέλη που από άσημος πορτιέρης, καταλήγει μέσα από μια σειρά παράδοξων γεγονότων να γίνει αρχηγός του κράτους. Ενός κράτους εντελώς διαλυμένου και ανοργάνωτου στο οποίο κυριαρχεί η διαφθορά, η λαμογιά και η τσαπατσουλιά. Σ’ αυτή την ξέφρενη πορεία «ανέλιξής» του, ο ήρωας θα συναντήσει στον δρόμο του χαρακτήρες που είτε θα του βάλουν εμπόδια είτε θα του αλλάξουν εντελώς τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

Ταυτότητα Παράστασης

Έργο: Ζέτη Φίτσιου
Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος
Πρωτότυπη Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Τέλλος
Προγραμματισμός φωτισμών: Παναγιώτης Τσεβρένης
Επιμέλεια κίνησης: Φώτης Νικολάου
Video Art: Άννα Φωτιάδου
Φωτογραφίες | Trailer: Διονύσης Κούτσης
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Τσολάκη
Digital Manager: Ανδρέας Κυριακάκης
Οργάνωση Παραγωγής: Ιωάννα Συμεωνίδου
Παραγωγή: ΑΕΙΡΕΙΤΗ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Σιάτρας, Έλενα Χαραλαμπούδη
Επί σκηνής ο μουσικός: Κωνσταντίνος Τσιμπούκης

Πληροφορίες

ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ
Ιπποκράτους 7, Αθήνα 106 79
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ & ΩΡΕΣ
Παρασκευή 21:15
Σάββατο 18:15 & 21:15
Κυριακή 20:30

Επιπλέον παραστάσεις
Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 21:30
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 21:00
Τρίτη 21 Νοεμβρίου στις 21:00

και

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου στις 21:15
Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 21:15
Δευτέρα 1 Ιανουαρίου στις 21:15
Τρίτη 2 Ιανουαρίου στις 21:15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
18€ κανονικό
15€ φοιτητικό/ανέργων/ΑΜΕΑ