14 πράγματα που προλαβαίνεις να κάνεις μέχρι να σερβίρει ο Ναδάλ
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

14 πράγματα που προλαβαίνεις να κάνεις μέχρι να σερβίρει ο Ναδάλ

Κάνει νεύμα στα ball boys να του δώσουν τις μπάλες, από τις τρεις που βάζει στη ρακέτα του επιλέγει τις δύο, αφήνει τη μία να πέσει, βάζει μια δεύτερη στο σορτσάκι του και μετά…

Πρώτα αγγίζουμε την μπλούζα στον δεξιό ώμο. Έπειτα πιάνουμε με τον αντίχειρα και τον δείκτη την μύτη μας. Ύστερα τα μαλλιά πίσω από το αριστερό αυτί. Μετά στο άλλο αυτί. Πιάνουμε αριστερό ώμο, βάζουμε λίγο χέρι στο εσώρουχό μας γιατί από τον τρόπο παιχνιδιού μας έχει γίνει αντί γι’ αυτά τα Armani που διαφημίζουμε κάτι που θυμίζει πρόστυχη κολεξιόν της Victoria’s Secret, χτυπάμε την μπάλα στην εκάστοτε επιφάνεια 10-15 φορές, ξαναπιάνουμε μυτούλα, λίγο αυτάκι και πάμε πάλι από την αρχή.

Ο Ράφα Ναδάλ- που αύριο κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ διεκδικεί τον 15ο Grand Slam τίτλο της λαμπερής του καριέρας- έχει πολλούς τρόπους για «σκοτώσει» τους αντιπάλους του μέσα σ’ ένα ματς (προεξάρχοντος του εκπληκτικού του forehand), όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μικρή του «τελετή» πριν από κάθε σερβίς.

Ο Ισπανός ξεπερνάει κάθε φορά και σε τέτοιο βαθμό τον επιτρεπόμενο χρόνο για να σερβίρει (25 δεύτερα), που σε κάνει ν’ αμφισβητείς στα ίσια τη θεωρία του Αϊνστάιν πως ο χρόνος είναι σχετικός- τι σχετικός ρε Άλμπι, δεν το βλέπεις πως ο τύπος αργεί άπειρα;

Ιδού και η απόδειξη: τα 14 πράγματα- ένα για κάθε Major τίτλο του “Βασιλιά του χώματος”- που προλαβαίνει (εύκολα) να κάνει κανείς, όση ώρα ο Ράφα παλεύει να σερβίρει…

14 πράγματα που προλαβαίνεις να κάνεις μέχρι να σερβίρει ο Ναδάλ

1) Προλαβαίνει να ενηλικιωθεί, παρά το γεγονός πως όταν πήρε ο Ισπανός τις μπάλες στα χέρια του ο γιατρός είπε στη μητέρα του παιδιού «Είναι αγόρι! Να σας ζήσει…»

2) Προλαβαίνει να διαβάσει το «Πόλεμος και Ειρήνη». Δυο φορές.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

3) Προλαβαίνει ν’ ακούσει τον Βασίλη Τσιάρτα να λέει ολόκληρη τη φράση «Η ΑΕΚ, πιστεύω, δε θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος».

4) Προλαβαίνει να δει μια κονσέρβα τόνου που παρασκευάστηκε χθες να λήγει.

5) Προλαβαίνει να δει και τα 3457 επεισόδια της «Λάμψης» και μετά, επειδή δεν κατάλαβε και πολύ καλά τι εννοεί η Βίρνα, να τα ξαναδεί από την αρχή.

14 πράγματα που προλαβαίνεις να κάνεις μέχρι να σερβίρει ο Ναδάλ

6) Προλαβαίνει να ζήσει μια πενταετία στην Αγγλία προκειμένου να πάρει βρετανική υπηκοότητα.

7) Προλαβαίνει να δει τον Πίτερ Παν να γερνάει.

8) Προλαβαίνει ν’ ακούσει έναν τυπικό, 6ωρο λόγο του Φιντέλ Κάστρο σε αφήγηση Νίκου Χατζηνικολάου.

9) Προλαβαίνει να δει του (φρεσκοξυρισμένου) σπανού τα γένια να φτάνουν μέχρι τα γόνατά του.

10) Προλαβαίνει να δει τον Χαϊλάντερ να πεθαίνει από φυσικά αίτια.

11) Προλαβαίνει να καμαρώσει την ίδια χρονιά πρωταθλητές τον ΠΑΟΚ και τη Λίβερπουλ.

14 πράγματα που προλαβαίνεις να κάνεις μέχρι να σερβίρει ο Ναδάλ

12) Προλαβαίνει να δει ένα ολόκληρο διαφημιστικό διάλειμμα του STAR.

13) Προλαβαίνει να δει την Ελλάδα να βγαίνει από το Μνημόνιο.

14) Προλαβαίνει να κάνει τον γύρο του κόσμου. Με τα πόδια. Ξυπόλυτος.

Α, ναι- και το κυριότερο: ενδεχομένως προλαβαίνει να κάνει όλα τα παραπάνω το ένα μετά το άλλο, προτού ο Ράφα φιλοτιμηθεί να υψώσει το μπαλάκι και να το χτυπήσει με τη ρακέτα του.

14 πράγματα που προλαβαίνεις να κάνεις μέχρι να σερβίρει ο Ναδάλ

Γιατί, ξέρετε, βλέποντας τον Ναδάλ να ετοιμάζεται να σερβίρει, αυτομάτως στο μυαλό μας έρχεται ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και μια πολύ συγκεκριμένη ταινία του.

Ακριβώς: το «Μία αιωνιότητα και μία ημέρα».