Χάρις Σάββα
Βρείτε μας στο

Αν και πολύ μικρή ακόμα, έχει ήδη μια γεμάτη 5ετία στα νυχτερινά μαγαζιά και δη σε ένα από τα πιο επιτυχημένα σχήματα, αυτό στο οποίο ηγείται ο Νίκος Βέρτης στο Yton. Η Χάρις Σάββα ήρθε από την Κύπρο και στόχος της είναι να κάνει τον κόσμο να τραγουδάει τα τραγούδια της.

Με αφορμή το τραγούδι της Λένε Λένε που κυκλοφόρησε στις αρχές του καλοκαιριού, η Χάρις Σάββα μιλάει στο Menshouse για τις φιλοδοξίες μιας νεαρής τραγουδίστριας που στα mid 20s της γεμίζει ήδη τις αποσκευές της με πολλές εμπειρίες.

– Ποια ήταν η πρώτη στιγμή που κατάλαβες ότι θες να τραγουδάς;

Από τότε που με θυμάμαι να μιλάω, από τότε τραγουδάω. Με ένα μικρόφωνο στο χέρι καθημερινά έδινα παραστάσεις σε όλη την οικογένεια!

– Τι τραγούδια σε θυμάσαι να ακούς μικρή και να τραγουδάς;

Συνήθως άκουγα ξένο ρεπερτόριο, κυρίως μπαλάντες. Στην ηλικία των 6 ετών ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής από κλασσική μουσική μέχρι και ποπ.

– Βγάζεις κάτι το παιδικό, κάτι το εφηβικό, κάτι εν πάση περιπτώσει έξω από το ενήλικο και από τον κόσμο του νυχτοκάματου. Είχες καθόλου ανησυχίες για το τι θα συναντήσεις όταν μπήκες στα βαθιά της νυχτερινής διασκέδασης;

Η αλήθεια είναι ότι μπήκα στον χώρο πολύ μικρή και όπως είναι φυσιολογικό είχα κι εγώ τις ανησυχίες μου. Μου πήρε λίγο χρόνο να προσαρμοστώ όμως στη συνέχεια ξεπέρασα τις ανασφάλειες μου αφού συνεργάστηκα και εξακολουθώ να συνεργάζομαι με ανθρώπους που κυρίως με σέβονται, με στηρίζουν και με κάνουν να νιώθω πραγματικά ο εαυτός μου!

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🎤 𝐂𝐇𝐀𝐑𝐈𝐒 𝐒𝐀𝐕𝐕𝐀 🎤 (@charissavva)

– Δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια είσαι σταθερά σε ένα σχήμα, ένα από τα πιο επιτυχημένα, σου δημιουργεί καθόλου το άγχος ότι μπορεί να σε απορροφήσει το live και να μη δώσεις τον χρόνο που χρειάζεται στο να βγάζεις δικά σου τραγούδια και να κάνεις κάποια στιγμή και δικό σου δίσκο;

Σκοπός και στόχος στη ζωή μου είναι να κυκλοφορήσω όσο πιο πολλά δικά μου τραγούδια μπορώ τα οποία θα αγαπήσει ο κόσμος και θα με ακολουθεί σε κάθε μου συναυλία, τραγουδώντας παρέα κάθε στίχο. Προσπαθώ να συνδυάζω και studio και lives χωρίς άγχος, γιατί αυτό που κάνω στα lives είναι η απόλαυσή μου αλλά ταυτόχρονα και η επιβίωσή μου.

– Το να τραγουδάς συχνά νύχτα και να συμμετέχεις σε περιοδείες και να ταξιδεύεις διαρκώς, σου αφήνει ελλείψεις ψυχικά; Να σου λείπει για παράδειγμα το σπίτι σου ή να χάνεις εμπειρίες από τους φίλους ή κάποια σχέση σου;

Δεν θεωρώ πως αυτή τη στιγμή στερούμαι κάτι στη ζωή μου, γιατί αυτό που κάνω είναι η ζωή μου!

Καταρχάς να πω ότι λατρεύω τα ταξίδια και αν μπορούσα θα ταξίδευα κάθε μήνα και σε μία άλλη χώρα…Οπότε αυτό δεν μου αφήνει καμία απολύτως έλλειψη, αντιθέτως με γεμίζει απίστευτα! Όσο για τα υπόλοιπα χρόνος υπάρχει, φτάνει να υπάρχει θέληση, κατανόηση και σωστός προγραμματισμός.

Θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας ένα κομμάτι ματαιοδοξίας. Σε χώρους τόσο προβεβλημένους, όπως το τραγούδι, το κομμάτι είναι λίγο μεγαλύτερο και ο περίγυρος σου προσφέρει ευκαιρίες να το μεγαλώσεις τόσο, ώστε να σε κινητοποιεί πολύ η ματαιοδοξία. Αν και ακόμα είσαι στην αρχή, πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να διαχειριστείς καλά τον εαυτό σου ώστε να μην την ψωνίσεις;

Γνωρίζω πολύ καλά τον εαυτό μου και έχω πολύ γερές βάσεις από την οικογένειά μου, οι οποίες δεν μου επιτρέπουν να γίνω κάτι που δεν είμαι. Θεωρώ πως έχω τους σωστούς ανθρώπους γύρω μου (συνεργάτες, οικογένεια, φίλοι) οι οποίοι θα με φρενάρουν με τον τρόπο τους αν τυχόν και με δουν να αλλάζω ή να ψωνίζομαι. Αλλά το φαντάζομαι αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο γιατί δεν είναι καθόλου του χαρακτήρα μου όλο αυτό.

– Πόσο συχνά σε κρίνουν από την εμφάνιση σου και πόσο συχνά όταν τραγουδάς τους αλλάζεις την άποψη;

Θέλω να πιστεύω ότι δεν προκαλώ γενικά αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή μου. Προσπαθώ πάνω απ’ όλα να είμαι αυθεντική και με τον τρόπο μου να κάνω τον κόσμο να διασκεδάζει με αυτό που ακούει και βλέπει!

– Είναι εύκολο για μια νέα τραγουδίστρια που θέλει να πετύχει, να μην κάνει εκπτώσεις στα θέλω της και στην αξιοπρέπεια της και να μην υποκύπτει στα θέλω των άλλων;

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να ξέρει τα θέλω του, να βάζει τα όρια του και να νιώθει καλά με κάθε του πράξη. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι πιο έμπειροι στο χώρο και γνωρίζουν κάποια πράγματα καλύτερα από εμένα και μπορώ να τους εμπιστευτώ απόλυτα, όπως είναι οι συνεργάτες μου στην εταιρεία μου, την Panik Records.

Όλοι πειραματιζόμαστε στην αρχή μέχρι να βρούμε την ταυτότητά μας στον χώρο, αυτό δεν είναι κακό. Παρόλα αυτά το να υποκύπτεις στα θέλω των άλλων ενώ δεν συμφωνείς και νιώθεις να χάνεται η αξιοπρέπεια σου, σίγουρα αυτό γίνεται συνειδητά και τότε είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις και τις συνέπειες των πράξεών σου.

– Τι περιλαμβάνει μια μέρα σου από τη στιγμή που ξυπνάς;

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό έχω βγει λίγο εκτός προγράμματος, λόγω των εμφανίσεων μας στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Σύντομα όμως μετά την περιοδεία μας θα επιστρέψω δυναμικά στην παλιά μου καθημερινότητά, η οποία περιλαμβάνει γυμναστική, στούντιο, μαθήματα και βόλτες.

– Έρωτας. Φιλία. Καριέρα στη μουσική. Βάλτα μου σε σειρά προτεραιότητας και αιτιολόγησε.

Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω με σιγουριά πως η καριέρα στη μουσική είναι προτεραιότητα στη ζωή μου! Η φιλία και ο έρωτας είναι εξίσου σημαντικά, γιατί είναι και αυτά μέρος της καθημερινότητας μας. Το σημαντικό είναι να περνάμε όμορφα την κάθε μας στιγμή με ανθρώπους που μας αγαπούν και τους αγαπάμε…