Τομ Κρουζ Mission Impossible
Βρείτε μας στο
Πρόσωπα

Ο Τομ Κρουζ είναι πια ένας άλλος, ζει σε (ωραία) παράνοια

Τους τελευταίους μήνες κάνει κάτι που δεν θα το φανταζόταν κανείς...

Για χρόνια ζούσε απόμακρος, ήταν βλοσυρός, δεν ήξερε κανείς τι κάνει και πώς είναι πέρα από τις ταινίες και τα press tours. Τα τελευταία 2 χρόνια ο Τομ Κρουζ δεν είναι αυτός ο άνθρωπος, έχει απελευθερωθεί, έχει αλλάξει την αύρα του.

Ίσως αυτό να είναι μια ψευδαίσθηση δική μας, ίσως να είναι ίδιος με πριν, απλώς τώρα να τον αποδέχονται περισσότεροι.

Ο τρόπος που δρα όμως, έστω και στο θεαθήναι, τους τελευταίους μήνες, μαρτυρά πως περίμενε για χρόνια την αποδοχή της βιομηχανίας και τώρα απολαμβάνει που αναγνωρίζεται η δουλειά του και το πάθος του να διασκεδάζει τον κόσμο, να προσφέρει την υψηλότερη απόλαυση με τις ταινίες του.

Το Top Gun Maverick τον ξεκλείδωσε, το Mission Impossible Dead Reckoning Part 1, ίσως του δώσει περισσότερες ευκαιρίες να διεκδικήσει βραβεία και να βρίσκεται στις μεγάλες χολιγουντιανές απονομές.

Εδώ και μερικές εβδομάδες ο Τομ Κρουζ βρίσκεται σε περιοδεία για την προώθηση του Mission Impossible Dead Reckoning και, τόσο στις πρεμιέρες και τις συνεντεύξεις όσο και στα social media, αποτυπώνεται αυτή η νέα του αύρα, η νέα εποχή της ζωής του.

Την Δευτέρα έγινε 61 ετών. Δεν του φαίνεται με τίποτα. Ιδίως όταν κάνει τόσα τρελά stunts χωρίς δεύτερη σκέψη στις ταινίες του. Δεν υπάρχει άλλος να προσφέρει αυτό το επίπεδο δράσης και αληθοφάνειας.

Από τον Μάρτιο κιόλας έχουμε δει το απίθανο stunt για το MI7 όπου ο Τομ Κρουζ πηδάει στο κενό πάνω σε μια μηχανή, αφού πρώτα έχει οδηγήσει σε μια πλαγιά ενός βουνού με μεγάλη ταχύτητα.

«Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί είναι μια Απίθανη Αποστολή», γράφει και δείχνει το μενταλιτέ μιας ολόκληρης ζωής. Πιστός μέχρι θανάτου στο κοινό, στο σινεμά, στην αφήγηση. Ρομαντικός κι ας τον έχουν παρουσιάσει τόσα χρόνια ως ένα τέρας σε σχέση με την κόρη του ή την πρώην γυναίκα του. Λες και όλοι έχουν την τέλεια οικογένεια και είναι οι αψεγάδιαστοι γονείς.

Αυτά ανήκουν όμως στο παρελθόν. Οι γυναίκες ηθοποιοί στο MI7 του υποκλίνονται και μιλούν για το πόσο ευγενικός και προστατευτικός είναι. Χέιλι Άτγουελ, Βανέσα Κίρμπι και Πομ Κλεμεντίεφ γίνονται αποδέκτες της δικής του υπόκλισης, της αναγνώρισης του πως είναι άξιες συνοδοιπόροι στο action κομμάτι και στο commitment απέναντι στον θεατή.

Το ότι λοιπόν αυτός ο αθεράπευτα ρομαντικός και πεισματάρης τύπος, αποδέχτηκε τις συμβουλές των συνεργατών του να γίνει πιο εξωστρεφής σε επίπεδο μάρκετινγκ και επικοινωνίας με το κοινό, είναι μια δήλωση από μεριάς του πως έχει, σε αυτή τη φάση της ζωής του, την ανάγκη να συνδεθεί με το κοινό. Να μην είναι πια ένας σκιώδης Τομ Κρουζ που δεν διεκδικεί τα credits για τη δουλειά του.

Σε όλο αυτό τον βοήθησε τρομερά και η σχέση του με τον Τζέιμς Κόρντεν και όλα τα ωραία βίντεο που έκαναν μαζί από το 2015 με τις Mission Lunatic από μεριάς του Κόρντεν.

Κι ενώ σε μερικές μέρες θα δούμε το MI7 που θα κυκλοφορήσει από την Feelgood Entertainment, στο εξωτερικό έχουν ήδη αρχίσει τους θυραμβικούς για τον Τομ Κρουζ και την ταινία.

Και πώς να μην το κάνουν, όταν βλέπουν σκηνές όπως η ακόλουθη…