Κρατούσαν δευτερόλεπτα, έμεναν στη μνήμη: Εσύ ξέρεις τι ήταν τα σήματα που έμπαιναν παλιά πριν από κάθε τηλεοπτική διαφήμιση;
Βρείτε μας στο

Όσοι μεγάλωσαν στα 80s και sta 90s είχαμε συνδέσει την παρακολούθηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων με τις διαφημίσεις που μέχρι τότε δεν ήταν τόσες πολλές σε όγκο και διάρκεια, αλλά ήταν τόσο ξεχωριστές όλες μεταξύ τους που μπορούσες να καταλάβεις τι προϊόν θα παίξει πριν ακόμα εμφανιστεί η διαφήμιση. Πώς γινόταν αυτό; Μα φυσικά με τα μικρά σήματα της κάθε διαφημιστικής εταιρείας που έπαιζαν πριν ακριβώς από τη διαφήμιση.

Κάθε διαφημιστική εταιρεία έριχνε ένα σήμα που κρατούσε κοντά στα 1-2” πριν από κάθε διαφήμιση, με το τηλεοπτικό κοινό να ταυτίζει σχεδόν κάθε σήμα με τα αγαπημένα του προϊόντα που θα διαφημίζονταν αμέσως μετά.

Τα σήματα των εταιρειών ήταν πολλά και σε διάφορα σχήματα και χρώματα. Μικρά σχήματα ή γραμμές διακεκομμένες ή παράλληλες, ακτινωτές ή καμπυλωτές, όλα τόσο ξεχωριστά που έμειναν στη μνήμη μας και ακόμα τα αναγνωρίζουμε παρότι εδώ και δεκαετίες αυτή η τακτική δεν υπάρχει πια.

Τα σήματα των διαφημιστικών εταιρειών έπαψαν να υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, όμως χάρη στις εγγραφές πολλών προγραμμάτων σε βιντεοκασέτες από ιδιώτες, οι διαφημίσεις διασώθηκαν σε κασέτες, μαζί με αυτές και τα σήματα των εταιρειών. Ευτυχώς υπήρξε και η μετάβαση στην ψηφιακή μορφή με τα σήματα αυτά να θεωρούνται μέλος της τηλεοπτικής ιστορίας ως ένας ρετρό τρόπος να προμοτάρουν τα προϊόντα των πελατών τους οι διαφημιστικές.

Όλοι είχαμε τις αγαπημένες μας διαφημίσεις, άρα και τα αγαπημένα μας σήματα. Μία ακόμα ανάμνηση μίας τηλεόρασης που χάθηκε μία για πάντα.