Σε «αιχμαλωτίζει» για 107 λεπτά: Δες απόψε στο Ertflix την ταινιάρα με το αλησμόνητο φινάλε που κατεβαίνει σε λίγο (Vid)
Βρείτε μας στο

Τι συμβαίνει όταν επέρχεται το τέλος σε μια σχέση, σε έναν γάμο; Οι απαντήσεις έχουν δοθεί πολλάκις από τη ζωή και από την τέχνη. Μια ανάγλυφη αναπαράσταση αποτέλεσε το Marriage Story του Μπάουμπακ.

Το The Nest (Η Φωλιά) όμως, ταινία του Σον Ντόρκιν που προβλήθηκε στο Sundance του 2020 και βραβεύτηκε με το κορυφαίο βραβείο στο φεστιβάλ του Ντοβίλ της Γαλλίας, πάει αυτή τη θεματική λίγο πιο βαθιά, σε αρκετά πιο σκοτεινές περιοχές της ψυχοσύνθεσης. Βλέποντας το trailer δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως πλησιάζει προς το Gone Girl χωρίς την έμπρακτη αποτύπωση της παράνοιας, μα με τα βλέμματα και τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών να μην απέχουν.

Και τι πρωταγωνιστές…Ο Τζουντ Λο που είναι πιο ώριμος από ποτέ υποκριτικά, που μπορεί να υποδυθεί τέτοιους χαρακτήρες με κλειστά μάτια και σε υψηλό επίπεδο, και η καταπληκτική Κάρι Κουν που δεν θα πάψει να μας ιντριγκάρει σε κάθε της ρόλο.

Η ταινία μας μεταφέρει στα άδυτα ενός γάμου που ύστερα από μια μετακόμιση από τις ΗΠΑ στη βρετανική εξοχή, σε μια μεγάλη έπαυλη όπου υπάρχει άπλα για τα συναισθήματα να καλπάσουν και να γίνουν άγρια, η Άλισον και ο Ρόρι βλέπουν το μεταξύ τους να βυθίζεται σε κενότητες και φτάνουν στην ψυχική παράκρουση.

Το The Nest θα μπορούσε να είχε προβληθεί κανονικά στις αίθουσες κάποια στιγμή την άνοιξη του 2020, αλλά ο κορονοϊός είχε άλλα σχέδια. Κάπως έτσι, το ατμοσφαιρικό αυτό δράμα δεν έλαβε ούτε την προσοχή ούτε την αναγνώριση που του άξιζε.

Μέσω του ERTflix έχεις την ευκαιρία να… αποκαταστήσεις την αδικία και να απολαύσεις μια ταινία που αξίζει το χρόνο σου και θα σε κάνει να μείνεις καρφωμένος στα 107 λεπτά που διαρκεί μέχρι το αλησμόνητο φινάλε.

Αλλά δεν θα πρέπει να το αργήσεις πολύ. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη μέσα από την πλατφόρμα της κρατικής τηλεόρασης ως και τη Δευτέρα (11/12). Μετά κατεβαίνει. Οπότε πατάμε play… χθες.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)