Χριστούγεννα 2020: 3 ταινίες για να δεις με την κοπέλα σου χωρίς να πλήξεις
Βρείτε μας στο

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει αλλάξει αρκετές από τις καθημερινές μας συνήθειες και να έχει αναμορφώσει πλήρως τον τρόπο που επικοινωνούμε, εργαζόμαστε αλλά και διασκεδάζουμε, ένα πράγμα όμως παραμένει ίδιο: το πνεύμα των Χριστουγέννων! 

Ακόμη και εάν τα Χριστούγεννα του 2020 δεν θυμίζουν σε τίποτα τα προηγούμενα έτη, η μαγεία των ημερών δεν μπορεί να χαθεί και εκεί έξω υπάρχουν μια σειρά από Χριστουγεννιάτικες ταινίες που “προσμένουν με χαρά” να μας υπενθυμίσουν το μήνυμα των γιορτών. Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν και ταινίες τις οποίες μπορείς να απολαύσεις με την κοπέλα σου χωρίς να πλήξεις, να βαρεθείς ή να μετανιώσεις, καθώς ξεφεύγουν από το κλασσικό κλισέ των Χριστουγέννων, σχετίζονται με τις συνθήκες εγκλεισμού που βιώνει όλος ο πλανήτης (μπορείς να ταυτιστείς ελεύθερα) και διαθέτουν δράση και χιούμορ! 

  1. Μόνος στο σπίτι πιο trend από ποτέ

Μπορεί το Μόνος στο σπίτι (Home Alone) να αποτελεί ίσως την πιο κλασσική ταινία για τα Χριστούγεννα, που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε όλοι, φέτος ωστόσο είναι πιο trend από ποτέ! Το σύνθημα “μένουμε σπίτι” ταιριάζει γάντι στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί η κλασσική  αμερικανική Χριστουγεννιάτικη κωμική ταινία που κυκλοφόρησε στις 16 Νοεμβρίου του 1990 και συνεχίζει να παραμένει επίκαιρη μέχρι και σήμερα.

Χριστούγεννα 2020: 3 ταινίες για να δεις με την κοπέλα σου χωρίς να πλήξεις Πηγή: Cnet.com

Και ποιος δεν έχει γελάσει, δεν έχει ονειρευτεί, δεν έχει δακρύσει με τις περιπέτειες του μικρού Κέβιν ΜακΚάλιστερ (κατά κόσμο Μακόλεϊ Κάλκιν) η οικογένεια του οποίου τον αφήνει κατά λάθος… μόνο στο σπίτι. Τα Χριστούγεννα του μικρού Κέβιν ίσως φέτος μας αγγίζουν λίγο περισσότερο λόγω του εγκλεισμού και των όσων έχουμε βιώσει από την εμφάνιση της πανδημίας και έπειτα. 

Που θα τη δεις; Πρόκειται σίγουρα για μια ταινία που τηλεοπτικοί σταθμοί όπως το Star, ο Alpha και το Mega, δεν παραλείπουν να συμπεριλάβουν κάθε χρόνο στο εορταστικό τους πρόγραμμα. Η ταινία βέβαια υπάρχει διαθέσιμη και σε DVD (για τους πιο παραδοσιακούς) σε καταστήματα όπως τα Public ή στις προσφορές Πλαίσιο σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, ενώ σίγουρα υπάρχει πάντα και η δυνατότητα αναζήτησής της online. 

  1. Χριστούγεννα ξανά και ξανά! 

Σίγουρα το Netflix είναι μια επιλογή στην οποία λίγο πολύ όλοι, λόγω καραντίνας, στραφήκαμε λίγο παραπάνω αυτούς τους μήνες. Είναι όμως και μια πλατφόρμα στην οποία μπορείς να βρεις Χριστουγεννιάτικα “διαμάντια”, ταινίες που θα σε κάνουν να συγκινηθείς, να περάσεις όμορφα, να σκάσεις στα γέλια αλλά και να προβληματιστείς για το εορταστικό μήνυμα. Μια εξ’ αυτών, που έχει αποσπάσει και ιδιαίτερα θετικές κριτικές είναι το “Χριστούγεννα ξανά και ξανά”. 

Βάζει τα γυαλιά στην Αθήνα: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα που αποθεώνεται διεθνώς (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δεν χωρούσε ο κόσμος στο δρόμο: Τα 2 νησιά που «τίγκαραν» το Πάσχα

Χριστούγεννα 2020: 3 ταινίες για να δεις με την κοπέλα σου χωρίς να πλήξεις

Πηγή: Netflix

Ο Τζορτζ παγιδεύεται σε μια… λούπα, με αποτέλεσμα να ζει ξανά και ξανά την ίδια παραμονή των Χριστουγέννων. Είναι ένας ήρωας που φαίνεται να μισεί τα Χριστούγεννα και το γεγονός ότι καταλήγει να ξυπνάει στην ίδια ημέρα συνέχεια αποτελεί σίγουρα ένα γερό χαστούκι για τον ίδιο. Ούτε ο ίδιος θυμάται πόσες φορές ακούει τα παραδοσιακά κάλαντα μέσα στην ταινία, ενώ οι θεατές σίγουρα τα μαθαίνουν απ’ έξω! Έχει χιούμορ και είναι γεμάτη ανατροπές, συνεπώς πρόκειται για μια ταινία που σίγουρα δεν θα σε κάνει να πλήξεις ενώ εάν το σκεφτείς όλο αυτό που ζούμε με την πανδημία θυμίζει αρκετά μια τέτοια… λούπα, στην οποία οι μέρες μας λίγο πολύ μοιάζουν μεταξύ τους. 

  1. Τα Χρονικά των Χριστουγέννων 2

Πριν από δύο χρόνια κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία «Τα Χρονικά των Χριστουγέννων» και φέτος τα Χριστούγεννα μπορείς να απολαύσεις το ξεκαρδιστικό sequel με τους Goldie Hawn και Kurt Russell να επιστρέφουν δυναμικά. Τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν να χαθούν (πιο επίκαιρο από ποτέ το στόρι) από ένα σατανικό ξωτικό που προσπαθεί να τα καταργήσει. Εάν θες να περάσεις δύο ώρες στον καναπέ του σαλονιού σου, παρέα με την κοπέλα σου, να γελάσεις, να διασκεδάσεις και να βιώσεις στιγμές έντασης και δράσης με διάχυτη την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τότε σίγουρα αυτή είναι η ταινία που μπορείς να επιλέξεις. 

Χριστούγεννα 2020: 3 ταινίες για να δεις με την κοπέλα σου χωρίς να πλήξεις

Πηγή: Netflix

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από μαγεία, αγάπη και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Βλέποντας ταινίες που μεταδίδουν αυτά τα μηνύματα μπαίνουμε σίγουρα στο πνεύμα των ημερών και είναι σίγουρο πως είτε με lockdown είτε με ειδικά μέτρα ή άλλου τύπου περιορισμούς, τα Χριστούγεννα δεν χάνουν την αίγλη και την αξία τους. Φέτος δεν χρειάζεται να ψάξεις τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών, αλλά αυτές που θα σε κάνουν να περάσεις μερικές στιγμές χαλάρωσης και γέλιου, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη φέτος, περισσότερο από ποτέ. 

Εάν θέλεις λοιπόν να μπεις στο κλίμα των ημερών, συντροφιά με την αγαπημένη σου, και παράλληλα να μην πλήξεις και να μην βαρεθείς, τότε δεν έχεις παρά να απολαύσεις μια από τις ταινίες που προτείνονται παραπάνω. Ας καθίσουμε αναπαυτικά λοιπόν στον καναπέ μας, συντροφιά με τις αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες μας και ας απολαύσουμε όλοι το βαθύτερο μήνυμα αυτών των γιορτών!