Αν κάνετε μια βόλτα από τις πλατφόρμες βαθμολόγησης των σειρών και ταινιών, θα δείτε πως αυτές που έχουν τη χαμηλότερη βαθμολογία, δεν είναι αυτές που όντως αξίζουν να βρίσκονται εκεί.
Για παράδειγμα, το Space Force έχει πολύ κακές κριτικές και σε αντίθεση με το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας του, τις κακές κριτικές ακολούθησαν και οι απόψεις του κοινού που, επηρεασμένοι από την προσδοκία ενός νέου The Office, θεώρησαν πως εξαπατήθηκαν απ΄αυτό που είδαν.
Εμείς δεν θεωρούμε πως το Space Force είναι η χειρότερη σειρά της χρονιάς. Δεν θα τη βάζαμε καν στις χειρότερες σειρές. Ίσως ούτε στις 10 καλύτερες, αλλά με τίποτα στις χειρότερες.
Αν δεν είναι λοιπόν το Space Force, είναι μήπως το Helstrom που κυκλοφόρησε στο Hulu τον Οκτώβριο και το «κοσμεί» ένα 27% στο Rotten Tomatoes και για το οποίο υπήρχαν υψηλές προσδοκίες; Σίγουρα διεκδικεί θέση στις πρώτες θέσεις για τις χειρότερες της χρονιάς, αλλά ούτε κι αυτή είναι.
Μια πιθανή επιλογή θα μπορούσε να είναι το Tiger King, παρόλο που και σε IMDB και σε Rotten Tomatoes έχει αρκετά υψηλή βαθμολογία, είναι όμως μια σειρά σκέτο trash και στα όρια του κατάπτυστου, αλλά σε αυτή την κρίση υπεισέρχονται και λόγοι που δεν είναι καθαρά τηλεοπτικοί.
Αρκετά αντιαισθητική ως σειρά είναι και το Messiah που έβγαλε το Netflix στο ξεκίνημα της χρονιάς, άρα εβδομάδες πριν μπούμε σε διαδικασία lockdown, κάτι που σημαίνει ότι δεν είχαμε προλάβει ακόμα να κατεβάσουμε τα στάνταρ μας σε οποιοδήποτε προϊόν καταναλώναμε στη δημοφιλή πλατφόρμα.
Μεγάλο ξάφνιασμα μας προκαλεί επίσης το 100% στο Rotten Tomatoes που έχει η μίνι σειρά Barbarians, για την οποία είπαμε όσα θα θέλαμε στο review, αλλά θέλουμε να ξανατονίσουμε πως ήταν σφόδρα απογοητευτική.
Barbarians: Όσο μας γοήτευσε το trailer, τόσο μας απογοήτευσε η σειρά
Εν τέλει, για το…παράσημο της χειρότερης σειράς της χρονιάς, σύμφωνα με τα αισθητικά μας κριτήρια εδώ στο Menshouse, μονομαχούν το Utopia του Amazon και το Freud του Netflix.
Είναι και οι δύο σειρές που δημιούργησαν μια προσμονή και που σε σχέση με αυτή την προσμονή έπεσαν πολύ έξω.
Αν πρέπει λοιπόν να διαλέξουμε ένα, τότε θα πάμε με τον Freud, μόνο και μόνο γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε και μια συνολικά κάκιστη επιλογή ως προς το πώς θα ειπωθεί η ιστορία.
Freud: Η σειρά-απογοήτευση της χρονιάς μέχρι τώρα από το Netflix
Είναι πολύ δύσκολο να καταστρέψεις μια ιστορία που τοποθετείται χρονικά στην Ευρώπη του 19ου αιώνα, εποχή που έχει πολλά ενδιαφέροντα να δώσει και αποτελεί το ξεκίνημα της διαμόρφωσης της σημερινής εικόνας της ηπείρου, μα με κάποιον τρόπο οι δημιουργοί του Freud το πέτυχαν. Κι αυτός ο τρόπος αφορά στην επιλογή τους να παρουσιάσουν τον Σίγκμουντ Φρόυντ με αυτά τα στοιχεία, εξωτερικής εμφάνισης και εσωτερικού κόσμου.
Η σειρά είναι βαρετή από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, όπου καθιστά μηδαμινό το ενδιαφέρον του θεατή με μια ανούσια πολυπλοκότητα, χώρια ότι καταργεί αρκετά την πιστότητα της περιγραφής ως προς την εποχή.
Οι αριθμοί της ίσως να μην καταμαρτυρούν τόσο έντονα αυτό που περιγράφουμε, αφού το 6.5 στο IMDB και το 54% στο Rotten Tomatoes δεν είναι τα χειρότερα που μπορούν να βρεθούν για σειρά του 2020, αλλά καθείς με τα κριτήρια του κι εμείς, ίσως γιατί είχαμε πολλές απαιτήσεις από αυτή τη σειρά, δε μπορούμε παρά να της δώσουμε το Χρυσό μας Βατόμουρο!