Οι σειρές που περιμένουμε πώς και πώς το 2021 - Το μεγάλο ερωτηματικό που, αν συμβεί, θα σαρώσει τα πάντα
Βρείτε μας στο

Αν με ρωτάτε ποιο είναι αυτό που θέλω περισσότερο να δω το 2021, θα σας έλεγα ότι είναι κάποιο μπαρ, ένα ποτό, το αγαπημένο μου μεζεδοπωλείο κι όλα αυτά με ανθρώπους χαμογελαστούς γύρω μου.

Επειδή όμως αυτό μοιάζει απίθανο, ας μείνουμε σε πιο εφικτά πράγματα. Ας επικεντρωθούμε στις σειρές, εκεί όπου το 2021 μπορεί να είναι μια χρονιά που θα μας θυμίσει συναισθήματα Game of Thrones, αυτή τη φορά σε άλλο δίκτυο, με ένα άλλο saga.

Γιατί το συγκρίνω όμως με το GoT; Αφού και το GoT άντλησε πολλά στοιχεία από το Lord of The Rings.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΌ

Lord of the Rings

Όταν το 2018 το Amazon ανακοίνωνε πως αγόρασε τα δικαιώματα των έργων του Τόλκιν για τηλεοπτική μεταφορά και θα βάλει ένα πακτωλό χρημάτων για την παραγωγή της πρώτης σειράς γύρω από το σύμπαν του Lord of the Rings, ο ενθουσιασμός ταξίδεψε σε άλλους γαλαξίες.

Από τότε είχε οριστεί ως χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της σειράς το 2021, μιας και ήταν ήδη γνωστό πως το HBO προετοίμαζε ένα prequel του Game of Thrones για το 2022. Η πανδημία ενδεχομένως πήγε τα πράγματα αρκετά πίσω, αν και προσφάτως είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως τα γυρίσματα του LOtR Prequel είχαν ολοκληρωθεί. Γι΄αυτό και δεν ελπίζουμε πως θα έχουμε κυκλοφορία στο Amazon μέχρι το καλοκαίρι. Από τον Σεπτέμβριο και μετά όμως θα αυξηθούν οι ελπίδες και οι απαιτήσεις.

Και με βάση όσα έχουν γραφτεί, συν το γιγάντιο μπάτζετ, η σειρά αυτή θα επισκιάσει τα πάντα.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

ΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ

Wanda Vision – 15 Ιανουαρίου

Για το πρώτο εξάμηνο του 2021 έχουμε κάποιες σειρές που έχουν ανακοινωθεί με ημερομηνία και κάθε επισημότητα. Η Disney και η Marvel ετοιμάζουν για φέτος το μεγάλο breakthrough, μιας και το 2020 έγινε πισωγύρισμα οικονομικό σε σχέση με πολλά πρότζεκτ, κυρίως κινηματογραφικά.

Πλέον, όλη η προσοχή στρέφεται στο Disney+, εκεί όπου εκτός του Mandalorian θα έχουμε σίγουρα το Wandavision που κάνει πρεμιέρα σε 10 μέρες, με το trailer να είναι αρκετά αινιγματικό.

Loki – 19 Μαρτίου

Marvel ξανά, Disney+ ξανά και το ενδιαφέρον βρίσκεται στο πώς θα γίνει η μετάβαση του Λόκι του 2013 σε έναν άλλον Λόκι, αφού υπενθυμίζεται ότι η σειρά αποτελεί προϊόν του παραθύρου που άνοιξε στο Endgame με την Πέτρα Αιωνιότητας του Διαστήματος που βρέθηκε στα χέρια του μετά τη σύλληψη του στα κεντρικά των Avengers.

The Falcon and the Winter Soldier – 19 Μαρτίου

Η μόνη σειρά της Marvel που θα βρίσκεται σε λογική χρονική συνέχεια με τα γεγονότα του Endgame. Ο Σαμ είναι πλέον ο νέος Captain America και με τον Μπάκι στο πλάι του θα αναλάβουν να συνεχίσουν το έργο του Στιβ Ρότζερς.

Η Marvel μας προετοιμάζει για τον «μεγάλο χαμό» του 2021: 4 trailer για τις σειρές από το σύμπαν των Avengers

Shadow and Bone

Γι΄αυτή την άκρως μυστηριώδη σειρά που θα κυκλοφορήσει στο Netflix τον Απρίλιο, μπορείς να δεις όλες τις πληροφορίες εδώ.

Shadow and Bone: Το Netflix φέρνει ένα ακόμα μεγάλο μυστήριο

The Wheel of Time

Με τη Ρόζαμουντ Πάικ να ηγείται ενός κατά τα λοιπά νεανικού καστ, το Amazon Prime έκανε την παραγωγή της βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο του Ρόμπερτ Τζόρνταν σειράς. Πρόκειται για fantasy ως προς το είδος της και έχουμε ένα ανελέητο παιχνίδι με τον χρόνο. Το παρελθόν είναι το μέλλον και το μέλλον το παρελθόν. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι.

Η σειρά που δεν είναι 100% σίγουρο πως θα κυκλοφορήσει το 2021, αλλά οι περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνονται σε αυτό το ενδεχόμενο, ακολουθεί την Μοϊρέιν Νταμοντρέντ, ηγέτιδα ενός γυναικείου οργανισμού, της Aes Sedai. Η Μοϊρέιν ακολουθεί τα ίχνη του Αναγεννημένου Δράκου, ενός ανθρώπου που οι πράξεις του μπορούν να σώσουν ή να καταδικάσουν μια για πάντα την ανθρωπότητα.

Μια ανθρωπότητα που βρίσκεται στην Τρίτη Εποχή, μερικές χιλιετίες μετά από ένα κατακλυσμιαίο γεγονός που διέλυσε τα πάντα. Ο κόσμος φαίνεται να έχει προχωρήσει, αλλά θυμίζει και λίγο Μεσαίωνα. Τα γεγονότα της πρώτης σεζόν βασίζονται στο πρώτο βιβλίο του Τζόρνταν, το Eye of the World και θα υπάρχουν 6 επεισόδια.


Masters of the Universe: Revelation

Η θρυλική animation σειρά των 80’s βρίσκει νέα ζωή στο Netflix μέσα από το σενάριο του Κέβιν Σμιθ, ο οποίος περιγράφει σε αυτή τη σεζόν την τελική μάχη για την Eternia, που μετά τη μάχη ανάμεσα στον He-Man και τον Skeletor βρίσκεται σε κίνδυνο. Η Teela έχει επωμιστεί την ευθύνη να βρεί το Σπαθί της Ισχύος για να σώσει το Σύμπαν ολόκληρο. Μαρκ Χάμιλ, Λένα Χίντι και Λίαμ Κάνινγκχαμ είναι μεταξύ των γνωστών ονομάτων στο voice over και αναμένουμε οριστική ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς.

Nine Perfect Strangers

Μετά το Big Little Lies, η Νικόλ Κίντμαν αναλαμβάνει να φέρει στο τηλεπτικό πεδίο ακόμα ένα βιβλίο της Λίαν Μοριάρτι, στο Hulu αυτή τη φορά. Με τη Μελίσα ΜακΚάρθι, τον Λουκ Έβανς, τη Ρετζίνα Χολ και τον Μάικλ Σάνον στο πλευρό της, θα υποδυθεί την υπεύθυνη σε ένα κέντρο χαλάρωσης, όπου θα συναναστραφούν 9 άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους.

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

Handmaid’s Tale

4η σεζόν για το σούπερ επιτυχημένο δυστοπικό αφήγημα του Hulu, με την Ελίζαμπεθ Μος να επιστρέφει στον ρόλο της. Προς το παρόν δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία πρεμιέρας, αλλά θεωρείται απίθανο να συμβεί πριν το καλοκαίρι. Άλλωστε, τα γυρίσματα καθυστέρησαν λόγω της πανδημίας.

Succesion

Η σειρά-έκπληξη του 2019 επανέρχεται για την τρίτη της σεζόν, αλλά κι αυτή λαβωμένη από τον covid-19, με τα γυρίσματα που ήταν να γίνουν τον Απρίλιο να ακυρώνονται. Οι πληροφορίες λένε πως ολοκληρώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι η νέα σεζόν θα είναι έτοιμη προς το τέλος καλοκαιριού.

Sex Education

Ένα χρόνο και κάτι ψιλά μετά τη 2η σεζόν, μια από τις πιο απρόσμενα καλές κωμωδίες του Netflix επιστρέφει. Και θέλουμε να δούμε αν τελικά ο Ότις με την Μεβ θα μπορέσουν να είναι μαζί, μπας και νιώσουμε καλά κι εμείς οι φλώροι. Επίσης δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για την τρίτη σεζόν, αλλά προορίζεται για το πρώτο μισό του έτους.

Ted Lasso

Μπορεί στο δικό μας ραντάρ να μπήκε πριν 2 εβδομάδες, αλλά η σειρά υπάρχει από τον Οκτώβριο και δεδομένης της μεγάλης επιτυχίας της, λογικά επανέρχεται με δεύτερη σεζόν, πάλι προς το φινάλε του έτους.

Ted Lasso: Το Any Given Sunday έγινε κωμωδία και είναι η σειρά-έκπληξη της χρονιάς που γελάς και συγκινείσαι ταυτόχρονα

Stranger Things

Από τον Φεβρουάριο του 2020 έχουμε ένα πρώτο trailer για την 4η σεζόν, με τον Τζιμ Χόπερ να παλεύει στην Καμτσάτκα της Ρωσίας, σε κάποιο γκουλάγκ, για να βρει τρόπο διαφυγής και να επανέλθει στο Χόκινς. Από τον Ιούλιο του 2019 που κυκλοφόρησε η 3η σεζόν, το διάστημα είναι μεγάλο, κάτι που οφείλεται και στην πανδημία. Ο Ιούλιος φαντάζει ιδανικός για να κυκλοφορήσει ο 4ος κύκλος, όπως συνέβη δηλαδή με τον πρώτο και τον τρίτο.

The Witcher

Αν επιβεβαιωθεί πως η δεύτερη σεζόν θα κυκλοφορήσει στο Netflix προς τον Οκτώβριο του 2021, θα έχουν περάσει 2 χρόνια από την τελευταία μας σύνδεση με τον Γκέραλτ και την Γένεφερ.

Better Call Saul

Σαν χθες φαίνεται όταν έκανε το ξεκίνημα της αυτή η σειρά και έχει φτάσει ήδη στην 6η σεζόν πετυχαίνοντας σε κάθε κύκλο να ανανεώνεται και να μην κουράζει όσο θα περίμενε κανείς για ένα spin-off που πλέον έχει ξεπεράσει σε διάρκεια ζωής την πηγή του. Η 6η σεζόν δεν θα είναι διαθέσιμη πριν το καλοκαίρι και μάλλον θα είναι και η τελευταία.

Ozark

Έφτασε κιόλας στην 4η σεζόν του η σειρά του Τζέισον Μπέιτμαν, αλλά θα είναι και η τελευταία. Χωρισμένη σε δύο μέρη των 7 επεισοδίων, με συνολικά 14 επεισόδια, η οικογένεια των Μπέρντ θα μας αποχαιρετήσει λογικά το καλοκαίρι.

Peaky Blinders

Το Peaky Blinders είναι μάλλον στα όρια του να αρχίσει να κουράζει το κοινό και γι΄αυτό η 6η σεζόν είναι το μεγαλύτερο στοίχημα των δημιουργών της σειράς ως τώρα. Ο δημιουργός Στίβεν Νάιτ έχει χαρακτηρίσει την πλοκή της σεζόν «απόλυτη τραγωδία» κάτι που θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε ως το καλοκαίρι που υπολογίζεται να κυκλοφορήσει.