Το απόλυτο φαβορί των Όσκαρ και οι πιο αναμενόμενες ταινίες στο πρώτο μισό του 2021
Βρείτε μας στο

Ένα από τα κλασικά θέματα που θα βρεις τέτοιες μέρες κάθε χρόνο στο σάιτ μας και σε άλλα κινηματογραφικού ενδιαφέροντος, είναι οι ταινίες που θα κυκλοφορήσουν στις αίθουσες.

Μόνο που φέτος, για πρώτη φορά, κάτι τέτοιο δεν παίζει. Για τις περισσότερες από τις ταινίες που θα δεις στη συνέχεια, υπάρχει μεν ορισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά κανείς δεν ξέρει σε ποιες χώρες θα ισχύσει αυτό κι αν θα αλλάξουν τα δεδομένα της πανδημίας.

Στα δικά μας εδάφη για παράδειγμα, θεωρείται απίθανο να κυκλοφορήσουν ταινίες στις αίθουσες μέχρι τον Μάρτιο, επομένως πολλές μπορεί να τις δούμε πιο μετά στο 2021 σε σχέση με τις ΗΠΑ, ενώ αρκετές έχουν ήδη πάρει τον δρόμο του online streaming.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί σαν ένα αστείο, αφορά στο ότι η λίστα δεν έχει τρομερά πολλές διαφορές σε σχέση με την περσινή κι αυτό γιατί περιλαμβάνει ταινίες που ξεκίνησαν να βγουν πέρσι στο πρώτο μισό, αναβλήθηκαν για το φθινόπωρο και εν τέλει έκαναν τον ετήσιο κύκλο τους για να βρεθούν στο αρχικό σημείο.

One Night In Miami

Η οσκαρική Ρετζίνα Κινγκ σκηνοθετεί για πρώτη φορά και μας μεταφέρει στο Μαϊάμι του 1964, εκεί που έγινε μια θρυλική συνάντηση. Ο Κάσιους Κλέι, γνωστότερος ως Μοχάμεντ Άλι, ο Σαμ Κουκ, ο Μάλκολμ Χ και ο Τζιμ Μπράουν κάθονται στο ίδιο τραπέζι και συζητούν για το καθήκον που έχουν ως επιτυχημένοι μαύροι σε μια Αμερική που ξυπνάει σιγά σιγά σε επίπεδο ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Judas and the Black Messiah

ΛαΚίθ Στάνφιλντ και Ντάνιελ Καλούγια έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και ήδη ακούγονται πολλά θετικά σχόλια για τις ερμηνείες τους σε αυτή τη βιογραφία που θα δούμε σίγουρα στο HBO Max σις αρχές Φεβρουαρίου.

Η ταινία μας πάει στις ΗΠΑ των 60’s, τότε που ξεκίνησε το Black Panther Party με μπροστάρη τον Φρεντ Χάμπτον.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Nomadland

Έχοντας κυκλοφορήσει στο Sundance, η ταινία που για πολλούς αποτελεί το φιλμ της χρονιάς και των Όσκαρ, με την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ σε ερμηνεία για βράβευση, το Nomadland θα κάνει πρεμιέρα σε πιο ευρεία κυκλοφορία στα τέλη Φεβρουαρίου, λίγες ημέρες πριν τα Όσκαρ και τις Χρυσές Σφαίρες.

Nomadland: Η indie ταινία με την υψηλότερη βαθμολογία της χρονιάς

Cherry

Οι αδερφοί Ρουσό σκηνοθετούν την πρώτη τους ταινία μετά το Endgame και έχουν έναν γνώριμο τους πρωταγωνιστή. Ο Τομ Χόλαντ, που πρέπει να θεωρείται πια κινηματογραφικό τους τέκνο, υποδύεται έναν απόστρατο που επιστρέφει στο Οχάιο, γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, όμως το μετα-τραυματικό στρες θα τον οδηγήσει σε μια σειρά από κακές αποφάσεις που θα φέρουν τη ζωή του στην απόλυτη παρακμή.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο Apple TV στις 12 Μαρτίου.

The Many Saints of Newark

14 χρόνια μετά το φινάλε των Sopranos και 8 μετά τον πρόωρο θάνατο του Τζέιμς Γκαντολφίνι, γυρίζουμε πίσω στο χρόνο για να δούμε το πώς φτάσαμε στον Τόνι Σοπράνο και τα γεγονότα της σειράς. Άξιο αναφοράς ότι ο Μάικλ Γκαντολφίνι, γιος του Τζέιμς, θα υποδυθεί τη νεότερη εκδοχή του Τόνι. Μαζί του στο καστ και οι Ρέι Λιότα, Βέρα Φαρμίγκα και Τζον Μπέρνθαλ.

Bios

Ταινία που θα μπορούσε να είναι κάποιο live-action του Wall-e σε συνδυασμό με το Hatchiko. Απλώς εδώ το κλάμα είναι ακόμα πιο βέβαιο. Κι αυτό γιατί έχουμε από τη μία τον Τομ Χανκς που δε δυσκολεύεται να μας συγκινήσει όταν το θέλει, κι από την άλλη μια ιστορία που συνδυάζει το science fiction με την αγάπη για τα σκυλιά.

Ο Χανκς υποδύεται τον Φιντς, έναν από τους ελάχιστους επιζώντες ανθρώπους στη Γη, ύστερα από έναν ηλιακό κατακλυσμό που αφάνισε την ανθρωπότητα. Ο Φιντς κρύφτηκε για μια δεκαετία σε υπόγειο φυλάκιο και όταν βγαίνει έξω, συνειδητοποιεί πως δεν υπάρχει κανείς για να βασιστεί.

Το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι βρίσκεται πια σε μια προχωρημένη ηλικία, ενώ δεν του μένει πολύς καιρός ζωής. Γι΄αυτό βάζει στόχο να φτιάξει ένα ρομπότ που να φροντίζει τον σκύλο του όταν αυτός θα έχει πια πεθάνει.

Morbius

Μετά τον Τζόκερ στο Suicide Squad, ο Τζάρεντ Λέτο αλλάζει στρατόπεδο για να γίνει ο Morbius, στο σύμπαν της Marvel αυτή τη φορά.

No Time To Die

Από τον Νοέμβριο του 2019 που ήταν το πρώτο πρώτο πλάνο της παραγωγής, φτάνουμε Απρίλιο του 2021 για να βγει σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών. Ο Ντάνιελ Κρεγκ ήθελε τόσο πολύ να τελειώνει με αυτόν τον ρόλο, αλλά η μοίρα γέλασε σαρδόνια μαζί του και του είπε «φιλαράκι, θα σε παιδέψουμε ακόμα λίγο».

A Quiet Place 2

Είχε προλάβει να κυκλοφορήσει στις αίθουσες για μερικές ημέρες το sequel του εξαίρετου horror του Κραζίνσκι, πριν τελικά το αναβάλλει. Από τις 18 Μαρτίου 2020, ερχόμαστε στα τέλη Απριλίου για να το δούμε να κάνει ξανά το ταξίδι του στις αίθουσες, αν όλα πάνε κατ΄ευχήν.

Black Widow

Μάιος του 2020 ήταν που θα γινόταν η πρεμιέρα, Μάιος του 2021 είναι και πάλι. Αυτή τη φορά η Σκάρλετ Γιοχάνσον δεν θα κλείσει το κεφάλαιο που λέγεται Black Widow σε κινηματογράφους, αλλά στο Disney+, για το οποίο ελπίζουμε ως τότε να είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Free Guy

Ο Ράιαν Ρέινολντς περίμενε κι αυτός ένα χρόνο για να μας δώσει τη χιουμοριστική απεικόνιση του κόσμου του Grand Theft Auto με το Free Guy, όπου ο χαρακτήρας του εγκλωβίζεται σε αυτό το εικονικό σύμπαν.

Cruella

Origin της Κρουέλα ντε Βιλ δεν έχουμε δει ποτέ και γι΄αυτό όταν ανακοινώθηκε πως η Έμμα Στόουν θα την υποδυθεί στο κρίσιμο σημείο της μετάβασης της από μια καλοσυνάτη κοπέλα σε μια μανιακή δολοφόνο σκυλιών Δαλματίας, δε γινόταν παρά να ενθουσιαστούμε. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 28 Μαΐου.

Venom: Let there be carnage

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ο Τομ Χάρντι επιστρέφει στα τέλη Ιουνίου ως ο Venom, με τους Γούντι Χάρελσον-Μισέλ Ουίλιαμς-Ναόμι Χάρις μαζί του στο καστ, χωρίς να είναι γνωστά πολλά για το στόρι, με τον Χάρελσον να υποδύεται τον Carnage.