2,5 εκατ. θεάσεις σε 2 μέρες: Επιτέλους, το Netflix διορθώνει ένα «σφάλμα» ετών… (Vid)
Βρείτε μας στο

Έχει τα πάντα- ή, εντάξει, για να είμαστε κατά τι πιο ακριβείς, σχεδόν τα πάντα. Προσφέρει στους χρήστες του μια τεράστια βιβλιοθήκη, η οποία ανανεώνεται διαρκώς, και γι’ αυτό παραμένει- παρά τον πάρα μα πάρα πολύ σκληρό ανταγωνισμό πλέον- η πρώτη streaming πλατφόρμα παγκοσμίως.

Στο Netflix, περί ου ο λόγος, μπορεί να βρει κανείς θρίλερ, κωμωδίες, τρόμου, stand up, stand down, ντοκιμαντέρ, mokumentary, σειρές επί σειρών, mini series, maxi series, παλιές ταινίες, νέες, μελλοντικές- μην το κουράζουμε, το πιάσατε.

Παρά το γεγονός, όμως, πως στο Netflix υπάρχει πληθώρα ταινιών και σειρών που βασίζονται σε comics, ένα «έγκλημα» που συντελείται σε ετήσιες συνέχειες δεν περνούσε απαρατήρητο: έμενε ανεκμετάλλευτο ένα από τα κορυφαία graphic novels όλων των εποχών.

2,5 εκατ. θεάσεις σε 2 μέρες: Επιτέλους, το Netflix διορθώνει ένα «σφάλμα» ετών… (Vid)

Πίσω στα τέλη των 80s τα ελαφρώς… χαζοχαρούμενα superhero (και μη) κόμικς άρχισαν να ποτίζονται με νότες απτού ερέβους, εν πολλοίς χάρη στο “The Dark Knight Returns” του Φρανκ Μίλερ, που μας μετέφερε σε μια περίοδο ενός γερασμένου- μα όχι στην καρδιά- Μπάτμαν.

Την ίδια περίοδο, ένας «ελάσσων», μέχρι τότε, δημιουργός, ο Νικ Γκέιμαν, που είχε το “Black Ochid” σαν highlight της καριέρας του, αποφάσισε ν’ απευθυνθεί στην DC Comics και να προτείνει στους ιθύνοντες της εταιρίας την «αναβίωση» ενός παλιού χαρακτήρα, τον οποίο προτίθετο ν’ αλλάξει ριζικά.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το, πασίγνωστο πια, “Sandman”, που μιλάει για τον Μορφέα, τον άρχοντα του ύπνου και των ονείρων. Σε μια φανταστική- από πάσης απόψεως- και αχανή έκταση «ζουν» τα όνειρα όλων των ανθρώπων που έχουν υπάρξει ποτέ.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Στο σκοτεινό, γεμάτο σκηνές τρόμου μα και «χαλαρότητας», κόμικ του Γκέιμαν, θεοί, δαίμονες, μυθικά πλάσματα και άτομα από τη γη «μπλέκουν» μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα θελκτικό αναγνωστικό αμάλγαμα, σε ένα εκπληκτικό run του συγγραφέα που έχει σημαδεύσει, πια, γενιές και γενιές.

2,5 εκατ. θεάσεις σε 2 μέρες: Επιτέλους, το Netflix διορθώνει ένα «σφάλμα» ετών… (Vid)

Το Netflix, λοιπόν, ήρθε να «διορθώσει» αυτή την ανορθογραφία και να πάρει τους ήρωες του graphic novel και να τους μεταφέρει στην οθόνη, προς τέρψη μας. Η πλατφόρμα έχει παραγγείλει ήδη τα πρώτα 11 επεισόδια και ως πιθανότερη ημερομηνία «ανεβάσματος» είναι τα Χριστούγεννα του τρέχοντος έτους ή οι αρχές του 2022.

Στην σειρά πρωταγωνιστεί ο Τομ Στάριτζ στο ρόλο του Μορφέα, ενώ παίζουν και η Γκουέντολιν Κρίστι στον ρόλο του Λούσιφερ, η Κίρμπι Χάουελ-Μπαπτίστ στον ρόλο του Θανάτου, ο Τσαρλς Ντανς στον ρόλο του Ρόντερικ Μπούργκες, ο Μπόιντ Χόλμπρουκ στον ρόλο του Κορίνθιου και η Βίβιαν Ακέαμπονγκ στον ρόλο της Λούσιεν.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τους φανς με τίτλο “Tudum” της διαδικτυακής πλατφόρμας, είχαμε και το πρώτο… στοιχειώδες τρέιλερ, το οποίο εκτόξευσε την αδημονία μας σε δυσθεώρητα ύψη και μας έκανε να μετράμε μέρες.

Όχι αδίκως: δείτε αυτό το first look του “Sandman” όπως το παρουσίασε το Netflix (και που «έγραψε» 2.500.000 θεάσεις σε σκάρτες 2 μέρες!) και θα καταλάβετε για ποιο λόγο πανηγυρίζουμε: