Batman
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Batman: Ο Ρόμπερτ Πάτινσον μας προετοιμάζει για μια νέα εποχή στο νέο trailer

Η νέα ταινία The Batman φαίνεται πως είναι κομμένη και ραμμένη στον πρωταγωνιστή της

Στις περισσότερες ταινίες Batman που έχουμε δει μέχρι σήμερα, υπήρχε ένα κοινό στοιχείο. Με εξαίρεση 1-2 περιπτώσεις, σε κάθε ταινία ήταν αυτή η ισότητα ανάμεσα στον villain και τον εκδικητή με τη μπέρτα που χαρακτήριζε την πλοκή.

Ο εκάστοτε ηθοποιός ενσάρκωνε το γιν ως Batman και το γιανγκ ως ο εκάστοτε κακός. Είτε αυτός ήταν ο Joker, είτε ο Πιγκουίνος ή ο Γρίφος κλπ.

Στην ταινία που θα κυκλοφορήσει τους πρώτους μήνες του 2022, αυτή του σκηνοθέτη Ματ Ριβς, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον, είναι εμφανές από τα trailer ότι ο Batman έχει πάνω του όλη την πλοκή.

Είναι μια ταινία που φανερώνει τον συγκεντρωτισμό που είχε και το Joker του Τοντ Φίλιπς με τον Χοακίν Φοίνιξ. Μπορεί να υπάρχουν σε ρόλους villain οι Πολ Ντάνο (Γρίφος) και Κόλιν Φάρελ (Πιγκουίνος). Είναι όμως ο Ρόμπερτ Πάτινσον ο ξεκάθαρος πρωταγωνιστής, με τη Ζόε Κράβιτς ως Catwoman να είναι η μόνη που μπορεί να πάρει λίγο χώρο στο πλάι του.

Στο επίσημο trailer που κυκλοφόρησε χθες, ο Batman μιλάει για εκδίκηση και αυτό που καταλαβαίνουμε, είναι πως μπορεί να είναι εξαιρετική η μεταμόρφωση του Κόλιν Φάρελ, αλλά δεν είναι το ίδιο χαρακτηριστική και η ερμηνεία του.

Δεν έχει δηλαδή ο Πιγκουίνος του κάτι που να προκαλεί στο κοινό το thrill που προκαλούσε ο Λέτζερ, ο Ντάνι Ντε Βίτο ή ο Φοίνιξ. Είναι ένας απλός κακός σε μια οποιαδήποτε πόλη. Όχι ένας κακός που έχει παραχθεί από την παρανοϊκή Γκόθαμ.

Αντιθέτως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την πολύ σκοτεινή διαδρομή που ακολουθεί ο Ρόμπερτ Πάτινσον ως Batman. Γίνεται αντιληπτό μέσα σε αυτά τα 2 λεπτά του trailer ότι είναι ένας ήρωας με δυνατή σκοτεινή πλευρά και είναι εντελώς τυχαίο, και ενδεχομένως πρόσκαιρο, ότι δεν έχει κυριαρχήσει μέσα του.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Είναι αρκετά πιθανό η ταινία του Ριβς να χτίζει ένα μονοπάτι σύνδεσης με τον Joker του Φοίνιξ και να δημιουργεί έναν Batman που θα μπορέσει να φανεί ισάξιος του.

Κι ενώ το trailer του Batman τράβηξε περισσότερα βλέμματα, η DC είχε και ένα ακόμα δώρο. Πολλά για την ακρίβεια, λόγω του DC Fan Dome, με την κυκλοφορία trailer για ταινίες και σειρές στον επόμενο χρόνο. Μεταξύ αυτών και το trailer του The Flash όπου εμφανίζεται ένας παλιός γνώριμος.

Η DC κινείται προφανώς σε ένα κόνσεπτ multiverse και ο Flash βρίσκεται σε ένα σύμπαν όπου ο Batman είναι ο Μάικλ Κίτον, ενώ υπάρχει κι ένας άλλος Flash.

Το The Batman αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. Για το The Flash δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία, καθώς είναι σε διαδικασία παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι θα το δούμε στις αίθουσες μετά το καλοκαίρι του 2022.