Η επιστροφή την έφερε πρώτη - Η πιο δημοφιλής σειρά της Cosmote TV
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Η επιστροφή την έφερε πρώτη – Η πιο δημοφιλής σειρά της Cosmote TV

Αναθάρρησαν οι φανατικοί μόλις είδαν το trailer πριν μερικές εβδομάδες

Ξεκινήσαμε αυτό το κείμενο με όλη την καλή διάθεση να γράψουμε για την επιστροφή του Dexter και την προβολή της σειράς στην Cosmote TV. Και για να το κάνουμε αυτό, όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε, αναζητήσαμε το trailer για την 9η σεζόν.

Ήμασταν πεπεισμένοι πως είχε κυκλοφορήσει κάπου στα μέσα Οκτωβρίου το πολύ. Είδαμε ότι έχουν περάσει δύο μήνες και μας έφυγε κάθε διάθεση. Πώς περνάει ο χρόνος; Αυτό βέβαια, εκτός από το ότι θα ξυπνήσουμε αύριο και παίζει να έχουμε πεθάνει, σημαίνει πως όσο γρηγορότερα περνάει ο καιρός, τόσο πιο γρήγορα θα επιστρέψει η σειρά Dexter.

Κι όπως φαίνεται από το κοινό της Cosmote TV, μάλλον το δεύτερο υπερβαίνει σε σημασία το πρώτο.

Οι 8 σεζόν της σειράς που προβάλλονται στην Cosmote TV εδώ και κάποιους μήνες δεν έχουν ξαναγνωρίσει τόση δημοφιλία όση από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το trailer της επιστροφής. Το Dexter είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις της πλατφόρμας και εσχάτως φιγουράρει στην κορυφή.

Από την κορυφή, στην πτώση: 5 σειρές που δεν κατάφεραν ποτέ να ξεπεράσουν τον πρώτο κύκλο τους

Έχουν περάσει 8 χρόνια από το φινάλε της σειράς. Ένα φινάλε που σίγουρα ενόχλησε αρκετά τους φανατικούς γιατί φάνηκε τσαπατσούλικο και άδικο για όσα είχαν δει στις προηγούμενες 7 σεζόν. Παρόλα αυτά, δεν φαίνεται να τους πτόησε και γύρισαν στην παλιά αγάπη.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Για τους περισσότερους όμως το Dexter είναι μια καινούργια αγάπη. Η Cosmote TV έχει αρχίσει να αποκτά ιδιότητες Netflix, μιας και ενσωματώνοντας παλιές σειρές στην πλατφόρμα της, τις συστήνει σε ένα σύγχρονο κοινό.

Και το πείραμα είναι άκρως ενδιαφέρον αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για μια σειρά που κυκλοφόρησε το 2006. 15 χρόνια πίσω. Σε τηλεοπτικούς όρους, είναι 2 και 3 εποχές παλιότερα. Και το Dexter δεν είναι κάποιο sitcom για να πεις ότι αντέχει εύκολα στο χρόνο. Οι δραματικές σειρές ή οτιδήποτε εκτός του sitcom, συντίθεται με στοιχεία που δυσκολεύουν τη διαχρονικότητα του.

Το Boardwalk Empire για παράδειγμα ή το Homeland δύσκολα θα έκαναν τέτοια επιτυχία σε επανάληψη. Το Walking Dead από την άλλη, παραδόξως, τα πάει καλά σε θέαση στο Netflix. Όπως και το Dexter στην Cosmote TV.

Από την άλλη, το Dexter είναι μια σειρά που αν πρωτοκυκλοφορούσε σήμερα, θα είχε πιθανότατα πολύ μεγαλύτερο buzz. Γι΄αυτό και η 9η σεζόν, η οποία γίνεται για να επανορθώσει για το κακό φινάλε που δόθηκε στον πρωταγωνιστή, προμηνύεται πολύ ενδιαφέρουσα, δεδομένου κι ότι μια παρεμφερής σειρά, το Prison Break, προς έκπληξη όλων, μπόρεσε να κερδίσει το στοίχημα στην επιστροφή της το 2018, έχοντας να διαχειριστεί ένα εξίσου άκυρο φινάλε.

Ο Michael C. Hall από τότε έκανε κάποια πράγματα, με πιο αξιοσημείωτο τη σειρά Safe του Netflix, που ακόμα δεν καταλάβαμε γιατί δε συνεχίστηκε πέραν της μίας σεζόν. Από το trailer νιώθουμε πως είναι έτοιμος για να συστήσει τον ήρωα και στο σημερινό κοινό. Είναι έτοιμος για έναν καλύτερο Dexter.