The Dropout: Το Hulu φέρνει σε μορφή μίνι σειράς ένα φημισμένο σκάνδαλο
Βρείτε μας στο

Το The Dropout που φέρνει το Hulu στις αρχές Μαρτίου, είναι μια ακόμα ντοκιμαντερίστικη προσπάθεια της μυθοπλασίας στο Χόλιγουντ να περιγράψει τα πεπραγμένα της Elisabeth Holmes μέσω της εταιρείας Theranos που εξαπάτησε μια ολόκληρη χώρα.

Για το σκάνδαλο Theranos έχουν ήδη γίνει δύο podcast και ένα ντοκιμαντέρ, ενώ ο Adam McKay, δημιουργός του The Big Short και του Don’t Look Up, έχει γράψει το σενάριο και σκηνοθετεί ταινία με πρωταγωνίστρια τη Jennifer Lawrence.

Η υπόθεση της Theranos απασχόλησε πρώτη φορά το 2003, όταν η 19χρονη τότε χημικός μηχανικός, παράτησε το Stanford και υποστήριξε ότι διέθετε την τεχνολογία για ένα μηχάνημα που θα μπορούσε να κάνει μαζικά τεστ αίματος και να βγάλει αποτελέσματα σε χρόνο dt.

Πολύ γρήγορα η Theranos, η εταιρεία που ίδρυσε στη Silicon Valley, έγινε μύθος. Η Holmes εγκατέστησε μηχανήματα αιματολογικών εξετάσεων σε αλυσίδες καταστημάτων όπως τα Walgreens και τα έκανε σαν τα frozen yogurt. Μια εποχή, τα έβλεπες παντού.

Ως το 2014 η Theranos είχε πιάσει αξία 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο χρηματιστήριο και η προσωπική περιουσία της Holmes ανερχόταν στα 3.6 εκατομμύρια. Κάποια στιγμή, το 2015, η Wall Street Journal αποκάλυψε την πλεκτάνη της κι ενώ είχε περάσει ένα μεγάλο διάστημα στο οποίο η Holmes απομυζούσε ποσά από τους επενδυτές της υποστηρίζοντας πως η τεχνολογία της δουλεύει στο έπακρο.

Εξαπάτησε το κράτος, εξαπάτησε τον κόσμο, εξαπάτησε τους επενδυτές της. Τα έβαλε με τα μεγάλα κεφάλια στο όνομα της δόξας. Ακόμα και μετά τη σύλληψή της το 2018 και την δικαστική αποζημίωση ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, δεν άλλαξε το αφήγημα της.

Pamela Anderson: Πώς έφτασε το Χόλιγουντ να αποδεχτεί μια σειρά που εγκωμιάζει ένα revenge sex taρe;

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Η σειρά The Dropout είναι από τις πιο υποσχόμενες που θα δούμε ως το καλοκαίρι

Το 2019, όταν αποφυλακίστηκε εν όψει της δίκης, παντρεύτηκε τον 27χρονο Willie Evans, απόγονο της ιδιοκτήτριας οικογένειας των ξενοδοχείων Evans Group. Μαζί έκαναν ένα παιδί. Για μια γυναίκα σαν τη Holmes, αυτό δεν ήταν ένα μητρικό ένστικτο. Ήταν μια στρατηγική κίνηση. Μια μητέρα με νεογέννητο παιδί έχει διαφορετική αντιμετώπιση από το δικαστήριο.

Η δικάσιμος της ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με 11 κατηγορίες εις βάρος της. Το δικαστήριο της Καλιφόρνια τη βρήκε ένοχη στις 4 εξ αυτών, με κάθε μία να έχει ανώτατο όριο ποινής ως και 20 χρόνια. Η Holmes έχει κάνει έφεση για όλες και αναμένεται η τελική ετυμηγορία.

Το Netflix φέρνει τον δικό του Αρμαγγεδόνα το 2022

Το στόρι της είναι εντυπωσιακό και το Hulu αναλαμβάνει να το φέρει στο φως από μια άλλη πλευρά με το The Dropout. Πρωταγωνίστρια της μίνι σειράς που θα κάνει πρεμιέρα την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, είναι η Amanda Seyfried.

Στο καστ συναντά κανείς κι άλλα γνωστά ονόματα: William H. Macy, Laurie Metcalf, Elizabeth Marvel, Utkarsh Ambudkar, Kate Burton, Stephen Fry, Michel Gill, Michael Ironside, Bill Irwin, Dylan Minnette, Alan Ruck και Sam Waterston.

Αυτό που είναι μια μορφή ειρωνείας, αφορά στην αρχική επιλογή πρωταγωνίστριας. Η Kate McKinnon ήταν αρχικά να υποδυθεί την Holmes, όμως έκανε drop out και τελικά ανέλαβε η Seyfried.